به گزارش ایرنا، مهدی رمضانی سه شنبه شب در نشست ستاد اربعین استان کردستان با محوریت کمیته زیرساخت که در فرمانداری مریوان برگزار شد، اظهار کرد: تامین حمل و نقل ارزان آنسوی مرز و تمهیدات لازم برای اسکان در طرف عراقی، پیش بینی موکب های مورد نیاز در پایانه و طول مسیر با کیفیت بالا، ضروری است.
وی افزود: کاربری اصلی مرز باشماق، ترانزیتی و تجاری است و گمرک و راهداری باید برای این بخش نیز تمهیداتی مهیا کنند که بخش مسافری و تجاری دچار اختلال نشود و تراز تجاری افت نکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان ادامه داد: اربعین پارسال با همت و تلاش شبانه روزی، عیار و تراز مناسبی در کشور داشتیم و با وجود کاستیها نمره بسیار مناسبی در اولین تجربه کسب شد.
رمضانی یادآور شد: در حالی که برآوردهای اولیه حکایت از حضور ۱۰ هزار زائر داشت، ۷۶ هزار زائر از این مرز تردد کردند که ۷.۶ برابر بیشتر از برآورد اولیه بود.
وی توجه به وجه معنوی و اهمیت موضوع اربعین را مورد تاکید قرار دارد و گفت: همه اعضای ستاد باید خود را مکلف بدانند در حوزه مسئولیتی که برعهده دارند، امکانات مورد نیاز را تامین کنند.
به گفته رمضانی، خدمت به اربعین به نوعی خدمت به توسعه زیرساخت های استان است و منافع آن به استان بر میگردد و اربعین تسریع کننده این توسعه محسوب می شود.
وی با بیان اینکه پایانه مرزی باشماق در حوزه زیرساخت، مشکلات کمتری دارد، افزود: بیشتر مشکل حوزه زیرساخت به مسیر سنندج تا مرز باشماق مربوط می شود.
راهاندازی سه سایت تلفن همراه در مسیر سنندج- مریوان
معاون عمرانی استانداری کردستان هم اظهار کرد: ارتقا وضعیت آنتن دهی مسیر سنندج- مریوان- باشماق با چهار سایت در حال انجام است که سه سایت آنتن دهی برای اربعین امسال آماده خواهد شد.
کیومرث حبیبی به آمادگی شهرداری سنندج برای جمع آوری زباله در مرز باشماق و استقرار آتش نشانی برای ارائه خدمت به زائران اشاره و اضافه کرد: آبفای کردستان برای تامین آب زائران تمهیداتی اندیشیده است، ضمن اینکه بانک ها و شعب در سطح شهر و مرز تامین ریالی دستگاههای خودپرداز خدمات بانکی لازم را به زوار خواهند داد.
راهاندازی سیستم وای فای در مرز، تامین برق مرز و موکب ها توسط شرکت برق و روکش مسیر و جاده اصلی، از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره داشت.
حبیبی با اشاره به اینکه برای تامین ماشین آلات شهرداری های کریدور اربعین از جمله مریوان و سنندج، تمهیداتی پیش بینی شده است، گفت: برای سال آینده تعداد ماشین آلات مورد نیاز شهرداری مریوان تامین خواهد شد.
پیش بینی ۱۰ موکب برای پذیرایی از زائران
فرماندار مریوان هم با اشاره به زیر ساخت های لازم برای برگزاری اربعین، وضعیت موکب ها، پذیرایی، لزوم تقویت سایت آنتن دهی مریوان و مرز باشماق و برنامه ریزی لازم برای اسکان، گفت: ۱۰ موکب برای مریوان و مسیر مرز پیش بینی شده است.
اسماعیل احمدی به اختصاص زمین پنج هکتاری برای پارکینگ با ظرفیت سه هزار و ۵۰۰ خودرو در نقطه صفر مرزی اشاره کرد و ادامه داد: پارکینگ های سطح شهر و با تمام امکانات ادارات و ارگان و نهاد برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی به کار خواهیم گرفت و تلاش خواهیم کرد اربعین امسال به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
وی یادآور شد: سال گذشته ضعف اطلاع رسانی در روزهای اول مشهود بود اما امسال با پیش بینی های صورت گرفته، امیدواریم میزبان خوبی برای زائران امام حسین(ع) باشیم.
پایانه مرزی باشماق در ۱۷ کیلومتری غرب شهر مریوان واقع شده است.
نظر شما