به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از fagenwasanni، این پروژه که سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) تامین مالی آن را به عهده داشته، یکی از اولین پروژه هایی است که به شناسایی خودکار نقض هنجارهای اجتماعی می پردازد.
این سامانه که توسط یایر نیومن و یوچای کوهن از دانشگاه بن گوریون نقف ساخته شده، از GPT-۳، طبقه بندی متن بدون نمونه و کشف خودکار قوانین بهره می گیرد و از یک سامانه دودوییی با ۱۰ احساس اجتماعی به عنوان دسته، برای دسته بندی موقعیت ها به عنوان مثبت یا منفی استفاده می کند.
GPT-۳ رباتی است که مهارت فراوان در ایجاد محتوا در ساختار رایج زبان انسانی و زبان ماشینی دارد و بسیار پیشرفتهتر از پیشینیان خود ظاهر میشود.
هدف دارپا سرمایه گذاری اساسی در فناوری های نوآورانه برای امنیت ملی است. ماموریت دارپا تبدیل مفاهیم انقلابی به قابلیت های عملی است که شامل پیشرفتهایی در قابلیتها و فناوریهای نظامی مانند اینترنت، تشخیص صدا، ترجمه زبان و سامانه های موقعیت یابی جهانی GPS است.
برنامه تفاهم فرهنگی محاسباتی BGU (CCU) که دارپا تامین مالی آن را به عهده دارد، با هدف توسعه فناوری های درک زبان بین فرهنگی برای افزایش آگاهی موقعیتی و اثربخشی تعاملی برای وزارت دفاع آمریکا انجام شد. این برنامه به نقص ارتباطات میان فرهنگی میپردازد که میتواند به شکست مذاکرات شود و به طور بالقوه به درگیری کمک کند.
محققان سامانه هوش مصنوعی را برای شناسایی ۱۰ احساس اجتماعی مرتبط با شایستگی، ادب، اعتماد، نظم، مراقبت، توافق پذیری، موفقیت، سازگاری، نجابت و وفاداری آموزش دادند. این سامانه روی مجموعه داده های بزرگ آزمایش شد و اعتبار مدل ها را ثابت کرد.
اگرچه این یک کار مقدماتی است، اما قابلیت آن را برای گنجاندن هنجارهای اجتماعی بیشتر نشان می دهد. دارپا در یک زیست بوم نوآورانه فعالیت می کند که شامل شرکای دانشگاهی، شرکتی و دولتی برای پیشبرد تغییرات تحول آفرین است. این سازمان دارای تیمی از مدیران برنامه است که بر برنامه های تحقیق و توسعه نظارت و برای شناسایی چالش های جدید و راه حل های بالقوه تلاش می کنند.
نویسندگان این مطالعه می گویند یک راه ساده و طبیعی یادگیری هنجارهای اجتماعی، از طریق تعداد محدودی احساسات اجتماعی است که به طور جهانی با یک نظام ارزش گذاری مرتبط هستند. آنها نشان می دهند که نقض هنجارها با احساسات اجتماعی مانند شرم، خجالت یا پشیمانی نشان داده می شود. در حالی که تعداد هنجارهای اجتماعی می تواند بسیار زیاد باشد، تمرکز بر این احساسات جهانی، مبنایی برای درک نقض هنجارها فراهم می کند.
در نتیجه، توسعه یک سامانه هوش مصنوعی که می تواند نقض هنجارهای اجتماعی را شناسایی کند، دستاوردهای مهمی در زمینه های مختلف از جمله امنیت ملی و ارتباطات بین فرهنگی دارد. تحقیقات بیشتر و افزایش مقیاس این سامانه ممکن است توانایی آن را برای رسیدگی به طیف وسیع تری از هنجارهای اجتماعی افزایش دهد.
نظر شما