اجرای طرح توانمندسازی روستاییان فارس، مهاجرت معکوس را دنبال می‌کند

شیراز- ایرنا- مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس، با اشاره اجرای طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه (تکام) در روستاهای این استان گفت: این طرح به دنبال مهاجرت معکوس و اصلاح ترکیب جمعیتی روستا در جهت فراهم شدن شرایط برای ایفای نقش تولیدی روستا است.

حامد رستمی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارتقای مدیریت قانونمند روستا به عنوان محور آتی توسعه اقتصادی، اجتماعی و عمرانی کشور و حمایت از کسب و کارهای روستایی به هم اندیشی و اقدام مشترک و هماهنگ همه دستگاه‌های مسئول در روستا نیازمند است.

وی ادامه داد: وزارت کشور به منظور تدوین الگوی مهاجرت معکوس بر مبنای تقویت حکمرانی روستایی اقدام به تنظیم طرح تکام کرد که برنامه اجرایی این طرح اسفند سال گذشته ارایه شد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس با اشاره به نظامات ۱۶ گانه طرح تکام اظهارکرد: این نظامات شامل نظام مهاجرت معکوس، نظام مدیریت منابع آب، نظام آموزش و توانمندسازی دهیاران و تسهیلگران، نظام قوانین و مقررات روستا، نظام خدمات بهداشت و درمان روستا، نظام کشاورزی، نظام فرآورده‌های دامی، نظام گردشگری روستایی و نظام امور زنان و خانواده روستایی و عشایر است.

اجرای طرح توانمندسازی روستاییان فارس، مهاجرت معکوس را دنبال می‌کند

رستمی گفت: نظام تعاونی روستایی، نظام منابع مالی روستا، نظام فرهنگی روستا با محوریت مساجد، نظام انجمن و تشکل های مردمی روستا، نظام اجتماعی روستا، نظام اتاق وضعیت روستا و نظام آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان روستایی از دیگر این نظامات است.

رستمی افزود: در نظام مهاجرت معکوس به عنوان یکی از اصلی ترین اهداف طرح تکام، به مواردی همچون همکاری شهرداران و دهیاران در ترغیب مهاجران برای بازگشت به روستا، ارائه مشوق های مهاجرت معکوس به حاشیه نشینان شهری از منابع شهرداری ها و واگذاری زمین و تسهیلات اشتغال در روستا به مهاجرین دائم به روستا اشاره شده است.

وی ادامه داد: در این طرح، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در روستا به عنوان اولویت مطرح است و توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه بر اساس ظرفیت روستا انجام می شود.

وی، تسهیل دسترسی داوطلبان اشتغال مفید در روستا به خدمات و برنامه‌های مرتبط با طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه (تکام) را از جمله اهداف این طرح دانست و افزود: افزایش سطح توانمندی تولید و خدمات در روستا از طریق کانون های جهادی فعال در امور تخصصی مرتبط، رفع موانع فیزیکی و قانونی برای توانمندسازی داوطلبان اشتغال مفید در روستا و افزایش همکاری بین بخش های دولتی و غیر دولتی در جهت فراگیرسازی حضور موثر این داوطلبان در روستا از دیگر اهداف طرح مذکور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha