آیت الله عسگر دیرباز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حضور پرشور مسلمانان اعم از شیعه و سنی و شکوه استقبال آنها از زوار اربعین حسینی، رویای دشمنان را بی تعبیر کرده و نشان داد امت اسلام جدایی ناپذیر است.
وی به حضور پیروان ادیان الهی در راهپیمایی اربعین و سهیم شدن آنها در این حماسه عظیم را نماد عشق به ابا عبدالله الحسین (ع) عنوان کرد و ادامه داد: میزبانی پیروان سایر ادیان الهی از زائران اربعین حسینی گواه روشنی بر افول دنیای دین ستیزان و اسلام ستیزان است.
رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران اضافه کرد: دشمنان اسلام از بازتاب صحیح این حرکت جهانی واهمه داشته و به همین دلیل با تکیه بر شیوه های مختلف سعی در کمرنگ کردن آن دارند اما کاری از پیش نخواهند برد زیرا دنیا با حقیقت نهضت امام حسین (ع) آشنا شده است.
آیت الله دیرباز اظهار کرد: کنارهم قرار گرفتن مسلمانان اعم از هر قوم و نژاد، و مهربانی و محبت آنها در طول مسیر کربلا به یکدیگر و کمک کردن به هم، یکدلی و اتحاد امت اسلام را در برابر جهانیان به نمایش می گذارد.
وی گفت: توجه به ارزش های اخلاقی و انسانی دراین مسیر نشان می دهد همه قلب ها و رفتارها متوجه امام حسین (ع)است.
وی با اشاره به تبلیغات منفی دشمنان علیه ایران اسلامی و نا امن نشان دادن آن برای مردم دنیا افزود: با وجود همه این تبلیغات منفی تردد زائران از کشورهای مختلف از مرزهای ایران به ویژه از مرز تمرچین و استقبال بی نظیر مردم این مناطق، پوچ و واهی بودن تبلیغات منفی دشمنان را نشان داد و ثابت کرد امنیت و آرامش بیشتر از هرجایی براین سرزمین حاکم است.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با قدردانی از مسوولان استان در بازگشایی مرز تمرچین اضافه کرد: بازگشایی این مرز و تردد زائران اقدامی قابل تقدیر بوده و زائرانی که از این منطقه تردد می کنند، بدون تردید پیام آرامش و امنیت و مهربانی این کشور را به جهانیان خواهند رساند.
آیت الله دیرباز به استقبال برادران اهل سنت از زائران اربعین اشاره کرد و ادامه داد: آنها سفره های خود را برای زائران اربعین گشوده و محبت خود را نشان دادند.
وی اظهار کرد: بدون تردید پیاده روی اربعین و ایثار و اخلاص همه اقوام و ادیان به زائران حسینی، زمینه ساز تمدن اسلامی است.
پیاده روی اربعین تمرین تحقق تمدن اسلامی است
راهپیمایی اربعین شناساندن آرمان های تشیع به دنیای امروز است
به گزارش ایرنا، پیاده روی اربعین یا راهپیمایی اربعین هرساله در روزهای منتهی به ۲۰ صفر (اربعین حسینی) برگزار میشود؛ این پیادهروی از نقاط مختلف عراق بهطرف کربلا و با هدف زیارت اربعین انجام میشود و بیشتر زائران، از مسیر نجف به کربلا میروند و در طول مسیرهای راهپیمایی، جایگاههایی برای پذیرایی از زائران وجود دارد که موکب خوانده میشود.
در سالهای اخیر، میلیونها نفر در این راهپیمایی شرکت کردند بهنحوی که این رویداد، بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان عنوان شد و درباره تعداد حاضران در این راهپیمایی، آمارهایی بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون نفر بیان شده است.
گفته شده سنت پیادهروی در دوره شیخ انصاری (۱۲۱۴–۱۲۸۱ق) رایج بود و بسیاری از علما با پای پیاده به کربلا میرفتند.
نظر شما