به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون، فردین بلوچی با تقدیر از مردان و زنانی که از روزهای دفاع مقدس عضو خانواده بزرگ انتقال خون شدند و همچنان در این جامعه ایثار گر و نجات بخش ماندند، گسترش فرهنگ اهدای خون را از دستاوردهای سال های دفاع مقدس خواند و افزود: اهدای خون در سال های دفاع مقدس، رفتاری اجتماعی متاثر از فضای فرهنگی، سیاسی و برپایه مقدسات مردم در سال های جنگ بود که اندک اندک نهادینه و به فرهنگی پایدار و ستودنی در جامعه ایرانی بدل شد.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ادامه داد: در سال هایی که آرمان های انقلاب و تمامیت ارضی کشور با خون فرزندان این مرز و بوم حفظ می شد، آنها که می رفتند درس عشق و شهادت می دادند و آنها که مانده بودند، همدلی و نجات را در مکتب ایثار مشق می کردند و صف در صف در مراکز اهدای خون، از مجروحان آن روزهای سخت حمایت می کردند.
بلوچی با اشاره به شکل گیری فرهنگ بر پایه نیاز جامعه گفت: فرهنگ غنی و ریشه دار اهدای خون همان سال ها بر پایه نیاز حیاتی فرزندان این سرزمین و مهر و همدلی بی پایان جوانان در پشت جبهه ها شکل گرفت و مدیرت و تخصص و عملکرد جهادی سازمان انتقال خون خیلی سریع در همان سال های آغازین شکل گیری سازمان انتقال خون؛ شبکه ای وسیع، کار آمد، دقیق و منظم را برای تامین حجم بالای خون مورد نیاز مجروحان شکل داد.
وی ادامه داد: طی این سال ها به پشتوانه حمایت با شکوه مردم ایران، کمبود خون در جبهه ها بیمارستان های صحرایی و مراکز درمانی حس نشد.
بلوچی با اشاره به مشارکت کامل بانوان کشورمان طی سال های دفاع مقدس گفت: در این دوران میزان مشارکت بانوان حتی بالا تر از ۵۰ درصد نیز به ثبت رسیده است که این نشان می دهد، شیرزنان ایرانی هرگاه برای فرزندان این مرز و بوم احساس خطر کنند، از بذل خون و جان خود دریغ ندارند.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با دعوت از جوانان و بانوان برای پاسداشت و زنده نگهداشتن فرهنگ نجات بخش اهدای خون گفت: امروز پرچمداران اهدای خون که حمایت و ایثار خود را از سال های دفاع مقدس آغاز کرده اند، اندک اندک به سال های بازنشستگی از اهدای خون نزدیک می شوند و دریغ است پرچمی که نقشی از رشادت، شهادت و همدلی و عشق برآن است، بر زمین بماند.
وی جوانان را پرچمداران امروز فرهنگ نجات بخش اهدای خون خواند و از هموطنان دعوت کرد تا اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار دهند.
به گزارش ایرنا شاخص اهدای خون در ایران براساس آمار اهدای خون در سال گذشته (۱۴۰۱)، ۲۶ نفر به ازای یک هزار نفر جمعیت کشور است و از این لحاظ ایران دارای موقعیت خوبی در بین دیگر کشورها است.
خون یک ماده حیاتی است و تاکنون جایگزینی برای آن نیامده است و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی که اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند همچنین برخی از افراد مانند بیماران تالاسمی از مصرف کنندگان همیشگی خون هستند و لازم است که اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.
نظر شما