به گزارش خبرنگار ایرنا، بهادر اسدی روز چهارشنبه در نشست خبری در سنندج اظهار کرد: به طور میانگین ۳۶ درصد پرونده های ارجاعی به شورای حل اختلاف استان منجر به صلح و سازش شده است.
به گفته وی، طی چهار ماهه اول امسال، چهار هزار و ۱۲۶ پرونده به صلح یاران ارجاع داده شده که از این تعداد ۲ هزار و ۱۰۰ پرونده منجر به سازش شد.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کردستان از تشکیل ۱۹ هیات صلح در استان خبر داد و افزود: امسال تاکنون پنج فقره پرونده قتل عمد در استان، توسط این هیات ها منجر به صلح و سازش شده است.
اسدی یادآور شد: ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه رسالت اصلی معاونت توسعه حل اختلاف است و این معاونت می کوشد با بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود از جمله ریش سفیدان، متنفذین و به ویژه رسانه ها، بتواند ورودی پروندههای قضایی به دادگستری را کاهش دهد.
وی ظرفیتهای داوری، میانجیگری، شورای حل اختلاف و دادگاه صلح را روش های جایگزین قضایی خواند و اضافه کرد: دستگاه قضایی به دنبال ساماندهی این زیرساخت ها برای کاهش ورود پرونده های قضایی به دادگستری است.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کردستان با انتقاد از اجرای نحوه طرح کاداستر، افزود: اجرای نا صحیح این طرح، موجب افزایش پروندههای ورودی به دادگستری میشود، لذا با ایجاد زیرساختهای لازم، این رویکرد باید با هدف کاهش ورود پروندههای قضایی به دادگستری اصلاح شود.
اسدی با بیان اینکه، علاوه بر دادگستری باید از ظرفیت هایی چون ریش سفیدان، شورای حل اختلاف و هیات های صلح سازش، دادگاه صلح و شورای حل اختلاف برای کاهش اختلاف در جامعه بهره گرفت، بیان کرد: این ظرفیت ها در استان در حال ساماندهی است.
به گفته وی، تاکنون برای جذب داوری و میانجیگری، سه آزمون برگزار شده و برای ۱۷ میانجیگر و ۱ داور پروانه صادر شده و ۵ فقره پرونده داوری نیز در حال صدور مجوز است.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کردستان ادامه داد: طی سال ۱۴۰۰، در آزمون میانجیگری و داوری، ۵۵ نفر برای داوری و ۴۰ نفر نیز برای میانجیگری پذیرش شدند.
نظر شما