بوی ماه مهر با چاشنی گرانی لوازم‌التحریر و لباس فرم آمد/ سرگردانی والدین زاهدانی برای خرید

زاهدان- ایرنا- فاصله زیادی تا شروع سال تحصیلی نیست و مردم سیستان و بلوچستان در تب و تاب خرید لوازم‌التحریر و پوشاک مدارس بسر برده و در این بین گرانی موجود بر بازار، آغاز سال تحصیلی فرزندانشان را با چاشنی گرانی همراه کرده است.

به گزارش ایرنا، فرصتی تا آغاز ماه مهر و بازگشایی مدارس برای شروع سال تحصیلی باقی‌ نمانده و این روزها حال و هوای بازارهای شهر با تب‌ و تاب خرید لوازم‌التحریر و لباس فرم مدارس همراه است.

در کلانشهر زاهدان و سایر شهرهای سیستان و بلوچستان بازار لوازم‌التحریر و پوشاک داغ شده و والدین دغدغه خرید مایحتاج فرزندان محصل خود را دارند تا آنها را برای شروع فصل دیگری در راه کسب علم و دانش آماده کنند.

در این بین آنچه مهم است اینکه همه ساله این جمله از متولیان آموزش‌ و پرورش شنیده می‌شود که «هیچ اجباری در تهیه لباس فرم وجود ندارد»؛ اما فهرستی که از سوی مدارس به والدین برای خرید ارائه می‌شود آنها را بر سر دوراهی قرار داده و البته برای آن دسته از والدین که سه یا چهار فرزندشان دانش‌آموز بوده مشکلاتی ایجاد کرده مبنی بر اینکه تهیه اقلام موردنظر مدرسه با دخل‌وخرج آنها همخوانی ندارد.

هرساله مدارس بدون توجه به وضعیت اقتصادی خانوارها به ویژه قشر کم‌درآمد اقدام به تغییر رنگ لباس فرم یا ارائه فهرست اقلام موردنیاز کرده که این مهم علاوه بر تحمیل بار مالی مضاعفی بر اقتصاد خانواده‌ها، بسیاری از دانش‌آموزان را در نخستین ایستگاه سال تحصیلی با حسرت مواجه کرده استاز دغدغه تهیه فرم مدارس که گذر کنیم بازار نوشت‌افزار هم این روزها لحظه‌به‌لحظه شلوغ‌تر از قبل شده و هیاهوی دست‌فروشان و پیاده‌روهای شلوغ‌بازار خبر از آمدن صدای پای مهر می‌دهد.

لوازم‌التحریری که در قبضه اقلام خارجی و با تصاویر غربی انگری برد، باربی، باب اسفنجی، لاک‌پشت‌های نینجا و ده‌ها شخصیت کارتنی خارجی دیگر که درگذشته دور و نزدیک به کمک پویانمایی‌های بی‌هویت غربی، فضای جامعه ما را پر کرده بودند، مزین شده به‌طوریکه گوی سبقت را از طرح‌های ایرانی ربوده است.

بیان این مطلب بدان جهت است که در کمتر مکانی می‌توان لوازم‌التحریری با طرح‌های ایرانی‌اسلامی نظیر گرشاسب، دارا و سارا، شاهزاده روم، ثنا و ثمین مشاهده کرد، در حالیکه تصاویر باربی، مرد عنکبوتی، سوپرمن، لاک‌پشت‌های نینجا، ربات‌ها، هری پاتر تنها اسامی نمونه‌هایی از شخصیت‌های کارتونی خارجی حک شده بر روی انواع کیف و لوازم‌التحریر دانش‌آموزان هستند که به شدت جای خالی شخصیت‌ها و الگوهای ایرانی و بومی در این عرصه احساس می‌شود.

این روزها به هر مغازه نوشت افزار فروشی که وارد می‌شویم جمعیتی را می‌بینیم که با شور و هیجانی وصف ناشدنی در صدد تامین وسایل مورد نیاز مدرسه فرزندانشان هستند، اما قیمت های سربه فلک کشیده تا حدودی منجر به کاهش تقاضا شده و به نوعی نیاز و گرانی با هم در جدال هستند.

بوی ماه مهر با چاشنی گرانی لوازم‌التحریر و لباس فرم آمد/ سرگردانی والدین زاهدانی برای خرید

گلایه والدین از گرانی در بازار لوازم‌التحریر و پوشاک

مادر ۲ دانش‌آموز دوقلوی ابتدایی با بیان اینکه قیمت اجناس به شدت بالاست، گفت: هنگامی که مربیان مدرسه با والدین تماس گرفته و از وجود یک فهرست و تهیه اقلام آن یا رنگ فرم دانش‌آموز خبر می‌دهند؛ یعنی باید تمام دانش‌آموزان در بدو ورود به سال تحصیلی جدید این اقلام را با خود همراه داشته باشند و به نوعی اجبار است.

حسنا نورا که در فروشگاه مانتوفروشی مشغول اندازه‌گیری فرم فرزندان دوقلوی دبستانی خود است در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: برای هرکدام از ۲ فرزند مقطع دبستانی ۴۵۰ و برای ۲ فرزند دبیرستانی‌ام ۷۵۰ هزار تومان هزینه فرم مدرسه پرداخت کرده‌ام که از کیفیت مناسبی هم برخوردار نیستند.

وی ادامه داد: هزینه فرم مدرسه از یک‌ طرف و تهیه اقلامی که در قالب یک فهرست به ما داده‌اند از سوی دیگر بار مالی زیادی بر خانواده تحمیل کرده به‌گونه‌ای که تهیه هر فهرست برای فرزندان ابتدایی من بدون خرید کیف، کفش و قمقمه تاکنون ۸۰۰ هزار تومان هزینه در برداشته است.

والدین بر سر دوراهی اجباری یا اختیاری بودن لباس فرم مدارس

یکی دیگر از مادران که فرزندش در یکی از مدارس مهرشهر زاهدان مشغول به تحصیل است، افزود: پیامی از طرف مدرسه برای ما ارسال شد مبنی بر اینکه «پوشیدن لباس فرم برای همه دانش‌آموزان الزامی هست کسانی که تهیه نکرده‌اند حتماً اقدام کنند»؛ این در حالیست که فرم سال گذشته فرزندم قابل‌استفاده بوده؛ اما بنا بر اجبار مدرسه ۴۰۰ هزار تومان برای این فرزند مقطع دبیرستانی‌ام فرم خریداری کرده‌ام.

در شرایطی که تنگناهای مالی در بعضی خانواده‌ها وجود دارد اجبار به تغییر رنگ لباس مدارس غیرمنطقی بوده و این خود هزینه خانواده‌ها را به ویژه برای اقشار کم‌درآمد دوچندان می‌کندسمیه شه بخش به خبرنگار ایرنا گفت: فرم پیش‌دبستانی دیگر فرزندم نیز ۶۰۰ هزار تومان هزینه در برداشت علاوه‌بر آن یک فهرست از سوی مدرسه به همسرم دادند که تهیه آن تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار تومان شده؛ این درحالیست که شغل همسرم آزاد بوده و از عهده این مخارج بر نمی‌آییم.

یکی دیگر از والدین دانش‌آموز زاهدانی که برای تهیه فرم مدرسه تنها فرزندش ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کرده، ادامه داد: تهیه فرم تنها یک بخش از لوازم موردنیاز دانش‌آموزان برای ورود به مدرسه است در کنار آن نوشت‌افزار، کیف و کفش هم باید خریداری کنیم که با توجه به قیمت‌ها، هزینه زیادی دارد.

سمیرا حسین‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در شرایطی که تنگناهای مالی در بعضی خانواده‌ها وجود دارد اجبار به تغییر رنگ لباس مدارس غیرمنطقی بوده و این خود هزینه خانواده‌ها را به ویژه برای اقشار کم‌درآمد دوچندان می‌کند، افزون بر آن مدارس با برخی تولیدکنندگان قرارداد بسته و اولیا را برای خرید لباس به این مراکز معرفی می‌کنند؛ اما نوع دوخت و مدل ارائه شده به‌هیچ‌وجه مورد رضایت نیست.

وی ادامه داد: برای تهیه نوشت‌افزار باید فروشگاه‌ها و دست‌فروشان زیادی را مورد بازدید قرار داد تا شاید نوشت‌افزار ایرانی پیدا شود درحالیکه حمایت از تولیدات ایرانی با عدم تنوع رنگ و طرح‌های فانتزی و جذاب در آنها دانش‌آموزان را در انتخاب دچار تردید می‌کند؛ اما اجناس چینی علاوه بر اینکه به وفور در بازار قابل‌مشاهده و در بساط دست‌فروشان و فروشندگان لوازم‌التحریر عرضه می‌شوند دارای طرح‌ها و رنگ‌های فانتزی و متنوعی هستند که این امر باعث شده برخی دانش‌آموزان به سمت انتخاب این گونه نوشت‌افزارها گرایش داشته باشند.

بوی ماه مهر با چاشنی گرانی لوازم‌التحریر و لباس فرم آمد/ سرگردانی والدین زاهدانی برای خرید

اجرای طرح تشدید نظارت بر تأمین و توزیع لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان بیان کرد: با نزدیک‌شدن به ایام بازگشایی مدارس و افزایش احتمالی ورود و عرضه لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار قاچاق، گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی در قالب طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس روانه بازار می‌شوند.

موسی عباس‌زاده محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون ۲۶ تیم نظارت بر بازار را انجام داده که ۱۶۰ مورد بازرسی از مراکز تأمین و توزیع صورت‌گرفته است.

وی افزود: در این زمینه ۶۰ واحد متخلف شناسایی و در تعزیرات حکومتی برای آنها پرونده تشکیل شده و در حال رسیدگی است.

این مسوول ادامه داد: این گشت‌ها با حضور ضابطان قضایی از اول شهریور تا ۱۵ مهر به منظور ایجاد ثبات در بازار و برخورد با تخلفات احتمالی به صورت میدانی از این اصناف بازدید می‌کنند.

وی ضمن هشدار به متخلفان، ادامه داد: تعزیرات حکومتی با قاطعیت به پرونده‌ها رسیدگی و در صورت لزوم به‌محض مشاهده تخلف علاوه بر ضبط کالای قاچاق و جریمه نقدی بر اساس مصوبه شورای‌عالی اقتصادی سران قوا دستور پلمب و نصب پارچه را برای واحدهای متخلف صادر می‌کند.

بوی ماه مهر با چاشنی گرانی لوازم‌التحریر و لباس فرم آمد/ سرگردانی والدین زاهدانی برای خرید

تشکیل ۱۵ پرونده برای واحدهای صنفی متخلف در طرح ویژه نظارتی بازگشایی مدارس در ایرانشهر

رئیس اداره صمت ایرانشهر بیان کرد: طرح ویژه نظارتی بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریورماه هم‌زمان با سایر شهرهای سیستان و بلوچستان در ایرانشهر آغاز شده که با برنامه‌ریزی اداره صمت شهرستان، گشت‌های مشترک نظارتی با حضور کارشناسان بازرسی اداره صمت و نمایندگان تعزیرات حکومتی از واحدهای صنفی پوشاک و لوازم‌التحریر در حال انجام هست.
محمداحسان مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای اجرای این طرح تا ۲۲ شهریورماه، تعداد ۱۵ پرونده با مجموع ارزش ۴۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال برای تعدادی واحد صنفی با تخلفات گران‌فروشی، عدم درج قیمت و عدم ارائه فاکتور خرید تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه پرونده‌های متشکله جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شده، ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی و اقتصادی مراتب را جهت رسیدگی از طریق تماس با سامانه جامع مدیریت یکپارچه پاسخگویی صمت به شماره ۱۲۴ گزارش کنند.

بیشتر بخوانید:

جشن شکوفه‌ها با حضور ۹۲ هزار دانش‌آموز کلاس اولی سیستان و بلوچستان

بیش از ۹۲ هزار نوآموز سیستان و بلوچستانی برای ورود به مدرسه سنجش شدند

نظارت بر مدارس غیردولتی سیستان و بلوچستان افزایش می‌یابد

تشکیل پنج پرونده برای واحدهای صنفی متخلف در سراوان

رئیس اداره صمت سراوان اعلام کرد: در جریان اجرای طرح ویژه نظارتی بازگشایی مدارس گشت مشترک نظارتی با حضور کارشناسان بازرسی اداره صمت و نمایندگان تعزیرات حکومتی از واحدهای صنفی پوشاک و لوازم‌التحریر انجام شد.

غلامرضا اله دوست در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: در همین ارتباط برای تعدادی از واحدهای صنفی با تخلفات گران‌فروشی، عدم درج قیمت و عدم ارائه فاکتور تعداد پنج پرونده تشکیل و پرونده‌های متشکله جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

اجرای طرح نظارت بر واحدهای صنفی کیف، کفش و لوازم‌التحریر در بمپور

رئیس اداره صمت بمپور اظهار کرد: با عنایت به ایام بازگشایی مدارس، طرح ویژه نظارتی بر واحدهای صنفی کیف، کفش و لوازم‌التحریر در سطح این شهرستان آغاز شد که در همین ارتباط در هفته جاری برای سه واحد صنفی با تخلفات گران‌فروشی، عدم درج قیمت و عدم ارائه فاکتور خرید صادر شد.

مصطفی محمودزاده فهرجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پرونده‌های تخلف با مجموع ارزش ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تشکیل و جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

بوی ماه مهر با چاشنی گرانی لوازم‌التحریر و لباس فرم آمد/ سرگردانی والدین زاهدانی برای خرید



تشدید نظارت‌ها بر واحدهای صنفی پوشاک و لوازم‌التحریر

رئیس اداره صمت کنارک از طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی پوشاک و لوازم‌التحریر در آستانه بازگشایی مدارس در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: در این طرح نظارتی نصب نرخ‌نامه در دید مشتری و رعایت نرخ‌های مصوب مورد بررسی قرار می‌گیرد.
عبدالحمید دوستینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در جریان اجرای این طرح در ۱۴ شهریورماه گشت مشترک نظارتی با حضور بازرسان اداره صمت و اتاق اصناف از تعداد ۱۷ واحد صنفی انجام که در همین ارتباط برای تعدادی از واحدهای صنفی چهار پرونده تخلف با مجموع ارزش بیش از ۲۵ میلیون ریال تشکیل و جهت رسیدگی به مراجع قانونی ارسال شد.
وی گفت: در ادامه بازرسی‌ها نیز به مدیران تعدادی از واحدهای صنفی نیز تذکرات لازم جهت رعایت قیمت‌ها داده شده و مدارک تعدادی از واحدهای صنفی جهت بررسی بیشتر صورت‌جلسه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha