به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی روز سهشنبه در دیدار با علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیطزیست اظهار کرد: استان سمنان یکی از کم بارشترین استانهای کشور است و مسئولان باید حل مساله بحران آب در این استان را در اولویت قرار دهند.
وی افزود: تصور افکار عمومی استان سمنان درباره طرح انتقال آب خزر که حتی مصوبه مجلس را دارد و برای آن ردیف بودجه نیز پیش بینی شده این است که یکی از مخالفان اجرای این طرح، سازمان حفاظت محیط زیست است، بر این پایه انتظار داریم مسوولان این سازمان ابهامات ایجاد شده را رفع و نظر خود را شفاف و صریح اعلام کنند.
امام جمعه سمنان مساله آب را در کنار مساله جمعیت جزو مهمترین مسائل استان عنوان کرد و گفت: تا آنجا که اطلاع دارم انتقال آب خزر سیر قانونی خود را طی کرده و طبیعتا بررسی های لازم نیز در این رابطه انجام شده است بنابراین باید هرچه سریعتر اجرای این طرح تعیین تکلیف شود.
توسعه صنایع نباید به قیمت جان انسانها باشد
مطیعی با ابراز نگرانی از آلایندگی برخی واحدهای صنعتی، خطاب به رییس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: کارخانههایی که آلایندگی زیاد دارد باید محل فعالیت آنها از مناطق شهری فاصله مشخصی داشته باشد، باید قبل از احداث مورد ارزیابی و سنجش محیط زیست قرار بگیرند و باید توجه داشت درآمدزایی، توسعه صنعتی و یا ایجاد اشتغال قرار است به چه قیمتی انجام گیرد؟
نماینده ولی فقیه در استان سمنان ادامه داد: وقتی کارخانه ای با آلایندگی زیاد در جایی مستقر شود، تحت تاثیر کم و زیاد شدن نظارت ها، احتمال بروز خطر برای مردم وجود خواهد داشت بنابراین در این مسیر نباید بخاطر اینکه ممکن است فرد یا گروهی ناراحت شوند جان مردم را به خطر انداخت چراکه یکی از وظایف اصلی حفاظت محیط زیست، حفاظت از انسانها است.
وی با تاکید بر اینکه پایش شاخصهای زیست محیطی قبل از صدور مجوز از انجام نظارت پس از صدور مجوز مهمتر است، گفت: امروز مساله معدن بوکسیت شاهرود به یکی از نگرانی های مهم مردم شاهرود تبدیل شده است لذا سازمان حفاظ محیط زیست باید نسبت به رفع این نگرانی ها اقدام کند.
مطیعی با بیان اینکه در اسلام حتی برای شکار هم ضوابط مشخصی پیش بینی شده است، بیان کرد: حفاظت از گونه های نادر جانوری نظیر یوز ایرانی یکی از وظایف مهم سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه استان سمنان است که باید برای آن برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان ضمن تقدیر از تلاش مدیران و کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، کمبود نیروی انسانی را یکی از چالش های مهم اداره کل حفاظت محیط زیست استان دانست و گفت: امیدواریم مدیریت عالی سازمان حفاظت محیط زیست برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز در استان سمنان چاره اندیشی کند.
امام جمعه سمنان در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به برگزاری پرشور عزای حسینی در سراسر کشور گفت: پرچم امام حسین (ع) پرچمی فراگیر و جهانی است که تمام انسانهای آزاده را گرد یکدیگر جمع میکند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران برگرفته از نهضت عاشورا است، افزود: باید از قدرت بسیج کنندگی و سازماندهی امام حسین (ع) در برنامه های کشور الگو گرفت و از این ظرفیت عظیم در امور مختلف بهره مند شد.
شرایط کمآبی در سمنان
میانگین بارندگی استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر چنان در استان سمنان بالا است که اگر میزان آبی در ارتفاع ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر زیر نور آفتاب داشته باشیم، در یکسال تبخیر میشود و این موضوع نشان از بحران کمآبی در سمنان است.
طبق گزارشها، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در سال ١۴٠١ و به کمتر از ۱۷۰ لیتر بر ثانیه در بهار ۱۴۰۲ کاهش یافت.
ورودی آب چشمه گلرودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۹۴ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان یکهزار و ۴۰ لیتر لیتر بر ثانیه است، اما ظرفیت تامین آب شهر سمنان در حدود ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است و با اضافه شدن آب با کیفیت ۶ حلقه چاه در اختیار شهرداری و دستگاههای اجرایی، میزان تولید آب به ۹۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است که به طور تقریبی پاسخگوی نیاز در شرایط عادی است و در ساعات اوج گرما میزان تامین آب پاسخگوی نیاز نیست.
نظر شما