صابر تقی زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، بی توجهی به تخصص گرایی و استفاده از افراد ناکارآمد و مبتدی را از جمله چالش های مهم آکادمی فوتبال تراکتور عنوان و اظهار کرد: تداوم روند کنونی می تواند پایه و اساس فوتبال آذربایجان و تراکتور را در مدت کوتاهی به بحران کشیده و مانع از پرورش استعدادهای ناب فوتبالی منطقه شود.
استفاده از افراد بدون سابقه کاری، تخصص و تعهد در کادرفنی تیم های پایه تراکتور را یکی از مشکلات مهم آکادمی تراکتور بیان کرد و افزود: جای تاسف و تامل فراوان است که امروز شاهدیم در تیم های نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید از افرادی در کادر فنی استفاده می شود که کوچکترین رزومه کاری مشخص نداشته و تجربه لازم در این زمینه را ندارند.
به گفته وی امروز در تیم های پایه تراکتور کسانی حضور دارند که حتی بازی در فوتبال محلات را نیز در کارنامه خود ندارند، اما با زد و بندهای مختلف در راس کادرفنی تیم های مختلف پایه قرار گرفته و بدون تردید آثار و تبعات منفی آن را به زودی کل فوتبال تبریز و به خصوص باشگاه تراکتور تجربه خواهد کرد.
تقی زاده ادامه داد: کسی که تیم امید تراکتور را که رده دوم کشور را کسب کرده بود پارسال به رده یازدهم تنزل داد، هم اکنون به عنوان سرمربی تیم جوانان مسئولیت بر عهده گرفته است و یا اینکه فردی بدون کوچکترین تجربه و به دلیل روابط رسانه ای در یکی از تیم های پایه به کار گماشته شده است.
وی با بیان اینکه باشگاه تراکتور در رده تیم های پایه درهای خود را به روی مربیان کارکشته، دلسوخته و امتحان پس داده بسته است، یادآور شد: اینکه حرمت ها در این باشگاه مردمی که خیل عظیم هواداران در داخل و خارج از کشور را همراه دارد،؛ رعایت نشده و مورد بی توجهی قرار می گیرد، دردآور و غیرقابل تحمل است.
تقی زاده عدم رعایت اصول حرفه ای در باشگاه تراکتور را از عوامل مهم در به وجود آمدن مشکلات عدیده در آکادمی این باشگاه عنوان کرد و گفت: اینکه سرمربی موفق یکی از تیم های پایه به عنوان سرپرست معرفی شده و به کار گماشته می شود، بسیار تامل برانگیز بوده و نشان دهنده بی تدبیری مدیران ارشد باشگاه است.
وی یادآور شد: بهتر است مدیران تصمیم گیر باشگاه تراکتور از اصول حرفه ای و ساختار آکادمی باشگاه هایی مثل سپاهان، فولاد و ذوب آهن تجربه کسب کرده و مسیر درست، منطقی و علمی را برای تیم های پایه ترسیم کنند، چون روند کنونی جز نابودی و خاموشی استعدادهای جدید و به موازات آن ورشکستگی مالی، برای باشگاه نخواهد داشت.
تقی زاده برنامه ریزی مدون و اصولی، ایجاد امکانات سخت افزاری و نرم افزاری را از عناصر مهم موفقیت آکادمی در باشگاه های مختلف جهان و ایران دانست و گفت: اینکه هنوز با این همه هزینه در تیم بزرگسال، خوابگاهی مناسب در اختیار تیم های پایه تراکتور وجود ندارد، جای تاسف دارد.
به گفته وی می توان با هزینه یک بازیکن سطح لیگ ۲ امکانات و تجهیزات خوبی در اختیار آکادمی ها قرار داد تا با پرورش استعدادها و بروز و ظهور نوجوانان و جوانانی که امکان مالی برای حضور در تیم ها را ندارند، برای سال های سال تبریز و آذربایجان را از نظر داشتن بازیکنان رده های ملی خودکفا کرد.
سرمربی اسبق تیم امید تراکتور نداشتن میدان اختصاصی برای تیم های پایه این باشگاه را دردآور و بسیار تعجب آور خواند و ادامه داد: در حال حاضر این تیم ها برای تمرین به شهر سردرود می روند و جالب تر اینکه باید در انتظار تصمیم و زمان بندی مسئولان این محل باشند تا تمرینات خود را پیگیری کنند!
تقی زاده سرازیر شدن خیل عظیم بازیکن غیربومی در رده های پایه به باشگاه تراکتور را از دیگر نقاط منفی آکادمی برشمرد و افزود: نقطه قابل توجه اینکه این نفرات حتی هزینه اقامت خود را از جیب خودشان می پردازند و این نکته تاریک در آکادمی است.
وی اضافه کرد: اگر نفر غیر بومی به لحاظ فنی دارای قابلیت های آنچنانی است که باید از شهر و دیار خود به تبریز آورده شود، چرا باشگاه برای او امکانات اقامت مهیا نمی کند؟ در غیر این صورت شائبه های گوناگونی در این زمینه به ذهن متبادر می شود.
تقی زاده گفت: به هیچ عنوان در آکادمی فوتبال تراکتور نحوه حضور و تمرین بازیکنان و اینکه از کجا و با چه معیارهایی به تیم ها تزریق شده اند، مشخص نیست.
وی ارتباط را تنها مسیر راهیابی بازیکن به تیم های پایه تراکتور عنوان و خاطرنشان کرد: در این میان هدررفت هزینه ها نخستین آورده باشگاه خواهد بود.
این پیشکسوت فوتبال تبریز با تاکید بر جایگاه و پایگاه مردمی تیم تراکتور، ابراز امیدواری کرد با اصلاح روش ها و تجدیدنظر در برنامه های مربوط به تیم های پایه، شاهد بروز و ظهور استعدادهای ناب فوتبالی آذربایجان باشیم.
نظر شما