صفدر صفدری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال های گذشته که شرایط آب و هوایی در استان مساعد بود سالانه تا ۱۸۰ هزار تن انگور در استان تولید میشد اما سرما زدگی و خشکسالی تولید این محصول را در این خطه به یک سوم کاهش داد.
وی افزود: امسال شرایط آب و هوایی در این خطه برای تولید انگور مساعد نبود و محصول تاکستان های این استان از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: اینک با کارخانجات آبمیوه و صنایع تبدیلی مرتبط داخل و خارج استان هماهنگی هایی برای جذب محصول درجه سه و چهار شده است و محصولات درجه یک و ۲ تاکستان ها نیز توسط خود کشاورزان در بازارهای داخل و خارج از استان عرضه می شود.
توزیع ۱۸ هزار اصله انگور ارقام جدید
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بر گسترش ارقام جدید انگور در سطح تاکستان های استان تاکید کرد و گفت: امسال در این خصوص ۱۸ هزار اصله نهال انگور ارقام های جدید را وارد استان کردیم.
وی خاطرنشان کرد: با ارقام های جدید باغ های مادری ایجاد و بعد از آن برای سرشاخه کاری از این ارقام در سایر باغ ها استفاده خواهیم کرد.
صفدری افزود: برداشت انگور زودرس خراسان شمالی از اواخر تیرماه انجام می شود و انگور سلطانی بعنوان ارقام متوسط رس در اواخر مرداد و شهریورماه و کلاهداری از دیگر ارقام دیررس در مهرماه برداشت می شود.
وی سطح تاکستان های این استان را ۱۸ هزار هکتار عنوان کرد و اظهار کرد: ارقام عمده انگور استان شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل، انگور سیاه و پیکامی است اما در چند سال اخیر ارقام جدید وارد استان شده است که هم اینک برخی از ارقام به باردهی رسیده اند.
صفدری خاطرنشان کرد: انگور اتم رویال، بلک سیدلس، رعشه، ترکمن چهار، رشه سردشت، پیکامی، بیدانه قرمز، شاهانی قرمز، یاقوتی، کندری، لعل، دیوانه، سپیداری و فلیم سیدلس از جمله ارقام جدید کشت شده در این استان است.
وی بر تنوع بخشی محصولات باغی در استان تاکید کرد و افزود: باید با توجه به تقاضا، ذائقه مشتری و سلیقه آنان تولید داشته باشیم و بازار باید مهم ترین فاکتور برای بهره برداران این بخش باشد و همچنین باید از نظر تولید همزمان نباشند تا برای فروش دچار مشکل نشوند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در خراسان شمالی در بیشتر سال ها سرمای دیررس بهاره وجود دارد و کشاورزان از این ناحیه خسارت هنگفتی می بینند که امسال نیز از این ناحیه باغ داران ضرر کردند باید ارقام جدیدی را بیشتر توسعه دهیم که نسبت به سرما مقاوم باشد.
صفدری افزود: انگور رقم کندری بعد از سرمای دیررس بهاره دوباره زایش دارد، این در حالی است که تمامی ارقام انگور این توانمندی را ندارند یا اینکه بسیار محدود است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: توسعه باغ ها در این استان کمتر اتفاق می افتد اما باید اصلاح و نوسازی باغ را داشته باشیم چرا که باید با توجه به نیاز بازار و ذائقه مشتری و حتی هدف صادراتی تولید داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، استان خراسان شمالی از نظر تولید انگور در سطح کشور جایگاه ششم را دارد، پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.
از مجموع ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۱۴۸ هزار و ۶۶۹ هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و ۱۲۷ هزار و ۱۱۱ هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است، از مجموع باغ های استان ۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار دیم و ۳۵ هزار و ۴۹۶ هکتار آبی است.
انگور تولیدی استان از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و اقبال به این محصول در بازارهای جهانی نیز بالا است که باید با ایجاد زمینه های مناسب شرایط فروش آن فراهم شود اما در سال گذشته خشکسالی و کاهش منابعآبی بر روی کیفیت آن تاثیر گذاشت.
با وجود اینکه ۶۵ درصد تولید بخش باغی خراسان شمالی به انگور اختصاص دارد و از ۲۴۰ هزار تن انواع محصول باغی ۱۸۰ هزار تن شامل محصول انگور است اما فکر و چاره ای اساسی برای فرآوری این محصول و یا ایجاد بازار و صادرات آن فراهم نشده است بیش از ۲۰ هزار تاکدار این استان هر سال این زیان را متحمل می شوند.
نظر شما