۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲
کد خبرنگار: 889
کد خبر: 85182214
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

رونق گردشگری مذهبی در دیار هگمتانه

۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲
کد خبر: 85182214
رونق گردشگری مذهبی در دیار هگمتانه

همدان- ایرنا- شیوه عزاداری هیات های حسینی در استان همدان و آداب و رسوم برخی از شهرهای استان در ماه محرم در کنار بقاع متبرکه به عنوان یک میراث ارزشمند معنوی عامل موثری برای رونق گردشگری مذهبی محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، ماه محرم ماه حزن و اندوه اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و امام عصر(عج)، برای شیعیان و پیروان مکتب اهل بیت ماه بسیار غم باری است و این روزها در جای جای کشور و استان همدان حال و هوای متفاوتی حاکم شده و مردم شهرها و روستاهای مختلف با آداب و رسوم خاصی در این ماه عزاداری می کنند.

یکی از مراسم این ایام که در اکثر استان‌های کشور برگزار می‌شود مراسم مشکی‌پوشان است، زیرا لباس مشکی نزد عزاداران حسینی از ارج و منزلتی برخوردار است و مشکی پوشیدن برای امام حسین(ع) را لیاقت داشتن فرد و طلبیده شدن فرد برای عزاداری می‌دانند.

مردم شهر مریانج در استان همدان مکانی را مانند قسمتی از منازل، تکایا و مساجد را با پارچه مشکی سیاه پوش کرده و آن را برای اجتماع هیات های عزاداری اختصاص می دهند و در آن به عزاداری برای امام حسین(ع) و یارانش می پردازند.

رونق گردشگری مذهبی در دیار هگمتانه

مراسم مشکی‌پوشان از سنت‌های بومی و قدیمی شهر مریانج است که برای خبردار کردن و آماده شدن مردم برای استقبال از ماه محرم، سه چهار روز مانده به آغاز این ماه در مساجد و تکایای این شهر و برخی شهرهای استان برگزار می‌شود.

در آستانه فرا رسیدن ماه محرم، هیات های مختلف عزاداری اعلام همبستگی می کنند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در این باره گفت: گردشگری مذهبی در این استان طی سالهای اخیر توانسته است توجه گردشگران را به خود جلب کند چراکه از نظر موقعیت فرهنگی و مذهبی در میان سایر استانهای کشور به لحاظ جذب توریسم مذهبی جای رشد و توسعه دارد.

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان «محسن معصوم علیزاده» افزود: این استان از نظر تنوع مراکز، آثار و ابنیه تاریخی و عبادتگاه های ادیان مختلف در این منطقه کم نظیر است.

وی اظهار داشت: از آنجایی که جاذبه‌های گردشگری با مذهب شیعه گره خورده و جلوه‌های بی‌نظیری از اندیشه، هنر و زندگی ایرانی را به نمایش می‌گذارد، این موضوع به طور طبیعی ظرفیتی برای گردشگری شمرده می شود.

رونق گردشگری مذهبی در دیار هگمتانه

معصوم علیزاده با تاکید بر اینکه همدان در کنار ظرفیت تاریخی مقصد مسافران با گردشگری مذهبی شده است ادامه داد: آنچه مسلم است اینکه فضای خاص فرهنگی موجود در هر منطقه، توسعه توریسم مذهبی - فرهنگی را در آن امکان پذیر می کند و در این زمینه همدان توانایی جذب توریسم را دارد.

وی گفت: یکی از مناطقی که نه تنها از کشور بلکه از استان همدان هم علاقه مندان به گردشگری مذهبی را به سمت خود فرا می خواند عزاداری یکپارچه مردم مریانج است که هیات های مختلف عزاداری، برای اعلام همبستگی و آمادگی برای ورود به ماه محرم، در حسینیه ابوالفضل مریانج گردهم می آیند و در مراسم مشکی پوشان اعضای هیات‌های عزاداری در حسینیه ابوالفضل(ع) جمع می‌شوند و ضمن برگزاری آیین سوگواری، پیراهن‌های مشکی را از سوی هیات دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه این مراسم یکی از آیین های سنتی این شهر است که از دیرباز تاکنون در بین مردم مریانج برگزار می شود، افزود: مراسم روضه خوانی و سینه زنی، قرائت قرآن و زیارت عاشورا در این مراسم اجرا می شود.

معصوم علیزاده اظهار داشت: مشکی پوشان یکی از مراسم های سنتی و مذهبی است و رئیس هیات عزاداری مساجد، زینبیه، حسینیه و تکیه ها لباس های بلند سیاه می پوشند و خود را برای ایام محرم و صفر آماده می کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: حضور و بازدید از مراسم مذهبی و فضای معنوی این استان برای گردشگران داخلی و خارجی خالی از لطف نیست و طی سال‌های متمادی در قالب فعالیت اقشار مختلف و فعالان حوزه گردشگری مذهبی مورد اقبال قرار گرفته است.

وی افزود: با معرفی فلسفه قیام اباعبدالله الحسین(ع) و پاسخگویی به سؤالات مذهبی گردشگران خارجی، بازخوردهای فرهنگی مثبتی دیده‌ شده، به نحوی که در سال‌های گذشته گردشگرانی از سایر کشورها خواستار حضور مجدد در برنامه‌ها را داشته و تجربیات خود را منحصربه‌فرد دانسته‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: ماه محرم در کنار برگزاری آیین های سوگواری و عزاداری عاشقان امام حسین (ع)، فرصتی مناسب برای اجرای نمایش دینی و مذهبی تعزیه است اگرچه آیین های عزاداری ماه محرم در همدان شبیه مراسم های سایر استان ها است اما برخی آیین های این دیار ویژگی های منحصر به فرد دارد.

معصوم علیزاده گفت: قدمت برگزاری آیین های سوگواری برای اباعبدالله الحسین (ع) در استان همدان به بیش از هزار سال پیش باز می گردد و در این میان بانوان همدانی در گوشه گوشه شهرها و روستاهای استان همزمان با ماه محرم همپای مردان در آیین های عزاداری و مرثیه خوانی امام حسین (ع) شرکت می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha