مهدی پورقاسم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ۲۳۰ فقره نامه نگاری با شهرداری اصفهان درباره این واحدها، افزود: در یک سال اخیر ۴۲ مورد از این واحدها به دلیل غیر مجاز بودن و ایجاد آلودگی محیط زیستی با اِعمال قانون توسط شهرداری و با همکاری سازمان مدیریت پسماند اصفهان بسته شد.
وی ادامه داد: مقرر است با برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و با همکاری اداره حفاظت محیط زیست و سازمان مدیریت پسماند اصفهان، سایر کارگاههای ضایعات غیر مجاز نیز به تدریج تعطیل شود.
پورقاسم اظهار داشت: تعداد نامعلومی از واحدهای بازیافت ضایعات نیز به علت پراکندگی و غیر قابل شناسایی بودن در خارج از محدوده قانونی شهر اصفهان و در حومه شهر بهویژه در بخش مرکزی این شهرستان مستقر هستند که به صورت موردی توسط بخشداری شناسایی میشوند و با همکاری اداره حفاظت محیط زیست برخورد قانونی با آنها صورت میگیرد.
وی عمده مشکلات مربوط به این کارگاه ها را استقرار در مکانهای نامناسب و کاربریهای غیر مرتبط و بدون اخذ مجوز از ارگانهای مربوطه، مسائل بهداشتی و فعالیت توام با آلایندگی هوا عنوان کرد.
پورقاسم با بیان اینکه بیشتر کارگاههای ضایعات در حاشیه شهر اصفهان بهویژه در شرق آن مستقرند، گفت: در بسیاری از این واحدها برای جدا کردن فلز از ضایعات پلاستیکی، آنها را آتش می زنند که همین امر سبب ایجاد دود غلیظ و آلودگی هوا میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اصفهان افزود: بر اساس ضوابط و معیارهای استقرار واحدهای صنعتی، احداث و بهره برداری واحدهای بازیافت ضایعات با رعایت ضوابط مربوطه در خارج از شهر و شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان و همچنین عدم فعالیت توام با آلایندگی محیط زیست پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: جلوگیری از استقرار و فعالیت واحدهای غیر مجاز داخل محدوده قانونی شهر با شهرداریهای مربوطه و خارج از شهر با بخشداریهای مربوطه است.
پورقاسم با اشاره به پلمب یک واحد کارگاه بازیافت پلاستیک در حومه شهر اصفهان در مرداد امسال، اظهار داشت: فعالیت واحد مذکور به دلیل ذوب و سوزاندن ضایعات پلاستیکی در فرآیند تولید، موجب انتشار دود و بوی نامطبوع، آلودگی هوا و محیط زیستی و نارضایتی ساکنان اطراف محل شده بود.
شهروندان می توانند گزارشها و شکایتهای خود درباره ایجاد آلودگی و تخریب محیط زیست را از طریق سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
شهرستان اصفهان بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و دارای چهار شهر اصفهان، بهارستان، زیار و قهجاورستان، هفت دهستان و ۸۰ روستاست.
نظر شما