به گزارش ایرنا، همت والای جوانان ایرانی در کنار استعداد و ذهن خلاق خدادادی موجب شده تا نام ایران در بین کشورهای مقتدر علمی و با اختراعات قابل توجه در عرصه های مختلف به چشم بخورد.
سید «داود رضوی» یکی از این جوانان است، فردی که با وجود پیشنهادهای وسوسه برانگیز از خارج از کشور حاضر به ترک خاک ایران اسلامی نشد تا همچنان در خدمت مردمان مرز و بوم خودش باشد، البته این نخبه جوان همچون سایر نخبگان انتظارت به حقی دازد که باید جامه عمل به آنها پوشانده شود.
این مخترع جوان همدانی فعالیت خود را به عنوان کمک پرستار در بخش ارتوپدی بیمارستان بعثت شهر همدان از اواسط دهه ۹۰ آغاز کرده است.
این کمک پرستار پس از زلزله کرمانشاه و در جریان انتقال مصدومان به بیمارستان بعثت همدان شاهد رنج و درد بیماران بوده بنابراین برای تسکین آلام آنان و تسریع در روند بهبود بیماران و مصدومان، در اواخر سال ۹۶ به فکر ساخت یک وسیله می افتد.
این جوان نخبه برای اولین بار «بازوی باز شو جمع شو کمک حرکتی بیماران در روی تخت» را ساخته تا بیمارانی که توان حرکت ندارند به علت حضور طولانی مدت بر روی تخت زخم بستر نگیرند.
مخترع جوان همدانی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به تشریح فعالیت های خود پرداخت و در خصوص این اختراع خود گفت: این وسیله به مرور زمان تکمیل شده و فرد بیمار می تواند با وصل کردن کش به پاها آنها را نیز حرکت دهد در عین حال پیشتر تنها حین دراز کش امکان استفاده از این دستگاه برای حرکت دادن بدن را داشت که هم اینک در تمامی حالات دراز کش و نشسته امکان استفاده از آن فراهم است.
وی اضافه کرد: میز غذا خوری با تنظیمات ارتفاع میز، استفاده از آن برای مطالعه کتاب،نوشتن و قرار دادن تلفن همراه و تب لت در زوایای مختلف نیز به امکانات این دستگاه اضافه شده است.
این کمک پرستار بیان کرد: برخی بیماران بعد از انجام عمل جراحی (بدون بیهوشی کامل) حین جابجایی، به علت ضعف بدنی از روی ویلچر به پایین می افتادند که تهیه برانکارد و جابجایی آن بروی آن برای بیمار و کادر پرستاری همراه بسیار سخت و دشوار بود.
وی ادامه داد: بنابراین «ویلچر ۶ چرخ برانکارد شو» با قابلیت تبدیل از ویلچر به برانکارد در کمتر از سه ثانیه با برداشتن ۲ پین را اختراع کردم که ثبت بین المللی نیز شده است.
این مخترع همدانی ادامه داد: دستگاه «فیکس (ثابت) کننده و بالا نگهدارنده مصدوم و بیماران ارتوپدی» با قابلیت تنظیم درجه برای افرادی که دچار شکستگی پا در بخش های مختلف شدند نیز اختراع کردم در حالی که پیشتر برای این کار از پتو و بالش برای بالا و ثابت نگهداشتن پا استفاده می شد.
رضوی ادامه داد: شیلدهایی که برای محافظت از صورت توسط پزشک یا پرستار استفاده می شد به علت باز بودن فضای اطراف، کارایی لازم را نداشت بنابراین «شیلد محافظ صورت قابل استفاده در حوزه پزشکی و صنعت» با قابلیت تنظیم درجه ضدبخار را اختراع کرده و برای نخستین بار در جهان این اختراع کُد طبقه بندی بین المللی را دریافت کرد.
این نخبه جوان همدانی گفت: جدیدترین اختراعم «دستگاه کشش ۹۰ درجه ران مصدوم ارتوپدی در شکستگی فمور یا ران پای کودکان» است با این توضیح که پس از شکستگی فمور کودک باید او را بیهوش کرده سپس میله ای با سوراخ کردن در بخشی از زانو قرار داد و بعد از ۴۵ تا ۶۰ روز با جوش خوردن بخشی از استخوان، با عمل جراحی میله را خارج کرده و پا را گچ گرفت.
این مخترع همدانی بیان کرد: قرار دادن میله در داخل ران پا احتمال بروز عفونت را بدنبال دارد و همچنین از منظر عاطفی و احساسی موجب جریحه دار شدن احساسات والدین شده و بیهوشی کودک نیز عوارضی برای او به همراه دارد.
رضوی افزود: با همفکری دکتر سپهر شیرویی عضو هیات علمی و متخصص زبده ارتوپدی بیمارستان بعثت دستگاهی اختراع کردم که نیازی به قرار دادن میله داخل پا نباشد که مزیت این دستگاه کاهش مدت زمان فرایند ترمیم فمور آسیب دیده از ۶۰ به ۱۳ روز، کم شدن هزینه درمان بیمار و نیاز نبودن به حضور کودک در اتاق عمل و بیهوش کردن وی است.
وی ادامه داد: پس از ساخت نمونه اولیه، این دستگاه نخستین بار بر روی کودک ۱۳ ماهه به نام «نفس» آزمایش شد که نصب دستگاه بر روی پای این دختر و دیگر فرایند درمان به خوبی پاسخ داد.
این جوان خوشفکر بیان کرد: هم اینک دکتر سپهر شیرویی عضو هیات علمی دانشگاه و متخصص ارتوپدی بیمارستان بعثت شهر همدان در حال نوشتن مقاله ای درباره این دستگاه است که می تواند تحولی در درمان فمور کودکان زیر ۶ سال ایجاد کند.
رضوی بیان کرد: با وجود حضور در نمایشگاه های مختلف و بازدید مسوولان از اختراعات بین المللی ثبت شده اما تاکنون حمایت مالی لازم برای تولید انبوه این اختراعات صورت نگرفته است.
وی افزود: این در حالیست که یک شرکت انگلیسی با ارسال دعوت نامه ای خواستار حضور و فعالیت در این کشور با در اختیار قرار دادن بهترین امکانات شد اما دست رد به درخواست این شرکت زدم چون خواستم در میهن خود و به هموطنان خود خدمت کنم و امیدوارم شاهد حمایت مسوولان باشم تا انگیزه لازم را برای اختراعات دیگر داشته باشم.
نظر شما