۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نهال در کشور تولید شد

اراک- ایرنا- رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال در راستای طرح  مردمی تولید و کاشت یک میلیارد نهال در کشور، تولید شد.

به گزارش ایرنا، «عباسعلی نوبخت» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از نهالستان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: این نهال‌ها در تمام نهالستان‌های ملی دولتی و ۳۰۹ نهالستان بخش خصوصی در کشور تولید شده‌است.

وی بیان کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال از شهریورماه سال گذشته و به دستور ریاست جمهوری آغاز و وزارت جهاد کشاورزی تمام تلاش خود را در این راستا به کار گرفته است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: ۱۲۶ نهالستان در بخش جنگل و ۴۴ نهالستان در کشور در حوزه مقابله با بیابان‌زایی فعال است و نهال‌های بیابانی تولید می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: طرح یک میلیارد نهال در کشور شامل، ۲۰ درصد تولید نهال، ۱۰ درصد کاشت و ۷۰ درصد نگهداری از نهال است.

وی اظهار کرد: کاشت نهال در کشور پیش از فصل بارندگی و اواخر آبان ماه در طبیعت آغاز و تا پایان اسفندماه در مناطق مختلف کشور ادامه دارد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: تاکنون هیچگونه اعتبار ملی برای اجرای طرح کاشت مردمی یک میلیارد نهال در کشور تخصیص داده نشده و اجرای این طرح از محل ظرفیت‌های مردمی و صاحبان صنایع اجرا شده‌است.

نوبخت عنوان کرد: تمام نهال‌های تولید شده در این طرح بر اساس مطالعاتی که کمیته علمی این بخش توسط موسسه تحقیقات جنگل و مراتع کشور با کمک پژوهشکده‌های مرتبط انجام شده، که چه نهالی تولید و چگونه کاشته شود.

وی گفت: نهالستان اراک از جمله نهالستان‌های موفق کشور است و هم‌اکنون یک میلیون اصله نهال در این نهالستان تولید شده‌است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، پدیده بیابان‌زایی در کشور را سالانه یک میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: مقابله سازمان منابع طبیعی کشور با این پدیده سالانه حدود ۳۰۰ هزار هکتار است و برای اینکه بتوان اراضی بیابانی را بهتر مدیریت کرد، یک برنامه سه میلیون هکتاری برای بیابان‌ها در نظر گرفته شده و از ۲۵۰ میلیون اصله نهالی که امسال تولید می‌شود، حدود ۵۰ میلیون اصله برای اراضی بیابانی است.

نوبخت تصریح کرد: پنج منطقه رویشی در کشور وجود دارد و انتخاب تولید و کاشت نهال‌ها در کشور بر مبنای گونه‌های بومی و سازگار که نیاز آبی کمی دارند، انتخاب می‌شود.

وی ادامه داد: از ۳۱ استان کشور، ۱۶ استان در استان‌های زاگرسی و شمال کشور و ارس بارانی و مناطقی است که میزان بارندگی قابل قبول دارند، و جنگل‌های این مناطق بدون نیاز به آبیاری کشت شده‌ است.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha