رحمت ابراهیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس گزارش های مردمی مبنی بر آتش سوزی در مناطق جنگلی روستاهای «ههزنی»،«مزنآباد»، «گاکی» و «زهردهکانی» سردشت، نیروهای امدادی منابع طبیعی و آتشنشانی به محل مورد نظر اعزام شدند اما به دلیل کوهستانی و سختگذر بودن مسیر آتش سوزی در این منطقه جنگلی پس از سه روز مهار شد.
وی با اشاره به اینکه علت آتشسوزی در دست بررسی است، اضافه کرد: برای مهار این آتش سوزی، علاوه بر دوستداران منابع طبیعی و ماموران یگان حفاظت سردشت، مامورانی هم از مهاباد، پیرانشهر و نقده نیز برای اطفای حریق اعزام شده بودند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت گفت: در این آتشسوزی بخشهای زیادی از پوشش گیاهی، درختان خشک و مزارع کشاورزان این منطقه از بین رفت و خسارت زیادی به منابع طبیعی و جنگلهای این منطقه وارد شد.
ابراهیمی از گردشگران، مسافران و روستاییان خواست در این فصل که به دلیل خشک شدن علوفهها احتمال آتش سوزی در مراتع و جنگلها وجود دارد، هنگام برپایی آتش نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اهمیت جنگل و حفظ و حراست از منابع خدادادی از شهروندان خواست در صورت هرگونه آتش سوزی در مراتع و جنگلهای این منطقه آن را به شماره ۱۵۰۴ منابع طبیعی اعلام کنند.
وی از همکاری مردم روستاهای منطقه با محیطبانان در مهار این آتشسوزیها و اعلام به موقع آنها قدردانی کرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت یادآور شد: امسال تاکنون ۱۸ مورد آتش سوزی در مناطق جنگلی این شهرستان گزارش شده و بر اثر آنها در مجموع به بیش از ۸۰ هکتار جنگل در این منطقه خسارت وارد شده است.
به گزارش ایرنا، سردشت و میرآباد با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگلهای آذربایجانغربی را در خود جای دادند و جنگلهای این منطقه جزو جنگلهای زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
مهمترین گونههای گیاهی سطح جنگلهای این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از صد گونه دیگر است.
سردشت در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با اقلیم کردستان عراق قرار دارد.
نظر شما