به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای خبری چاینا دیلی، در کارخانه ای در بائوتو در منطقه خودمختار مغولستان داخلی در شمال چین، ربات های صنعتی تحت نظارت شیائو پان و همکارانش ربات صنعتی می سازند.
در این کارخانه، رباتی در حال صیقل دادن قالب های کربنی آلومینیومی الکترولیتی است. این ربات در حال انجام آزمایشهای عملکردی، میتواند شبانه روزی در محیطهای بسیار آلوده و سایر محیطهای سخت با حداکثر کارایی به کار خود ادامه دهد.
شیائو، پژوهشگر دانشکده مهندسی الکترومکانیک دانشگاه فناوری گوانگدونگ، گفت: کار من نصب مغز و چشم برای رباتهای صنعتی است تا ببینند، اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنند و کارهای پیچیدهتر را انجام دهند.
داده های اداره ملی آمار نشان می دهد تولید ربات های صنعتی چین در سال ۲۰۲۲ به ۴۴۳ هزار دستگاه رسید که نسبت به سال قبل از آن ۲۱ درصد افزایش داشته است.
شیائو که پشتیبانی فناورانه برای این شرکت و چندین شرکت دیگر ارائه میکند، گفت: رباتهای صنعتی مزایای منحصر به فردی در تولید مدولار(پیمانه ای)، تکراری و دقیق دارند و میتوانند در دمای پایین، دمای بالا، محیط های سمی و سایر محیطهای خطرناک به کار گرفته شوند.
وی افزود: رباتهای صنعتی که کاربرد گسترده ای در بخشهایی مانند الکترونیک، ذوب فلز و معدن کاری دارند، میتوانند ایمنی و کارایی تولید را بهبود بخشند، هزینههای نیروی کار را کاهش دهند و تولید را به سمت سطح بالاتری از هوشمندسازی سوق دهند.
شین گوبین، معاون وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین گفت: صنعت رباتیک نمایانگر تولید پیشرفته است و جامعه بشری را به عصر هوشمند رهنمون می سازد، توسعه اقتصادی جهان را تقویت می کند و رفاه بشر را بهبود می بخشد.
بر اساس گزارش وزارت صنعت و فناوری اطلاعات (MIIT) چین، این کشور به بزرگترین بازار ربات های صنعتی جهان تبدیل شده است.
بر اساس برنامه اقدام "Robot+" که اوایل سال جاری وزارت صنعت و فناوری اطلاعات و ۱۶ بخش دولتی دیگر چین منتشر کردند، این کشور متعهد شده است استفاده از ربات ها را در تولید، کشاورزی، تدارکات، انرژی، مراقبت های بهداشتی، آموزش و خدمات سالمندان و سایر حوزه ها افزایش دهد.
براساس این گزارش، تراکم ربات های چین که به معنای تعداد ربات ها به ازای هر ۱۰ هزار کارمند است، در سال گذشته برای بخش تولید به ۳۹۲ دستگاه رسید.
تحلیلگران می گویند: این بخش که نشان دهنده قدرت یک کشور در نوآوری های فناورانه و تولید پیشرفته است، باعث تحول و ارتقای هوشمند شرکت های تولیدی چین شده و به افزایش بهره وری کل عوامل کمک می کند.
در ۱۰ سال گذشته، صنعت تولید فناوری پیشرفته چین رشد سریعی را گزارش کرده و سرمایه گذاری در این بخش سالانه ۷.۴ درصد افزایش داشته است. بر اساس دادههای کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، تولیدات صنعتی با ارزش افزوده این بخش در سال گذشته ۱۵.۵ درصد تولیدات شرکتهای صنعتی بزرگ این کشور را تشکیل میداد که نسبت به سال ۲۰۱۲، ۹.۴ درصد افزایش داشته است.
گوئو یانچون، رییس این شرکت گفت: خط تولید خودکار این شرکت، ظرفیت تولید و کارایی را افزایش داده و هزینههای تولید را کاهش دهد.
اگرچه راه اندازی خط تولید خودکار بیش از ۲۰ میلیون یوان (۲.۷۹ میلیون دلار) هزینه داشته است، اما به گفته گوئو این هزینه پس از تولید انبوه، قابل هضم است.
گوئو گفت: با کمک رباتهای صنعتی، موفق شدیم میزان کیفیت محصول را از حدود ۹۶ درصد به ۹۹ درصد برسانیم.
وی گفت: این شرکت در حال راه اندازی دومین خط تولید خودکار است که از ربات های صنعتی به جای کارگرانی که قطعات را برداشته و روی تسمه نقاله قرار می دهند، استفاده خواهد کرد.
شیائو پان گفت: از شرکت های تولیدی زیادی در سراسر چین بازدید کردم و متوجه شدم سطح اتوماسیون آنها پایین مانده است. هنوز ظرفیت زیادی برای توسعه بازار ربات های صنعتی وجود دارد.
بر اساس گزارش موسسه الکترونیک چین، انتظار می رود ارزش بازار ربات های صنعتی این کشور در سال ۲۰۲۲ به ۸.۷ میلیارد دلار برسد و تا پایان سال ۲۰۲۴ به بیش از ۱۱ میلیارد دلار افزایش یابد.
نظر شما