به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم رونمایی از پوستر مجموعه های داستانی دیما (روجا) و زیر درخت توت در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی ساری با حضور فرهاد مختاری مدیرکل دفتر حمایت و نظارت بر تولید آثار فرهنگی و هنری ستاد مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سعید کهنسال مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران و جمعی از خانوادههای معزز شهدا همراه با پخش زنده از سیمای تبرستان برگزار شد.
زیر درخت توت روایتی از رفقای شهید دفاع مقدس
فیلم داستانی "زیر درخت توت" به کارگردانی علیرضا محمودزاده داستان چهار رفیق صمیمی است که از دوران دفاع مقدس با هم هستند و یکی از آنها به جبهه میرود و شهید میشود.
بیست و پنج سال پس از این اتفاق، یکی از سه رفیق صمیمی به نام «حسین مشتاقی» در سال ۱۳۹۴ برای دفاع از حرم به سوریه میرود و شهید میشود. با شهادت حسین مشتاقی تعدادی از پدران روستا به نامهای «ابراهیم»، «حاج موسی» و «سید» بیخبر به سوریه میروند و ماجراهایی نیز برای آن دو رفیق داستان رخ میدهد.
علیرضا محمودزاده کارگران «زیر درخت توت» است. عباس زارع و سید مرتضی میرشفیعی تهیه کنندگان این سریال هستند که فیلمنامه آن بر اساس داستان زیر درخت توت به قلم «مهدی وحیدی»، توسط علیرضا محمودزاده و علیرضا سعیدی کیاسری نوشته شده است.
هادی اصغری، تورج زایدلی، سیما هاشمی، سحر عباسی، سید ابراهیم عمادی، ایمان تیموری، مهدی گلوردی، بهرام بهبهانی، و تارا حسینی بازیگران این فیلم داستانی هستند.
مستند روجا روایتی از زندگی شهید مدافع حرم
روایتی ۱۳ قسمتی از زندگی شهید مدافع سلامت پوستر مجموعه تلویزیونی «دیما» که ابتدا با نام «روجا» معرفی شده بود، دومین اثر فرهنگی هنری است که به مناسبت هفته دفاع مقدس رونمایی شد.
این مجموعه تلویزیونی در محمودآباد تصویربرداری و به ۱۳ قسمت ۴۵ دقیقهای تقسیم شده است. این مجموعه یک ملودرام است که در آن به زندگی دکتر سید بهرام طهماسبی نخستین شهید مدافع سلامت شهرستان محمودآباد پرداخته شده است.
این سریال حاصل ۶۲ جلسه کاری و هنرمندی نزدیک به ۷۰ بازیگر است که با کار مشترک صدا و سیمای تبرستان و بنیاد شهید و امور ایثارگران به تهیه کنندگی بنده و حسین احمدی ساخته شده است.
داستان «روجا» توسط «امیر شاداب» نوشته شده است، درباره خانواده دکتر صفابخش است که قصد مهاجرت به خارج از کشور را داشتند، اما با همهگیری کرونا، آقای دکتر منصرف میشود و دلیلش این بود که کشور به امثال او نیاز دارد و در این شرایط نباید همکاران و مردمش را تنها بگذارد، به همین دلیل همسرش کتایون را نیز با خود همنظر میکند.
در این داستان، همکار دکتر صفابخش که جانباز شیمیایی است قدم به قدم همراه او در کمک به مردم روستا میماند و در نهایت در ادامهی همان جهاد و مبارزه در دوران دفاع مقدس، در نبرد زیستی به شهادت میرسد.
این کارگردان با اعتقاد به تاثیرگذاری تولید و انتشار چنین آثاری در جهت حفظ ارزشها و معرفی مردان بیادعایی که در میدان امنیت زیستی جانفشانی کردند، «دیما» را یک اثر نو دانست که باید شاهد آثاری بیشتر از این دست در کشور باشیم.
نیلوفر زواری، متین حکیمپور، مصطفی عربیان، احمد نیکپور، الیاس رسولی، و مبین بویافراز تعدادی از دهها بازیگر دیما در نقشهای اصلی و فرعی هستند.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران در این مراسم اظهار کرد: حوزه ایثار و مقاومت باید با شکلگیری تشکلهای مردمی همراه شود و از این طریق دسیسههای معاندان خنثی و ایمنسازی فرهنگی اتفاق بیفتد.
سعید کهنسال با اشاره به اینکه یکی از رسالتهای این مجموعه ارزشی در تبلیغ و تبیین فرهنگ ایثار و مقاومت، آن را یک سفره توحیدی توصیف کرد که باید با آثار فاخر و ارزشمند، جوانان را پای آن نشاند تا واقعیات دفاع مقدس در اندیشه آنها شکل بگیرد.
وی اضافه کرد: اگر دوران سراسر پر افتخار هشت سال ایثار و شهادت با آن نکات برجستهای که دارد با زبان هنر تبیین و شناسانده شود، عزتمندی کشور در اذهان عمومی متبادر میشود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران از همدلی و همگامی دستگاههای فرهنگی استان با محوریت صدا و سیمای تبرستان در اشاعه فرهنگ جهاد و دفاع مقدس قدردانی و تصریح کرد: زمانی بود که در تولید محتوای دفاع مقدس هیچ نقشی نداشتیم، اما اکنون محال است که در هفته، چند بار برنامهای در حوزه دفاع مقدس و جهاد و شهادت نداشته باشیم.
کهنسال ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مازندران، باید ورودیهای تمامی شهرها با تمثال مبارک شهدا تزیین و گلزارهای شهدا نیز آراسته شود تا حس و حال خوبی به جامعه منتقل شود که در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و ادامه دارد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه باید با خانوادههای شهدا همذات پنداری کرد، معتقد است که در حوزه فرهنگ ایثار و مقاومت باید تشکلهای مردمی شکل بگیرد و از این طریق دسیسههای معاندان خنثی و ایمنسازی فرهنگی اتفاق بیفتد.
کهنسال با اشاره به رونمایی از ۲ اثر فرهنگی هنری «دیما» و «زیر درخت توت» از فعالیت خوب بسیج هنرمندان گفت و سهمی از آنچه شاهد آن هستیم را به پاس زحمات و حمایتهای این مجموعه ارزشی و هنری دانست.
مازندران در دوران جنگ تحمیلی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۴ هزار جانباز و ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را در راه دفاع از کیان اسلامی تقدیم انقلاب کرده است.
مازندران در دفاع از حریم و حرمت اهل بیت (ع) و همچنین ایران اسلامی بیش از ۴۰ شهید هدیه داد که ۱۳ تن از آنان ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۹۵ مصادف با مبعث نبی مکرم اسلام(ص)، در حماسه خان طومان سوریه، افتخاری برای ایران اسلامی آفریدند که اذهان مردم این دیار و ایران اسلامی هرگز این جانفشانی را فراموش نخواهد کرد.
نظر شما