به گزارش خبرنگار ایرنا، «غلامرضا هادربادی» روز چهارشنبه در پانزدهمین کنگره ملی و نخستین کنگره بین المللی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی که در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: اگر مکانیزاسیون را استفاده مکانیکی برای افزایش و ارتقای بهره وری و کیفیت و مدیریت زمان در مزرعه در نظر بگیریم گستره بزرگی از تعریف و خدمات مکانیزاسیون وجود دارد.
وی گفت: مکانیزاسیون توسط تشکل ها در ایران سابقه زیادی دارد که این تشکل ها در حوزه کشت و صنعت چه سهامی زراعی و چه تعاون روستایی نقش آفرینی کرده اند.
هادربادی افزود: از ۵۳ سال پیش که اساسنامه تعاونی ها تعریف شد یکی از اهداف تعاونی های تولید استقرار واحدهای مکانیزاسیون بود و وظیفه تعاونی ها تولید یکپارچه سازی همراه با حفظ مالکیت مبتنی بر نظام بهره برداری است.
خرده مالکی سوپاپی در امنیت غذایی است
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی مرکزی ایران تصریح کرد: خرده مالکی به عنوان سوپاپ امنیت غذایی و پدافند غیرعامل سوپاپی عمل می کند که اگر با نظام بهره برداری یاد شود به عنوان فرصت است.
وی گفت: تعاونی های تولید و کشت و صنعت ها بیش از ۳۰ درصد از کشاورزی و ۶ هزار روستا را تحت پوشش دارند و ۳.۵ میلیون هکتار زیر نظر این تعاونی هاست که بستر مناسبی برای بخش کشاورزی است.
استفاده از تراکتور و کمباین در قالب تعاونی ها تعریف شود
هادربادی افزود: مکانیزاسیون می تواند در قالب کار جمعی کشاورزان به رشد و توسعه بخش کشاورزی بینجامد؛ مکانیزاسیون از طریق شرکت ها و تعاونی ها یکی از مهمترین ابزارهای تشویقی برای کشت قراردادی و الگوی کشت در کشور است .
وی گفت: اگر مکانیزاسیون در کشور از بستر شرکت ها و تشکل ها به ویژه تعاونی ها ی تولید رد شود می توان به الگوی کشت و کشت قراردادی امیدوار بود تا ارتقای درآمد هم برای کشاورز ایجاد شود.
هادربادی با تاکید بر اینکه همه ما از این موضوع دفاع می کنیم، افزود: بایستی مکانیزاسیون را در قالب شرکت های تعاونی تقویت کنیم تا برای کشاورزان کار کنند نه اینکه یک تسهیلگر آن را از استانی دیگر بیاورد.
وی تاکید کرد: اولویت وزارت جهاد کشاورزی بر حوزه مکانیزاسیون با اولویت تشکل ها است که به عنوان یک الگو و مفهوم بزرگ دنبال شود و اگر تسهیلاتی داده شود به تشکل ها داده شود که به نفع کشاورزی و الگوی کشت است.
نظر شما