مدیرعامل آبفای مشهد: همچنان در شرایط اضطرار تامین آب قرار داریم

مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: بیش از نیمی از تابستان را پشت سر گذرانده ایم اما همچنان در شرایط اضطرار تامین آب قرار داریم.

حسین اسماعیلیان روز یکشنبه در نشستی خبری در مشهد افزود: آب مورد نیاز مشهد در شرایط اوج مصرف ١٢ هزار و ٧٠٠ لیتر در ثانیه است و با احتساب منابع آبی موجود، برای تأمین این میزان چهار هزار و ۵٠٠ لیتر در ثانیه با کمبود آب مواجه هستیم.

وی اضافه کرد: از این رو برای تامین نیاز آب شرب مشهد و با توجه به خشکسالی کم سابقه، ١١ پروژه اضطراری تامین آب برای این کلانشهر با ۴٠ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: بخشی از این پروژه ها طی ماه های گذشته وارد مدار شده و هزار و ٧٠٠ لیتر در ثانیه ظرفیت آبی جدید ایجاد شده است.

اسماعیلیان افزود: جیره بندی آب، خط قرمز شرکت آب و فاضلاب مشهد است و تا کنون قطع آب ناشی از کمبود منابع آبی در این کلانشهر صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد: با توجه به کاهش چشمگیر بارندگی، برخی از سدها از مدار آبدهی خارج خواهند شد لذا پروژه‌های مرتبط با تامین آب باید به سرعت اجرا شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: میزان هدررفت فیزیکی آب شهر مشهد ٩ درصد است و شدت حوادث در شبکه توزیع آب کاهش یافته است.

اسماعیلیان در خصوص کیفیت آب مشهد نیز افزود: هم اینک مشکلی در کیفیت آب شرب مشهد وجود ندارد و اگر گاهی آب گل آلود در شبکه دیده می شود ناشی از بروز اتفاقات شبکه است همچنین بخشی از مشکلات کیفیت آب نیز مربوط به تاسیسات داخل ساختمان است.

وی با تاکید بر مدیریت مصرف برای گذر از شرایط اضطرار اظهار کرد: برخورد با مشترکان بدمصرف نیز در دستور است و تا کنون انشعاب آب ۶ اداره پرمصرف قطع و برای ٢٣۵ مشترک مسکونی نیز اخطار قطع داده شده است که نیمی از این تعداد برای کاهش مصرف اقدام کرده اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در خصوص آبرسانی به روستاهای شهرستان مشهد نیز گفت: ٣٠٠ روستا تحت پوشش این شرکت قرار گرفته که حدود ١١٣ روستا از این تعداد در شرایط تنش آبی قرار دارد.

اسماعیلیان افزود: به رغم خشکسالی شدیدتر، وضعیت آبرسانی به روستاها نسبت به سال گذشته بهتر و بیشتر شده است.

وی ادامه داد: انشعابات غیرمجاز از معضلات این شرکت است که در این راستا طی ٢ سال گذشته در حوزه شهری پایش ها صورت گرفته اما در حوزه روستایی انجام پایش با مشکلاتی مواجه است اما این اقدامات برای شناسایی انشعابات غیرمجاز به صورت جدی ادامه دارد.

به گزارش ایرنا منابع آبی مشهد شامل دریاچه‌های پشت چهار سد "طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه"، چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات است که سد دوستی از مهم‌ترین آنهاست.

هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha