استان اصفهان در مرکز کشور دارای ۱۱۴ شهر و ۲۸ شهرستان است که علاوه بر تهران، معین استانهای فارس، چهارمحال و بختیاری،کهگیلویه و بویر احمد، قم، سمنان، مرکزی، خراسان جنوبی و یزد هنگام وقوع بحران و حوادث طبیعی نیز هست.
منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این پیوند به ایرنا گفت که در بخش مدیریت بحران، استان اصفهان جایگزین تهران است.
وی با اشاره به اینکه جلسات مشترکی با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران و سازمان مدیریت بحران کشور به همراه برگزاری مانورهایی در این زمینه برگزار شده است و دستگاههای مربوطه در استان نیز بهصورت ویژه هماهنگیهایی را در این زمینه انجام داده اند،ا فزود: استان اصفهان به عنوان استان معین تاکنون ۳۵۰ تیم امدادی در مواقع سیل، بارش برف، زلزله به اقصی نقاط کشور مانند استان آذربایجان شرقی یا حادثه مترو پل اعزام کرده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان داشت: همچنین اعزام نیرو برای مهار سیل به استانهای یزد، همدان،فارس، کرمان و نیز کمک رسانی در بهمن ماه گذشته و نیز خرداد ماه جاری به چهارمحال و بختیاری،لرستان و کرمان بخشی دیگر از این امداد رسانیها بوده است.
وی گفت: ما به ستاد مدیریت بحران کشور هم اعلام کردهایم که جانشین بودن در حوادث ملی نیازمند امکانات و تجهیزات بیشتر است که باید در اختیار اصفهان قرار بگیرد ؛ هم اینک بنیاد مسکن اصفهان در شهرهای میناب و روداب استان هرمزگان حضور دارد و در حال بازسازی ۳ هزار واحد مسکونی آسیب دیده از سیل است.
شیشهفروش گفت: ما هماهنگی لازم را برای مدیریت بحران در کشور داریم و از تمام ظرفیت استان نیز استفاده میکنیم اما نیرویهای امدادی در استان باید تقویت شود و لازم است که مراجع مسئول مانند سازمان امور اداری و استخدامی ،برنامه و بودجه ، راهداری، حمل و نقل جادهای، اورژانس جادهای، هلال احمر و سازمان آتشنشانی در این زمینه کمک بیشتری کنند.
وی گفت: اصفهان معین سایر استانهای دیگراست اما در مواقع بحران استانی،خود به تنهایی با تمام ظرفیت موجود بحران را کنترل کرده است لذا از سایر مسئولان کشوری انتظار دارد که نگاه حمایتی خود را به مشکلات حل نشده و غیر مترقبه معطوف کنند و در این زمینه حمایتگر استان اصفهان باشند.
اصفهان در کاهش سوخت مازوت و طرحهای حمایتی آب نیاز به مساعدت کلان دارد
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: اصفهان در زمینه مصرف مازوت در فصل سرما و یا خشکسالی و احیای زاینده رود نیازمند همراهی است و باید برای استفاده نکردن از سوخت مازوت به خصوص در نیروگاه شهید منتظری و تامین سوخت گاز آن فکری عاجل شود.
وی اضافه کرد: موضوع مهم دیگر طرحهای حمایتی تامین آب و احیای تالاب گاوخونی است، زیرا ۹۹ درصد این تالاب خشک شده و نیاز است که وزارت نیرو حق آبه آن را در جدول منابع و مصارف لحاظ کند، زیرا اصفهان سالانه نیازمند بیش از ۱۷۶ میلیون متر مکعب آب است.
شیشهفروش همچنین تقویت نیروی امدادی و تامین کالاهای انباری ، تامین ۲ فروند بالگرد هلال احمر و نیز بالگرد آب پاش و امداد هوایی برای امداد رسانی به مناطق محروم و مجروحان حوادث جادهای را از دیگر نیازهای کلان استان برای مدیریت بحران برشمرد.
وی درباره بودجه مدیریت بحران استان اصفهان بیان داشت: به همه دستگاههای استانی اعلام میشود که نیازهای خود را از محل اعتبارات ملی و نیز میزان خسارتها اعلام کنند؛ سال گذشته ۵۱ میلیارد تومان اعتبار عمرانی به سازمان جهاد کشاورزی،اداره راهداری و نیز بخش آسیب دیده استان و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز تسهیلات بانکی برای جبران خسارت در بخشهای مختلف به آسیبدیدگان پرداخت شد.
وی تاکید کرد: در طول سال دستگاههای اجرایی مکلف هستند اعتبارات مورد نیاز خود را به دستگاه ملی اعلام کنند.
۳۰ درصد ناوگان آمبولانس و اورژانس اصفهان نیاز به تعمیر دارد
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین گفت: استان اصفهان برای تقویت بخش امداد رسانی هنگام بحران نیازمند صدور مجوز استخدام نیروی عملیاتی و امداد جادهای است، علاوه بر این، ۳۰ درصد ناوگان آمبولانس و اورژانس و ماشینآلات راهداری و برف رویی نیازمند به تعمیر، بازسازی و نوسازی است.
شیشهفروش گفت: انبارهای امدادی هلال احمر نیاز به چادر و پتو و لوازم امدادی دارد و دستگاه مربوطه باید تجهیزات امدادی مورد نیاز را برای مواقع بحران آماده کند.
وی اضافه کرد: خرید و به کارگیری تانکرهای آبرسان ستاد امداد و نجات، خودروی اطفا و پیشرو حریق، موتور پمپ لجنکش و تجهیزات آوار برداری غواصی هزینه زیادی در بر دارد که مستلزم تامین اعتبار در سطح ملی است.
شیشه فروش گفت: در کنار موارد یاد شده ، ۱۰ شهر پرجمعیت استان اصفهان نیازمند نردبان بلند مرتبه آتش نشانی است زیرا شهر اصفهان ۲ دستگاه نردبان بلند مرتبه دارد و در این زمینه نیز نیازمند ۲ نردبان دیگر نیز هست.
وی اضافه کرد: تمامی دهیاریها،روستاها ،شهرداریها معین همدیگر هنگام وقوع بلایای طبیعی هستند و طبق ماده ۱۳ مدیریت بحران، تمامی دستگاهها موظف هستند که در مواقع بحران امکانات امدادی و نیروی انسانی مورد نیاز را در اختیار استان اصفهان قرار دهند.
شیشهفروش گفت: در مرکز استان اصفهان نیز شهرداریها مسئولیت مدیریت بحران را بر عهده دارند و مکلف هستند در قالب چهار کارگروه ایمنی و نیز کارگروههای آتشنشانی و اطفای حریق، مدیریت سیل، آواربرداری، تدفین، ماشینآلات خود را برای وقوع مخاطرات و بلایای طبیعی آماده و مقاطع پر خطر و مخاطرات را شناسایی کنند.
وی اضافه کرد: ۳۰۰ خانه هلال در روستاها تشکیل شده است و مراکز بهداشت، بسیج، مخابرات، شبکه برق از اکنون برای سرمای زمستان آماده شده اند، علاوه بر این صدا و سیما و سایتهای ارتباطی و شبکه برق نیز از اکنون برای مدیریت بحران در استان آماده هستند تا در مواقع وقوع حادثه بدون قطعیامکانات ارتباطی به مردم خدمت رسانی کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه تجهیز استان اصفهان، افزایش توان امداد رسانی به تمامی کشور را در پی دارد ، تاکیدکرد : شهرداری و مدیریت استان تهران باید به دستگاههای ملی اعلام کند که متناسب با نقشی که برای استان اصفهان به عنوان جانشین و معین برای تهران بزرگ مشخص شده است؛ تجهیزات کافی در اختیار این استان قرار دهند.
نظر شما