به گزارش خبرنگارایرنا، چهارمین دوره این رقابت ها در حالی اخیرا پایان یافت که تیم تهران در مجموع با ۱۴۲ مدال بر سکوی نخست ایستاد، فارس با ۸۰ مدال رنگارنگ و آذربایجان شرقی هم با ۷۴ مدال به ترتیب دوم سوم شدند.
نایب قهرمانی فارس پس از حدود ۱۵ سال
نایب قهرمانی فارس پس از تهران که هم از نظر جمعیت و هم از نظر امکانات قابل قیاس با فارس نیست می توان گفت اگر تهران بزرگ را با توجه به ظرفیت ها از سایر استان ها جدا کنیم، فارس در رتبه نخست قرار می گیردٰ.
نایب قهرمانی این دوره آماری است که فارس در سال ۸۷ در مسابقاتی که به نام المپیاد ایرانیان برگزار می شد، پس از ۱۵ سال دوباره بدست آورد.
رشد ۵۴ در صدی دختران فارس
بر این اساس درچهارمین دوره این مسابقات ورزشکاران دختر فارس ۶ طلا ، هشت نقره و ۱۷ برنز و در مجموع ۳۱ مدال به دست آوردند و در سومین دوره هم چهار طلا، ۶ نقره و هفت برنز در مجموع ۱۷ مدال کسب کردند که دختران فارس در چهارمین دوره رشد حدود ۵۴ در صدی داشته اند هر چند بانوان ورزشکار با محدودیت هایی همراه هستند.
پسران رشد ۶۱ در صدی
اما تیم پسران فارس در چهارمین دورهٰ، ۲۰ طلا ،۱۱ نقره و ۱۸ برنز و در مجموع ۴۹ مدال به دست آوردند که نسبت به سومین دوره که ۱۰ طلا ،۱۱ نقره و ۹ برنز و در مجموع ۳۰ مدال گرفته بودندٰ، رشد حدود ۶۱ در صدی به همراه داشته و آمار خوبی است.
فیلم مسابقات وزنه برداری استعدادهای برتر در مرودشت
شنا در فارس همچنان حرف اول را می زند
رشته شنا دختران و پسران استان فارس در چهارمین دوره با کسب ۱۰ طلا، هشت نقره و پنج برنز همچنان بیشترین مدال نسبت به ۲۳ رشته دیگر فارس به دست آوردندٰ.
این رشته همچون سال های گذشته حرف اول را در بین سایر رشته ها می زند که حدود یک چهارم مدال ها را برای فارس به ارمغان آوردند و جور رشته هایی که اصلا مدال کسب نکردند را کشیدند.
همچنین وزنه برداری دختران و پسران فارس هم با سه نشان طلا، هشت نقره و پنج برنز پس از شنا بیشترین مدال کسب کردند که این رشته هم یکی از قطب های کشور است.
رشته هایی که طلا گرفتند
تیراندازی، تکواندو، کشتی فرنگی، بوکس، زورخانه ای و پهلوانی، دوچرخه سواری رشته های انفرادی فارس بودند که نشان طلا به دست آوردند و هندبال هم تنها رشته تیمی است که طلا گرفته است.
همچنین تیرو کمان، دو و میدانی، شمشیر بازی، بسکتبال، پینگ پنگ واسکیت هم رشته هایی بودند که مدال نقره و برنز گرفتند.
رشته های بدون مدال، نیاز به تحول اساسی
کشتی آزاد، هاکی، والیبال که چند سال است به صورت سرپرستی اداره می شود، بدمینتون، واترپلو، شیرجه، قایقرانی و گلف هم رشته هایی بودند که دستشان از گرفتن مدال بازماند واین بهترین فرصت برای اداره کل ورزش و جوانان است که دراین رشته ها تحولاتی به وجود آورد به ویژه اینکه رده های پایه اهمیت زیادی دارد.
توجه به رده های پایه، نظارت کافی و بدون تعارف
اگرهیات های ورزشی به رشته های پایه اهمیت دهند، در این بخش بیشتر کار شود و حوزه ورزش قهرمانی اداره کل هم نظارت کافی بدون تعارف داشته باشد و رفاقت را کنار بگذارد می توان امیدوار شد که در آینده شاهد شکوفایی بیشتر جوانان ورزشکار استان فارس باشیم.
هیات های کم کار
کارشناسان ورزش فارس براین باور هستند که برای شکوفایی استعدادهای بیشمار ورزش فارس باید تعارف کنار گذاشته شود و برای هیات های کم کار که برخی از روسای آنها سابقه طولانی دارندٰ، نسخه شفا بخش پیچیده شود تا استعدادهای غنی این استان به هرز نرود.
به گزارش ایرنا در چهارمین دروه المپیاد ورزشی استعداد های برتر ایران، تهران با کسب ۷۲ مدال طلا، ۲۷ نقره و ۴۳ مدال برنز و در مجموع ۱۴۲ مدال به مقام قهرمانی رسید.
همچنین فارس با ۲۶ طلا ، ۱۹ نقره و ۳۵ برنز و در مجموع ۸۰ مدال نایب قهرمان شد و آذربایجان شرقی با ۲۳ طلا ، ۲۹ نقره و ۲۲ برنز در مجموع ۷۴ مدال بر سکوی سوم ایستاد.
نظر شما