به گزارش ایرنا، این صندوق برای رونق و بهبود فضای کسب و کار در کهگیلویه و بویراحمد تلاش های گسترده ای را انجام داده تا بتواند در کاهش نرخ بیکاری در این استان نقش مفیدی داشته باشد.
توسعه کسب و کارها، توانمندسازی و حمایت از جوانان با انگیزه در ایجاد کسب و کارهای خرد و زود بازده، هدفمندی تسهیلات پرداختی، حمایت از فعالیتهای کارآفرینانه و نیازهای منطقهای در صدر اهداف و رسالت های صندوق کارآفرینی امید قرار گرفته است.
مسئولان صندوق های کارآفرینی مدعی هستند که خود به سوی متقاضیان تسهیلات می روند و شرایط را برای پرداخت تسهیلات با برنامه فراهم می کنند.
پرداخت وام های بانکی از کارکردهای اصلی این صندوق است و میزان وام های پرداختی صندوق در فعالیت دولت سیزدهم نسبت به سال های گذشته چندین برابر شده است.
تسهیلات پرداختی ۱۳۹۹ به تعداد یک هزار و ۶۹۳ فقره و مبلغ ۴۹۱ میلیون ۳۶۳هزار ریال ، تسهیلات پرداختی ۱۴۰۰ به تعداد یک هزار و ۷۹۶ فقره و مبلغ ۷۱۹میلیون و ۷۴۹ریال، تسهیلات پرداختی ۱۴۰۱ به تعداد یک هزار و ۴۰۷ فقره و مبلغ یک میلیارد و ۵۹۳میلیون ریال و تسهیلات پرداختی ۱۴۰۲ به تعداد ۲۳۰ فقره و مبلغ ۳۳۲ میلیون و ۴۴۸هزار ریال که شیب افزایشی را نشان می دهد.
همچنین صندوق کارآفرینی امید استان از ابتدای ۱۴۰۱ تاکنون تعداد یک هزار و ۶۶۲ فقره تسهیلات با مبلغ تقریبی یک هزار و ۹۴۸ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.
بر اساس مبلغ بیشترین میزان تسهیلات پرداختی در این بازه زمانی مربوط به بخش خدمات با ۴۵ درصد بوده و بعد از آن به ترتیب بخش های کشاورزی، صنعت و ضروری با ۳۸، ۱۵ و ۲ درصد قرار دارند که این موضوع می تواند گواه این باشد که در دو سال اخیر علی رغم پرداخت چندین برابری تسهیلات تلاش شده تا توازن و عدالت در بین بخش های اقتصادی از نظر پرداخت تسهیلات بیشتر رعایت شده است.
پرداخت ۱۰۰ درصدی تسهیلات اشتغال روستایی
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحم با اشاره به تسهیلات اشتغالزایی روستایی، گفت: از سال ۱۳۹۷ وقفهای برای تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری پیش آمد و ۲۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مانده بود.
همت اله ناصری افزود: در مدت یک ماه این مبلغ پرداخت شد و ۱۰۰ درصد اعتبار تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری را جذب کردیم.
ناصری ادامه داد: ایجاد اشتغال و پایداری اشتغال برای ما مهم است و چنانچه بتوانیم شغلی را با مبلغی کم حفظ کنیم بهتر از این است که با هزینه زیاد یک شغل جدید ایجاد شود.
نوفن؛ راهی آسان برای افزایش بهره وری در روستاها
آغاز طرح روستای نوفن کهگیلویه و بویراحمد با هدف انتقال فناوری و تکنولوژی به کسبکارهای روستایی و افزایش بهره وری و ارزش افزوده برای این کسب و کارها از سال قبل توسط صندوق کارآفرینی امید زده شده و این اقدام راهبردی زمینه بازگشت امید به روستاهای استان را نوید می دهد.
در چند دهه اخیر شاهد مهاجرت وسیع روستائیان به شهرها بوده ایم زیرا با وقوع انقلاب صنعتی و ایجاد کارخانه های بزرگ و نیاز آن ها به نیروی کار فراوان ساکنان روستاها به امید پیدا کردن شغلی مناسب رهسپار شهرها شدند و استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از این امر مستثنی نبوده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: در خصوص این طرح رویدادی انجام دادیم و جلساتی نیز برگزار شده حتی هفته گذشته نیز نامهای از معاون اقتصادی وزارت کشور ابلاغ شد که این طرح جدی گرفته شود.
ناصری ابراز کرد: در راستای طرح روستای نوفن، به دنبال افزایش بهرهوری در روستاها هستیم و شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری به کمک روستائیان می شتابند.
وی ادامه داد: طی همین طرح، در استانهای بوشهر و سیستان و بلوچستان استفاده از فناوری، باعث افزایش تولید در ماهیهای سردابی شده است. ما هم میخواهیم از صنف پرورش ماهی استان دعوت کنیم تا این فناوری در استان کهگیلویه و بویراحمد اجرایی شود.
اجرای نهضت احیای واحدهای تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد
اشتغالزایی و فعالسازی واحدهای نیمهتعطیل و غیرفعال یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است و صندوق کارآفرینی امید به عنوان یکی ازمتولیان امر اجرای نهضت احیا فعالیت دارد.
این واحدهای راکد درصورتیکه فعال شوند شاهد اشتغالزایی جمعیت زیادی از جوانان جویای کار خواهیم شد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: موضوعی که امروزه مطرح است احیای واحدهای تولیدی راکد است و اخیرا نیز در راستای همین طرح احیا از کارخانه شهد ناب مادوان بازدید صورت گرفت.
ناصری تاکید کرد: چنانچه این کارخانه حمایت شود تا پایان شهریورماه به چرخه تولید باز خواهد گشت که امید است هر چه زودتر به چرخه تولید برگردد.
وی ادامه داد: در مجموع هشت طرح از طرف صندوق به تهران معرفی شده است که کارخانه قند یاسوج با ۴۰ نفر اشتغالزایی، یک کارخانه بزرگ آب معدنی و مجتمع نان بهارستان با ۳۰ نفر اشتغالزایی جزو آن ها هستند.
وی ابراز کرد: ۷۱۰ میلیاردریال اعتبار این طرح ها ابلاغ شده است و کار برای احیای آن ها به قوت ادامه خواهد داشت.
تحقق ۹۶ درصدی تعهد اشتغال در مدت تنهت پنج ماه
ناصری عنوان کرد: تعهد اشتغال صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۲ در سامانه رصد ۳۱۰ نفر بوده است که ۹۶ درصد این آمار محقق شده است.
وی ادامه داد: ۳۶۴ میلیارد ریال به ۲۷۰ طرح در این مدت پنج ماهه امسال به متقاضیان اشتغال پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تلاش بر این استان برای رونق موضوع اشتغال استان به سمت توسعه طرح های کارگاهی در استان برویم.
اختصاص ۳۳۰ میلیارد ریال به صندوق های خرد محلی
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۳۰ میلیاردریال از ابتدای تشکیل صندوق های خرد محلی تاکنون در استان به متقاضیان که عمدتا خانم ها هستند، ارائه داده شده است.
وی افزود: تاکنون ۲۴۷ فقره تسهیلات به صندوق های خرد محلی در مناطق مختلف این استان کمک شده و از ابتدای امسال به ۳۸ صندوق مبلغ بیش از ۵۶ میلیارد ریال پرداخت شده است .
ناصری ادامه داد: هر یک از این صندوق ها به صورت میانگین ۱۵ تا ۵۰ صندوق شغل ایجاد کرده است و یکی از اولویتهای مهم این صندوق در سال جاری ایجاد صندوق های خرد محلی در مناطقی است که تاکنون از مزایای این طرح بهره مند نشده اند.
وی اظهار کرد: کمک به معیشت خانواده های روستایی، دسترسی آسان زنان روستایی به تسهیلات ارزان قیمت از مزایای این طرح است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: این تسهیلات بصورت خودگردان با تشکیل گروه های کوچک اشتغالزایی در زمینه مختلف به متقاضیان پرداخت می شود.
اجرای ۱۰۰ درصدی ۲ مصوبه مهم سفر رئیس جمهور
ناصری عنوان کرد: در سفر نخست رئیس جمهور به استان این صندوق ۲ مصوبه مهم داشت که یکی از آن ها اعطای ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ضروری و۳۰۰ میلیارد ریال بود که هر هر دو مصوبه به طور کامل اجرایی شدند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در سفر دوم رئیس جمهور نیز بازدیدهایی از چند طرح انجام شد که بسیار اثرگذار بودند؛ طرحی که پنج سال پیش به دنبال مصوبه آن بودیم و هر چه نامه میزدیم انجام نمیشد، با بازدیدی که صورت گرفت، به راحتی مصوبه آن ابلاغ شد.
وی تصریح کرد: تاکنون حدود ۱۰ هزار نامه مردمی به این صندوق ارجاع شده است و در روز ثبت نامه ها هم یک پیامک برای افراد ارسال شده و می طلبد مردم از مراجعه به صندوق تا زمان دریافت پیامک بعدی خودداری کنند.
انعقاد تفاهم نامه با دهیاران روستاهای استان برای ارائه تسهیلات به مردم روستا، انعقاد تفاهم نامه برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی، ارائه تسهیلات در راستای افزایش کیفیت نان استان، انعقاد تاهم نامه با اصناف، انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی مختلف از دیگر تلاش های انجام شده این صندوق برای کمک به وضعیت کسب و کار مردم و بهبود وضعیت معیشت آن ها خواهد شد.
در حدود یک سال اخیر، نزدیک به ۲۲۰ نفر مشکوک (افرادی که ۱۸ ماه قسط پرداخت نکردهاند) در این بانک وجود داشت که اکنون تعداد آنها به ۳۲ پرونده رسیده است.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارد که بیش از ۳۰۰ هزار نفر آن در یکهزار و ۷۰۰ روستای استان سکونت دارند.
نظر شما