ارتش به صورت شبانه‌روزی برای تامین امنیت و خدمت‌رسانی به زائران اربعین پای کار است

قصرشیرین- ایرنا- معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران امسال در ایام اربعین اقدام‌های گسترده‌ای برای خدمات‌رسانی ارائه نموده و در مرزهای غربی و شرقی با مرزبانی به صورت مشارکتی تامین امنیت را بر عهده دارند و شبانه‌روزی در خدمت زائران اربعین است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ «عباس فلاح» روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های مرز خسروی و روند خدمات دهی به زائران افزود: امروز بازدیدی از نحوه خدمات رسانی به زائران در مرز خسروی و استان کرمانشاه داشتیم و ارتش جمهوری اسلامی ایران امسال در سرتاسر مرزهای غربی و شرقی موکب هایی را برای ارائه خدمات به زائران مستقر کرده و در خلال این موکب ها هم خدمات بهداشتی و درمانی در قالب بیمارستان های صحرایی فعال نموده و از سامانه های بالگردی برای اورژانس هوایی استفاده می کند.

وی اظهار کرد : ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تامین هوایی مناطق مرزی نیز از سامانه های پهپادی و دوربین های ابر سدادی که داریم استفاده می کند تا امنیت زائران را در مسیر رفت و برگشت تامین کند.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی گفت: هر فعالیتی که در کشور انجام بگیرد زیرساخت آن امنیت است و تا امنیت نداشته باشیم هیچگونه فعالیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نمی توانیم انجام دهیم که برای سفر اربعین نیز زائران نیازمند شرایطی هستند که زائران با رفاه نسبی مناسب و با امنیت کامل به این سفر معنوی بروند که همرزمان ما را برای تامین امنیت تلاش می کنند.

امیر فلاح ادامه داد: در مرزهای غربی ارتش چهار بیمارستان صحرایی مستقر کرده که یک بیمارستان ۳۲ تختخوابی با امکانات در چذابه و یک بیمارستان در مرز خسروی با امکانات مناسب برای مقابله با گرما زدگی پیش بینی و تمهیدات لازم را در این بیمارستان پیش بینی کردیم تا با خدمات لازم بیماران را درمان کنیم.

او اضافه کرد: همچنین از اورژانس هوایی بالگردی بهره می گیریم و بالگردها برای نیاز به تخلیه فوری بیماران مستقر هستند ضمن اینکه ۲ هواپیمای ۱۳۰ مجهز به خدمات بهداشتی و اورژانسی در پایگاه های هوایی تهران و شیراز آماده هستند تا در صورت نیاز حجم قابل توجه بیماران را مراکز درمانی مرکز کشور منتقل کنند.

وی گفت: همچنین ارتش تا پایان اربعین در خدمت زائران است و در بیش از ۱۴ موکب روزانه با هزاران وعده غذا از زائران پذیرایی می کند و مشغول خدمات دهی به زوار است.

او افزود: زائران سفر خود را به روزهای منتهی به اربعین موکول نکنند و برای این سفر به یک یا ۲ پایانه خاص مراجعه نکنند چون هم اکنون پایانه خسروی شرایط بسیار خوبی برای عزیمت به عراق دارد و زیرساخت های این مرز توسعه یافته که زائران می توانند از ان استفاده کنند و پایانه های تمرچین و باشماق نیز تراکم کمتری دارد و نیاز است زائران همکاری کنند تا از لذت این سفر معنوی استفاده نمایند.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای غرب نزاجا و ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در غرب کشور نیز گفت: ارتش در غرب کشور با بسییج همه امکانات تحت عنوان رهپویان آماده خدمات است و با پرپایی بیمارستان صحرایی، پارکینگ و استقرار اورژانس هوایی و ۱۱ موکب به زائران خدمت رسانی می کند.

امیر «سلیمان طاهری» افزود: همچنین خدمات فرهنگی از قبیل برپایی نماز جماعت در سه وعده، معرفی شهدای ارتش به زائرین، پاسخ‌گویی به شبهات، برپایی یادمان شهدا، مراسم زیارت عاشورا، دعای توسل و زیارت نامه اربعین د ر موکب‌های رهپویان ولایت ارتش در مرز خسروی و مهران ویژه زائرین اربعین حسینی (ع) اجرا می‌شود.

او گفت: علاوه بر نظارت و روند پذیرایی و تکریم زائران مکرم مشرف به کشور عراق و عتبات عالیات قرارگاه منطقه‌ای غرب نزاجا ۱۴ موکب از ورودی استان کرمانشاه در شهرستان کنگاور تا مسیر مرز خسروی در نقاط مختلف و نیز در مرزهای مهران و باشماق برپا کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha