۱۹ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۴۶
کد خبر: 85224409
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۱۴ نفر در آذربایجان‌غربی منتظر پیوند کلیه هستند

۱۹ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۴۶
کد خبر: 85224409
۸۱۴ نفر در آذربایجان‌غربی منتظر پیوند کلیه هستند

ارومیه - ایرنا - مدیر واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: ۸۱۴ نفر در این استان در فهرست دریافت و پیوند کلیه هستند که اگر عضو دریافت نکنند، سلامت آنها در معرض خطر خواهد بود.

دکتر بهمن محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک هزار و ۵۹۳ بیمار دیالیزی در استان وجود دارد که از این تعداد، ۸۱۴ نفر در لیست انتظار پیوند کلیه هستند.

وی با بیان اینکه این استان به نوعی قطب پیوند کلیه در کشور محسوب می‌شود، اضافه کرد: از سال ۱۳۶۷ تاکنون سه هزار و ۱۵۴ پیوند کلیه در استان انجام شده که رقمی قابل توجه به شمار می رود و روز به روز بر تعداد آن افزوده می شود.

۸۱۴ نفر در آذربایجان‌غربی منتظر پیوند کلیه هستند

مدیر واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی در خصوص لیست انتظار اعضای کبد و قلب نیز اظهارکرد: به دلیل اینکه بیمارستان‌ها و مراکز تخصصی پیوند این عضو از بدن در شیراز، تهران و تبریز قرار دارد، آمار دقیقی در استان موجود نیست ولی در کشور ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت پیوند این اعضا هستند.

محمدی با اشاره به نیاز به فرهنگ سازی برای اهدای عضو در جامعه به ویژه در زمان مرگ مغزی ادامه داد: اطلاع رسانی صحیح با محوریت فرهنگ سازی می‌تواند مساله اهدای عضو را به هموطنان در جهت افزایش آگاهی و ایجاد نگرش مثبت ترویج دهد.

به گزارش ایرنا سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در کشور شرایط اهدای عضو پیدا می‌کنند که تنها یک سوم از این تعداد اعضای بدن خود را اهدا می‌کنند و این در حالی است که روزانه هفت تا ۱۰ نفر و سالانه حدود سه هزار نفر بر اثر نبود عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دهند.

هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده‌اش خیلی زود برای اهدای عضو رضایت دهد، می‌تواند جان هشت تا ۵۳ نفر را نجات دهد؛ بر اساس آمارها در هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه می‌شود و هر ۲ ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دهد.

کلیه‌ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه‌ها، استخوان، مغز استخوان و برخی بافت‌های بدن از جمله پوست و قرنیه چشم، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.

قانون پیوند اعضا، فروردین ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و بر اساس این قانون اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنها آشکار و مسلم شده را می‌توان به شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی دم برای پیوند به بیمارانی که ادامه حیات شان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha