۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۱۹
کد خبرنگار: 1540
کد خبر: 85192930
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۰۰ هزار مترمکعب آب نامتعارف به معادن استان سمنان اختصاص یافت

سمنان- ایرنا- معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به اختصاص سالانه  ۴۰۰ هزار متر مکعب آب نامتعارف و شور برای مصارف صنایع معدنی این استان گفت: رویکرد تغییر منابع تأمین آب صنایع به سمت استفاده از آب‌های نامتعارف و پساب مدنظر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا نجف‌زاده روز سه شنبه با اشاره به مهم‌تریم اقدامات صورت گرفته از سوی شرکت آب منطقه‌ای سمنان برای تأمین آب صنایع استان سمنان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای تأمین آب صنایع در استان، استفاده از آب‌های شور و نامتعارف یکی از راهکارهای مهم است که شرکت آب منطقه‌ای سمنان آن را در دستورکار خود قرار داد.

وی افزود: در همین راستا اخذ تخصیص از محل منابع آب های نامتعارف و شور به میزان حدود یک و ۲ دهم میلیون مترمکعب در سال در چهار محدوده مطالعاتی کویر دامغان، داورزن- فرومد، کویر مرکزی و طرود پیگیری شد.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای سمنان تصریح کرد: این پیگیری‌ها تاکنون منجر به اختصاص حدود ۴۰۰ هزار مترمکعب در سال از محل آب‌های نامتعارف و شور در محدوده‌های مطالعاتی طرود، کویر دامغان و داورزن - فرومد برای مصرف صنایع معدنی شد.

نجف‌زاده با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای رفع مشکل منابع آبی صنایع کشور با توجه به تغییر اقلیم و کمبود شدید آب، بیان کرد: موضوع استفاده از منابع آبی نامتعارف پساب یا بازچرخانی آب در بند ع تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۲ عنوان شده است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای سمنان اضافه کرد: به منظور اجرای مفاد این بند قانونی و با هدف برنامه ریزی و استفاده از پساب و جایگزینی با منابع آب در اختیار صنایع پرمصرف اقدامات لازم صورت گرفت.

۴۰۰ هزار مترمکعب آب نامتعارف به معادن استان سمنان اختصاص یافت

وضعیت نامناسب منابع آبی در سمنان

طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز استان سمنان، آب استحصال می‌شود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی سمنان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاه‌های آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.

میانگین بارندگی‌ استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر چنان در استان سمنان بالا است که اگر میزان آبی در ارتفاع ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر زیر نور آفتاب داشته باشیم، در یکسال تبخیر می‌شود و این موضوع نشان از بحران کم‌آبی در سمنان است.

یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز استان سمنان، آب استحصال می‌شود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی سمنان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاه‌های آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.

کاهش توان آبدهی منابع آبی موجود در استان سمنان و به ویژه شهر سمنان با آغاز گرما در سال ۱۴۰۲ بیش از هر زمانی خودنمایی می‌کند و به دغدغه‌ای برای مردم و مسوولان تبدیل شده است؛ به گفته کارشناسان، چشمه‌های روزیه و گل‌رودبار منابع اصلی تامین آب آشامیدنی شهر سمنان محسوب می‌شوند که دبی خروجی چشمه روزیه به دلیل خشکسالی در سال‌های اخیر به کمتر از ۱۷۰ لیتر بر ثانیه رسیده و این در حالی است که در شرایط بارندگی مناسب، خروجی آب چشمه روزیه ۶۵۰ لیتر بر ثانیه بود.

به بیان دیگر، اکنون میزان خروجی آب به کمتر از نصف کاهش یافته است و به دلیل تنش آبی، از آبِ باکیفیت مناسب چاه‌ها برای تأمین آب آشامیدنی شهروندان سمنان کمک گرفته شد؛ این در حالی است که استفاده بیش از حد از سفره‌های آب‌ زیرزمینی، سمنان را درگیر پدیده خاموش و جبران‌ناپذیر فرونشست زمین کرده است.

طبق گزارش‌ها ۳۴۰ لیتر بر ثانیه آب مورد نیاز در شهر سمنان از طریق آب‌های سطحی و نزدیک به ۷۰ تا ۷۵ درصد آب مورد نیاز این شهر، به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی، از منابع زیرزمینی تامین می‌شود و این در حالی است که در گذشته وضعیت برعکس بود و بیشترین میزان تامین آب از منابع سطحی بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha