به گزارش ایرنا، یکصدوچهارمین نشست علنی شورای اسلامی شهر کرمان با موضوعات متعددی همراه بود. در این نشست حدود چهار ساعته علاوه بر برگزاری انتخابات هیات رییسه شورا پیرامون مسائلی مانند مشکلات پارکینگ در سطح شهر کرمان، بی توجهی شهرداری به حضور نماینده شورا در معاملات ترک تشریفات و حواشی دستورالعمل بررسی مصوبات شورا در هیات حل اختلاف تبادل نظر شد.
کمبود پارکینگ در کرمان بویژه در خیابانهای اصلی و منتهی به ساختمانهای تجاری و پزشکی سال هاست دغدغه مردم این شهر است؛ دغدغهای که در بخشی از یکصد و چهارمین نشست عمومی شورا شهر کرمان طی روز دوشنبه ۹ مرداد نیز مطرح و بر لزوم ایجاد پارکینگهای عمومی تاکید شد.
منصور ایرانمنش رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان با اشاره به مشکل نبود پارکینگ در بعضی از نقاط پُرتردد شهر کرمان گفت: بارها درباره این مشکل صحبت شده اما هیچ اقدام عملی محسوسی صورت نگرفته، با توجه به پول پارکینگی که از مردم گرفتیم شهرداری همین امسال حداقل یک پارکینگ را ایجاد و یا از ظرفیت بخش خصوصی در این راستا استفاده کند.
وی ادامه داد: برای ایجاد پارکینگ در سطح شهر کرمان شهرداری همت و کار را از یک جا شروع کند زیرا در بحث چهارراه سمیه، خیابان شهید بهشتی و میدان آزادی و سایر نقاط پُرتردد شهر مشکل داریم.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان افزود: بستر برای ایجاد پارکینگ در نقاط پُرتردد شهر کرمان آماده است و شهرداری برای این موضوع زمین خریداری کرده و پول برای ساخت حداقل یک پارکینگ هم وجود دارد.
سعید شعرباف شهردار کرمان در پاسخ به صحبتهای ایرانمنش عضو شورا گفت: طراحی پارکینگ با مساحت ۶۰۰ متر در محدوده بیمارستان سابق "کرمان درمان" انجام شده و هم اکنون یک سرمایهگذار نیز دارد.
وی ادامه داد: برای ایجاد پارکینگ، اعلام عمومی در مجموعه چهارراه طهماسب آباد در حال انجام است و خواسته شده افرادی که حاضرند زمین های بین ۵۰۰ تا یکهزار متر خودشان را بفروشند به ما اعلام کنند تا فضای رقابتی برای ایجاد پارکینگ در این محدوده شکل گیرد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
حضور نداشتن نماینده شورا در معاملات ترک تشریفات شهرداری
یکی دیگر از موضوعات این نشست شورا، گلایه رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان از شهرداری برای عدم اطلاع معاملات ترک تشریفات و حضور نداشتن نماینده شورا در این جلسات بود.
حسین چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان گفت: من به عنوان نماینده شورا در بحث انجام معاملات از طریق ترک تشریفات معرفی شدم و از زمانی که به عنوان نماینده شورا برای این وظیفه معرفی شدم تنها ۲ مورد تلفنی با من هماهنگ شده و بقیه به صورت صورت جلسه به شورا ارسال شده است.
وی ادامه داد: فلسفه اینکه نماینده از شورا برای کاری تعیین شده این بوده که نماینده شورا در جریان اصل موضوع معامله باشد، من نیز به دلیل اینکه خیلی از امور شهرداری به تاخیر نیافتد و با مشکل مواجه نشود با صورت جلسههای ارسال شده موافقت کردم البته به نظرم این مهم رویه دُرستی در شهرداری نیست.
روند فعالیت کمیسیونهای شورا
در بخش دیگری از این نشست شورا، فتح الله مویدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای کرمان از نبود اطلاعرسانی در مورد تصمیمات کمیسیونهای شورا گلایه کرد و گفت: یکسری از کمیسیونهای شورا مصوباتی دارند که الزاما این مصوبات باید در جلسات علنی مطرح شود، در همین راستا دیگر تصمیمات کمیسیونها نیاز به مصوبه ندارد و انتهای یک نامه به شهرداری ارسال میشود.
وی ادامه داد: در ارتباط با تصمیمات کمیسیونها که به شهرداری ارسال میشود ما نیز باید در جریان قرار بگیریم، مردم در این راستا گاهی از ما سئوال میکنند و ما به دلیل نداشتن اطلاع، پاسخی برای آنان نداریم.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان نیز در ادامه صحبت های مویدی گفت: برای ارائه گزارش اجمالی کمیسیونها زمان مشخص شود.
محمد بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کرمان نیز از تعطیلی بدون دلیل جلسات کمیسیونهای شورا گلایه کرد و گفت: براساس آیین نامه داخلی، اگر جلسهای تشکیل نشود باید دلیل به صورت دقیق ذکر شود یا اینکه این تعطیلی جلسات با نظر اعضای کمیسیون باشد.
بررسی تخلفات ساختمانی
در بخش دیگری از این نشست محمدامینی زاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در گزارشی از آنچه در کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان انجام شده گفت و افزود: یکی از پیگیریهایی که در مجموعه شهرداری اتفاق افتاد در مورد تخلفات ساختمانی مجموعه الماس مال و صالح المهدی بود، طبق گزارشات شهرداری این ۲ مجتمع با توجه به عدم استحکام بنای که داشتند در کمیسیون ماده ۱۰۰ بدوی، رای به قلع بنا و تخریب آنها صادر شده که طبیعتا حق اعتراض در مرحله تجدید نظر برای این رای وجود دارد.
چالشها پیرامون بررسی مصوبات شورا در هیات حل اختلاف
هفته گذشته پیرامون بررسی مصوبات در هیات حل اختلاف و طولانی شدن بررسی مصوبات در این هیات بحث های گوناگونی در نشست علنی شورای شهر کرمان انجام شد، در این نشست شورا نیز محمد بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کرمان با اشاره به آنچه هفته گذشته در میان اعضای شورا بحث و تبادل نظر شد، بیان کرد: ناظر به گفتوگویی که هفته گذشته در صحن علنی شورای اسلامی شهر کرمان شد، با توجه به راهی که قانون مشخص کرده در ارتباط با مصوبات صحن علنی بعد از ۲۰ روز اگر هیات حل اختلاف نظر نداد نظر شورا جاری و ساری خواهد بود.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
امینی زاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان نیز گفت: طبق آییننامه و با توجه به اصل نظم و عدالت، فضا صحبت به تمام اعضای شورا باید به یک شکل داده شود و اینگونه نباشد که هر کدام از اعضای شورا هر زمان که اراده کنند صحبت داشته باشند، متاسفانه این مشکل در نشستهای متعدد شورا در حال اتفاق افتادن است.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در صحبتهایی تحت عنوان درخواست و تذکر به استاندار محترم گفت: ما یک نظر استعلامی از شورای عالی استانها گرفتیم و به نوعی میتوانیم بگوییم که در فضا شورای شهر به ما راهگشایی کرده و گفته بعد از اینکه شورای حل اختلاف ۲۰ روز جواب نداد دیگر مصوبه شورا قطعی و لازم الاجراست.
وی ادامه داد: در دستورالعمل وزیر کشور نیز صریحا ذکر شده هیات حل اختلاف موظف است ظرف ۲۰ روز جواب دهد و اگر در این ۲۰ روز جواب نداد مصوبه شورا قطعی و لازم الاجراست.
امینی زاده گفت: با وجود اینکه دستورالعمل وزارت کشور سال ۹۸ به استانداری کرمان ابلاغ شده است، استانداری در سال مشخصی این دستورالعمل را به شورای شهر ابلاغ نکرده است، در آرشیو شورای شهر این دستورالعمل نیست و اعضای که سابقا در شورای شهر بودند نیز از این موضوع اطلاعی نداشتند و از این عجیب تر اینکه یکم آبان سال ۹۹ معاون عمرانی استاندار احتمالا با وجود اطلاع از این دستورالعمل از وزارت کشور(مدیرکل دفتر امور شهرداریهای) استعلام میکند که این اتفاق واقعا سئوال برانگیز است.
وی بیان کرد: هیات حل اختلاف اگر در مدت ۲۰ روز پاسخی نداد، مصوبات باید برای اجرا به شهرداری ابلاغ شود، این مهم باید روال معمول شهر کرمان شود.خواهشم این است که استاندار محترم در این موضوع جدی ورود پیدا کنند.
علیرضا نادری رییس شورا نیز در ادامه صحبت های امینی زاده گفت: قانون را مجلس وضع کرده است و مفسر آن نیز مجلس است، و دیگر قوا نمی توانند بر روی مصوبه مجلس تفسیر بگذارند.
وی ادامه داد: اگر موضوعی رویه تمام استانها و خلاف قانون باشد این مجوزی برای انجام اقدامی خلاف قانون از سوی ما نمی شود.
فتح الله مویدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای کرمان افزود: طبق قانون سال ۹۲ مجلس اگر بعد از ۲۰ روز هیات حل اختلاف در باره مصوبات جواب نداد، مصوبه شورا لازم الاجراست اما این مصوبه در سال ۹۵ تغییر و لازم الاجرا بودن از سوی مجلس حذف شد.
تعیین هیات رییسه شورا
انتخابات هیات رییسه شورای اسلامی شهر کرمان در آستانه سومین سال فعالیت شورای ششم شهر کرمان، صبح امروز دوشنبه بعد از نشست علنی هر هفته این شورا، با حضور همه اعضا برگزار و پس از رای گیری علیرضا نادری بدون هیچ رقیبی و با حداکثر آراء (۱۱ رای) در سمت رییس شورای شهر کرمان ابقا شد.
سومین انتخابات هیات رییسه شورای شهر کرمان، صبح امروز زودتر از موعد قانونی برگزار شد این درحالیست که طبق روال قانون شوراها، زمان برگزاری انتخابات ۱۴ مردادماه یعنی شنبه هفته آینده بود.
در این انتخابات هیات رییسه شورای اسلامی شهر کرمان، علیرضا نادری رییس شورا، محمدرضا کمساری نایب رییس، سید محمد موسوی منشی اول هیات رییسه و محمدامین شمسی نیز برای منشی دوم هیات رییسه انتخاب شدند.
در این انتخابات، سید محمد موسوی بهعنوان تنها کاندیدا برای کرسی منشی اول هیات رییسه، با هشت رای انتخاب شد و این موضوع در حالی بود که در سال دوم محمد امینیزاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان این مسئولیت را برعهده داشت.
محمدامین شمسی نیز تنها کاندیدا برای منشی دوم هیات رییسه بود که با ۹ رای از سوی اعضای شورا شهر کرمان برگزیده شد.
چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان در مراسم انتخاب هیات رییسه گفت: در ارتباط با ۲ سال گذشته،۲ رویکرد متفاوت در شورای شهر حاکم بود.
وی ادامه داد: در سال اول شورای شهر کرمان، بعد از کاندیدا شدن دکتر نادری تقریبا همه اعضای شورای شهر به ایشان رای داند و این مهم پیامی داشت و مردم احساس کردند که انسجام، یکدستی و همدلی در میان اعضای شورا وجود دارد.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان تصریح کرد: در سال دوم شورای شهر کرمان، تقریبا ۲ کاندید معرفی شد و بنده خودم به اصرار دوستان و نه به تشخیص خودم در این انتخابات کاندید بودم، و در همان جلسه گفتم که با ۲ انگیزه انسجام درونی شهرداری و تعامل با بیرون از شورا در این انتخابات شرکت کردم.
وی بیان کرد: متاسفانه اواخر سال دوم، چالشها و موضوعاتی که وجود داشت ادامه پیدا کرد و امروز سر ۲ سالگی شورای شهر باید این واقعیت را هم به مردم بگوییم و هم خودمان بپذیریم که اقدامات ۲ساله ما، شورا را به سمت یک وحدت مناسبی که تقویت کننده بنیه خدمترسانی به مردم باشد، هدایت نکرد.
احساس تکلیف برای کاندید شدن در انتخابات ریاست شورا
چناریان تصریح کرد: بنده خودم هیچ وقت هیچ اراده ای برای اینکه کاندید هیات رییس شورا شوم با توجه به شرایطی که وجود دارد نداشتم، بنده هیچ احساس تکلیفی را در ارتباط با اینکه باید ورود کنم در وهله اول پیدا نکردم و در وهله دوم احساس کردم اگر در این انتخابات ورود پیدا کنم شاید با توجه به شرایط فعلی، کمکی به وحدت و همافزایی شورا نشود.
انگیزه اعضای شورای شهر خدمت به مردم بود
ایرانمنش رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان نیز در این مراسم گفت: به لطف خدا ۲ سال از دوره ششم شورای اسلامی شهر کرمان با همه فراز و نشیبهایی که داشت سپری شد، در این ۲ سال همه دوستان ممکن است تضارب آراء داشتند اما برای همه اعضای شورا بحث خدمت به مردم مطرح بود.
ضرورت حفظ انسجام
بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کرمان نیز در این مراسم انتخابات گفت: از مهمترین مسائلی که باید امسال بر آن وفاق داشته باشیم موضوع همبستگی و انسجام میان اعضای شورا است.
وی ادامه داد: اختلاف در نظر باید همواره وجود داشته باشد چون رشد در این قضیه وجود دارد، به یاری خدا امسال این اختلافات سیاسی را نداشته باشیم که بخواهیم گروهبندی شده مقابل هم باشیم و نگاه چپ چپ به هم داشته باشیم.
نظر شما