به گزارش خبرنگار ایرنا روزهای پرحرارت دمای هوای همدان باعث شده تا برخی خانواده به ویژه جوانان و نوجوانان در قالب گروههای دوستانه خود برای شنا رهسپار آببندانها، دریاچه سدها، رودخانهها و کانالهای کشاورزی در سطح استان همدان شوند.
شنا کردن در دریاچه پشت سدها، کانالها و تاسیسات آبی به دلیل شرایط خاص و خطرناک آن به طور کامل ممنوع است و تابلوهای هشداردهنده مبنی بر ممنوعیت شنا نیز در در حاشیه سدها و تاسیسات آبی به خوبی مشهود است، اما در فصل گرما و با توجه به تعطیلی استخرها، شاهد اقدام غیرمنطقی و خلاف برخی از شهروندان برای شنا کردن در این اماکن هستیم.
شنا از تفریحات سالم و مفرحی است که در میان عموم مردم و اقشار مختلف به ویژه جوانان و نوجوانان طرفداران چشمگیری دارد به نحوی که حضور در استخرها برای شنا و آب تنی یکی از برنامههای ثابت و مستمر بسیاری از مردم در فصول مختلف سال به خصوص فصل تابستان است و البته که علاقه مندی و گرایش قابل توجه افراد به این ورزش مفرح به واسطه نشاط، شادابی و اثرات مثبتی که دارد نیز بسیار منطقی و طبیعی است.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی اداره پزشکی قانونی، سال گذشته ۱۸ نفر شامل ۱۶ مرد و ۲ زن در استان همدان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی اداره پزشکی قانونی، سال گذشته ۱۸ نفر شامل ۱۶ مرد و دو زن در استان همدان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند.
همچنین از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۱۰ حادثه ناشی از شنا در مکانهای غیراستاندارد در سطح استان همدان روی داده که منجر به فوت پنج فرد شده است.
نداشتن مهارت، تهدید سلامت
مربی شنا و نجات غریق استان همدان در این باره میگوید: نداشتن مهارت کافی برای شنا در سدها و آب بندها و بیتوجهی به اصول اولیه شنا موجب غرق شدگی میشود.
رضا پیوندی افزود: همچنین دسترسی آسان افراد به آببندانها، دریاچه سدها، رودخانهها و کانالهای کشاورزی به واسطه نبود حفاظ یا حصار مناسب است و افراد بدون هیچ مانع و محدودیتی، آب تنی میکنند.
وی ادامه داد: شنا در چنین مکانهای غیر استاندارد و فاقد ناجی غریق حتی برای شناگران ماهر، زبده و حرفهای نیز خطرناک است که به جد باید اجتناب کرد.
این مربی مطرح شنا و نجات غریق همدان اضافه کرد: هم اکنون با توجه به فصل تابستان و بالا رفتن دمای هوا، گردشگران و طبیعت گردان در حاشیه نقاط آبی همدان اتراق کرده و اغلب مخاطراتی به همراه دارد.
پیوندی خاطرنشان کرد: ورود کودکان، نوجوانان و حتی خانوادهها به حریم سدها و آب بندها حادثه ساز است و از این اقدام خطرناک پرهیز کنند.
وی از والدین و بزرگترهای خانواده خواست، افراد سن پایین و کم تجربه را با خطرات شنا در این محلهای خطرناک و حادثه آفرین، آگاه سازند چراکه با کوچکترین غفلت و ناآشنایی به فن شنا، ممکن است عزیزانشان در مقابل چشمان آنان به زیر آب کشیده شوند و مرگ تلخ و ناباورانهای رقم بخورد.
وی یادآور شد: علائم هشدار و تابلوهای "شنا ممنوع" و "ورود به رودخانه ممنوع" در این منطقه نیز نصب شده است اما برخی از افراد بیتوجه به این علائم به شنا کردن اقدام میکنند.
پیوندی افزود: در برخی موارد نیز حضور و اسکان موقت خانوادهها به ویژه در ایام تعطیل در حاشیه سدها و آب بندها و آب تنی جمعی از افراد خانواده در این مکانها منجر به وقوع حوادث مرگبار و تلخی با مرگ چند عضو یک خانواده میشود.
آبهای آزاد، خطرآفرین برای شنا
رئیس هیات نجات غریق و غواصی همدان نیز گفت: آبهای آزاد به خصوص سدها و استخرهای کشاورزی، مکان مناسبی برای شنا نیست و خانوادهها خطرات آن را جدی بگیرند.
جمال لطیفی اظهار داشت: باید بپذیریم که سدها و آبهای آزاد استانداردهای لازم را برای شناکردن ندارند و بسیاری از افرادی که در این مناطق دچار غرق زدگی میشوند، اصول و فنون شنا را نمیدانند.
باید بپذیریم که سدها و آبهای آزاد استانداردهای لازم را برای شناکردن ندارند و بسیاری از افرادی که در این مناطق دچار غرق زدگی میشوند، اصول و فنون شنا را نمیدانند.
وی اضافه کرد: براین اساس خانوادهها اجازه شنا کردن به فرزندان خود در این مناطق ندهند چراکه با توجه به افزایش دمای هوا جوانان مشتاق به شناکردن در سدها و آب بندها هستند و تجربه نداشتن کافی و نیز آگاه نبودن نسبت به خطرات احتمالی جان آنها را تهدید میکند.
لطیفی بیان کرد: همچنین با توجه به وضعیت و ناهمواریهای بستر مخازن سدها و همچنین ویژگیهای خاص تاسیسات آبی مانند کانالهای آبیاری و زهکشی و حوضچههای تغذیه مصنوعی و استخرهای ذخیره آب، شنا کردن در این تاسیسات بسیار خطرناک است و احتمال غرق شدگی و پیامدهای همچون مرگ را به دنبال دارد.
وی از مردم خواست تا در زمان بروز حادثه غرقشدگی دچار هیجان زدگی نشوند و خود را برای نجات جان افراد به وارد آب نشوند و در کوتاهترین زمان حادثه را به نیروهای امدادی اطلاعرسانی کنند.
نظر شما