هفت طرح عمرانی سازمان ثبت اسناد و املاک در سیستان و بلوچستان افتتاح شد

زاهدان- ایرنا- هفت طرح عمرانی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سیستان و بلوچستان با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور،رییس کل دادگستری، اعضای شورای قضایی، معاونان رئیس دادگستری، مدیران سازمان‌های تابع و وابسته این استان افتتاح شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، حسن بابایی در مراسم افتتاح هفت طرح عمرانی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مطابق سفر رئیس قوه قضائیه در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به سیستان و بلوچستان و بررسی‌های میدانی از شهرستان‌های مختلف این استان، نبود واحدهای ثبتی یکی از مشکلات و نواقص ملاحظه شده بود که این موضوع جزء یکی از مصوبات سفر ریاست قوه قضائیه قرار گرفت.

وی افزود: در همین راستا از طریق انعقاد تفاهم‌نامه با استانداری سیستان و بلوچستان و تامین زمین از سوی مسکن و شهرسازی، موفق به افتتاح هفت واحد ثبتی در شهرستان‌های میرجاوه، دلگان، مهرستان، گلشن، لاشار، فنوج و کنارک شدیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با توجه به پهنه قابل توجه سیستان و بلوچستان و بعد مسافت ادارات مختلف شهرستان‌های این استان، مراجعان شهرستان دلگان برای انجام امورات ثبتی باید با طی مسافت ۱۵۳ کیلومتری به ایرانشهر مراجعه می‌کردند ولی امروز با افتتاح این هفت واحد ثبتی در استان بسیاری از مشکلات مردم در حوزه واحدهای ثبتی برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: ساخت واحدهای ثبتی در سیستان و بلوچستان بدون پرداخت هزینه برای عرصه بوده و ۳۰ نیرو به استان اختصاص داده شده است بنابراین در زمینه تخصیص نیرو مشکلی وجود ندارد و در حال حاضر مشغول فعالیت هستند و حمایت‌های خود از واحدهای ثبتی را بیش از گذشته انجام خواهیم داد.

بابایی اظهار کرد: علاوه بر هفت واحد ثبتی که امروز افتتاح شد، ساخت ۹ واحد ثبتی دیگر نیز در دستور کار قرار گرفت که هفته قوه قضائیه سال آینده افتتاح خواهد شد و تمام شهرستان‌های استان دارای واحد ثبتی خواهند شد و این استان جزء معدود استان‌هایی خواهد بود که در تمام شهرستان‌ها واحدهای ثبتی فعال خواهد داشت.

وی افزود: اعتبارات، هزینه‌ها و امکاناتی که به سیستان و بلوچستان اختصاص داده‌ایم در مقایسه با سایر استان‌ها بی‌نظیر بوده است بسیار اعتبارات جهشی و امکانات فناورانه در استان پیش‌بینی کرده‌ایم.

اختصاص ۲۰ میلیارد ریال برای توسعه فیبر نوری در واحدهای ثبتی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در جریان سفر امروز مبلغ ۲۰ میلیارد ریال جهت توسعه فیبر نوری برای واحدهای ثبتی و مبلغ ۶۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات فناوری در اختیار استان قرار داده‌ایم همچنین برای احداث واحدهای ثبتی که مبلغ ۲۰ میلیارد تومان اختصاص داده بودیم مقرر شد که برای تکمیل واحدهای ثبتی از حیث محوطه و سایر ملزومات اداری مجدداً مبلغ ۲۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص دهیم امیدواریم با تخصیص این اعتبارات شاهد رشد و شکوفایی در بحث عملیات ثبتی باشیم.

وی ادامه‌داد: ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی سیستان و بلوچستان از حیث حدنگاری منابع طبیعی دارای اسناد حدنگاری است. حدود به ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی استان دارای اسناد حدنگار هستند و در شهرستان‌های مرزی آمار حد نگاری اراضی زراعی به ۸۰ درصد نیز رسیده است.

بابایی گفت: اسناد حد نگاری به دستگاه متولی یعنی منابع طبیعی تحویل داده می‌شود هرگونه دخل و تصرف در اراضی ملی بدون اجازه دستگاه متولی و بدون طی مراحل قانونی جرم تلقی می‌شود و در مواردی که این تصرف به صورت شبکه‌ای و سازمان یافته و با اقدامات سایر گروه‌ها و افراد انجام می‌شود به عنوان یک جرم سازمان یافته تلقی می‌شود و نباید اجازه دهیم انفال و منابع طبیعی توسط اشخاص ذی نفوذ مورد تصرف قرار گیرد.

وی عنوان کرد: حفظ و حراست از منابع طبیعی و عرصه‌های ملی یکی از بحث‌های مهم در جلسه شورای قضایی استان بود که توسط رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان مطرح شد و در این باره اقدامات قضایی بسیار خوبی انجام شده است.

حراست از منابع طبیعی در اولویت دستگاه قضایی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: حراست از منابع طبیعی و عرصه‌های ملی جزء یکی از راهبردهای کلان قوه قضائیه است به طوریکه در استان البرز در بحث خلع ید از عرصه‌های مجاور رودخانه کرج،اولین دستگاهی که اقدام به قلع و قمع کرد قوه قضائیه بود، بنابراین دستگاه قضایی در رفع تصرف از عرصه‌های ملی با هیچ شخص، نهاد و دستگاهی تعارف ندارد و دادستان‌ها و روسای کل استان‌ها اقدامات بسیار خوبی را در این زمینه انجام داده‌اند.

وی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان سه هزارو ۴۸۱ روستا وجود دارد که بحث صدور اسناد روستایی فقط در ۷۰۰ روستا انجام شده و برخی موانع در استان وجود دارد که با ظرفیت‌های استانی قابل حل است. تثبیت مالکیت‌ها و صدور اسناد برای روستاییان قطعاً آثار و برکات خوبی را خواهد داشت علاوه براینکه باعث کاهش اختلافات و دعاوی خواهد شد این اسناد وسیله خوبی برای دریافت تسهیلات جهت نوسازی و بهسازی است.

بابایی با اشاره به اینکه برخی از راهبردها و سیاست‌های کلان قوه قضائیه از سابق ادامه داشته و امروز نیز در دستور کار قرار دارد، گفت: این راهبردها شامل کاهش اطاله دادرسی، کاهش جمعیت کیفری، اتقان آرا و سایر راهبردهایی که در سند تحول و تعالی ذکر شده است.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین شاخصه‌های دوران تحول و تعالی بحث نهضت خدمت رسانی است و رئیس قوه قضائیه در جلسه با مدیران ثبتی به کلید واژه بسیار مهم خدمت محترمانه و به موقع تاکید کردند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: یکی دیگر از شاخصه‌های مهمی که در دوران تحول و تعالی می‌توان به آن اشاره کرد بحث حل معضلات بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی است به طوریکه در سفر هفته گذشته رئیس قوه قضائیه به استان گلستان معضل چندین ساله واحد پتروشیمی این استان با پیگیری‌های مستمر رییس قوه حل شد و این واحد تولیدی با جذب نیروهای بومی فعالیت خود را آغاز کرد.

وی افزود: رییس قوه قضائیه در شورای عالی قضایی اشاره کردند که حل معضل واحد تولیدی گلستان با استفاده از ظرفیت‌های مدیران استان بود و دستگاه قضایی پشتیبان مدیران فعال و فعالان اقتصادی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha