به گزارش شنبه شب ایرنا، در این مراسم که در رواق حرم مطهر امامین عسکریین (ع) برگزار شد، شیخ « محمد الخالدی» مسئول بخش امور دینی و فکری آستان مقدس امامین عسکریین (ع) در سخنانی اظهار کرد : امروز هم مثل هر سال در این مکان مقدس جمع شدیم تا بار دیگر جنایتی بزرگ را که موجب تخریب گنبد حرم امامین عسکریین (ع) شد، محکوم کنیم.
وی با اشاره به اینکه جهان اسلام بویژه تشیع از سوی افراطیون همچنان تهدید می شود، گفت: هنوز مواد مغذی برای این ایدئولوژی افراطی وجود دارد و اگر آگاهی دستگاه های امنیتی ما نبود، شاهد فجایع بی شماری از سوی این افراطیون تروریست که دچار گمراهی شده و چشمان بصیرت آنها کور شده است، بودیم.
مسئول بخش امور دینی و فکری آستان مقدس امامین عسکریین (ع) با اشاره به اینکه این افراد به ابزار دشمنان اسلام تبدیل شده اند، افزود: ما اهداف آنها را می بینیم و به لطف خداوند متعال و پیروی از مراجع دینی، آتش کینه آنها را خاموش می کنیم و شبانه روز تلاش می کنیم تا تفرقه در این کشور که از جهل متولیان گذشته خود رنج برده است، شعله ور نشود.
الخالدی افزود: با برگزاری مراسم سالروز انفجار حرم مطهر امامین عسکریین (ع) میخواهیم اقدام بزدلانه انفجار حرم که قصد ایجاد یک جنگ داخلی فرقهای برای غارت ثروت کشور ما به دست مزدوران و پیشرانان استثمار را داشت برای نسل های آینده بازتاب پیدا کند.
وی با اشاره به مقابله مردم عراق با تروریست های افراطی و از بین بردن آنها توسط جوانان پیرو مرجعیت عالی شیعیان این کشور اظهار کرد: برای مقابله با توطئه ها تنها کاری که باید بکنیم اینکه خود را به سلاح آگاهی مسلح کنیم و از طریق وارثان و علمای فرهیخته و پیشوایان بزرگوار خود از پیامبر و اهل بیت (ع) پیروی کنیم.
همچنین سید محمدرضا شرف الدین از مدیران حرم مطهر امامین عسکریین (ع) گفت: ما در لحظه ای هستیم که به مسلمانان و مومنان مصیبتی بزرگ وارد شد.
وی افزود: انفجار حرمین امام عسکریین(ع) و هتک حرمت خانه امام زمان (عج) جراحت عمیقی در قلب مسلمانان به طور عام و عراقی ها به طور خاص وارد کرد.
در ادامه «مشتاق اسدی » ناظر کل مرکز میراث حرم مطهر امامین عسکریین (ع) ادامه داد : حملات مکرر به حرم و قبور ائمه (ع) در طول زمان و توهین های اخیر به ساحت مقدس قرآن کریم و آتش زدن این کتاب آسمانی، ناشی از جریان افراطی ، تروریسم و باورها و برداشت غلط اصول و مبانی عقیدتی در ادیان مختلف نیست.
وی در ادامه به اقدامات حرم مطهر برای حفظ میراث معنوی و اندیشه واقعی ائمه سامرا (ع) و جلوگیری از جعل و تحریف آنها اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از این میراث اصیل اسلامی مرکز میراث حرم مطهر امامین عسکریین (ع) اقدام به تالیف ۸۵ عنوان کتاب و مستند سازی هزاران سند که بسیاری از حقایق تاریخی و حقوقی را اثبات می کند، کرده است.
ناظر کل مرکز میراث حرم مطهر امامین عسکریین (ع) افزود: در آینده نزدیک با همکاری ۲۵ دانشگاه عراق سومین کنفرانس بین المللی علمی با عنوان « حرم مقدس عسکریین (ع) در سامرا، مرکز تبادل اندیشه و میراث» را برگزار خواهیم کرد.
این مراسم با برنامه های هنری از جمله پخش فیلم مستندی با عنوان «گنبد آسمان» که در آن صحنه هایی از حمله به حرم مطهر و اتفاقات آن روز به تصویر کشیده شده بود همراه بود.
همچنین خواندن قصیده هایی توسط «محمد الاعاجیبی» به مناسبت این روز حزن انگیز و برپایی نمایشگاهی از آشیا قیمتی که در این انفجار آسیب دیدند و تصاویری از مراحل بازسازی گنبد حرم مطهر و کتاب هایی از انتشارات مرکز میراث سامرا از دیگر برنامه های این مراسم بود.
حرم امامین عسکریین (ع) در سامرا دو بار به دست تکفیریها تخریب شد که اولین بار در ۲۲ فوریه ۲۰۰۶ مصادف با ۲۳ محرم سال ۱۴۲۷ قمری ( سوم اسفند سال ۱۳۸۴ شمسی) اتفاق افتاد.
در این حمله تکفیریها با پوشیدن لباس نیروهای تکاور وارد حرم شده و اقدام به بمبگذاری و تخریب حرم مطهر کردند.
این حمله که در اوج حملات تکفیری ها در عراق در زمان نخست وزیری «ابراهیم الجعفری» انجام شد با موج گستردهای از اعتراضات مردمی و رسمی مواجه شد و پیروان مکتب اهل بیت (ع) در مناطق مختلف عراق تظاهرات گستردهای برگزار کردند.
حرم امامین عسکریین مضجع امام هادی (ع) و فرزندش امام حسن عسکری (ع) به ترتیب امام دهم و یازدهم شیعیان است. این حرم در شهر سامرا در ۱۲۰ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد و از مهمترین زیارتگاههای شیعیان در کشور عراق به شمار میآید.
نرجسخاتون همسر امام حسن عسکری (ع) و مادر امام مهدی (عج)، حکیمه دختر امام جواد (ع) و تعداد دیگری از سادات و علمای شیعه نیز در این حرم دفن هستند.
نظر شما