تنش آبی مازندران با اجرای بیش از ۲ هزار طرح آبرسانی رفع می‌شود

نوشهر - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با ابراز نگرانی از بحران کمبود آب آشامیدنی در این استان گفت : تنش آبی این خطه با اجرای بیش از ۲ هزار طرح آبرسانی رفع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، بهزاد برارزاده عصر سه شنبه همزمان با هفته دفاع مقدس در آیین کلنگ زنی طرح آبرسانی شهرستان چالوس در محدوده منابع آبی چشمه گردوک نوشهر افزود: امروز در سایه عزم و اراده دولت جهادی موفق شدیم اعتبارات قابل توجهی از محل تنش آبی برای اجرای حدود ۸۷۰ طرح آبرسانی جذب کنیم.

به گفته وی آب آشامیدنی نقاطی از شهرستان چالوس در محدوده چشمه گردوک نوشهر تامین می شود.

برارزاده اظهار کرد : عملیات اجرایی حدود ۶۰۰ طرح آبرسانی در این استان آغاز شده و امروز می توان ادعا کرد این استان گردشگرپذیر با همه مشکلات ناشی از جمعیت میلیونی مهمان در مسیر توسعه قرار گرفته و روند اجرایی این طرح ها با نظارت بیشتر و پیگیری جدی تر دنبال می شود .

برابر آمار منابع رسمی از مجموع بیش از سه هزار نقطه روستایی استان مازندران ، حدود یکهزار و ۳۵۰ روستا با مشکل تنش آبی مواجه هستند.

این مسوول تاکید کرد : امروز روند اجرای این طرح های آبرسانی به ویژه آن نقاطی که صدای شهروندان و روستاییان ناشی از بحران کم آبی به گوش می رسد و دغدغه فراوانی دراین حوزه دارند باید با شتاب مورد پیگیری و نظارت دقیق قرار گیرد تا در موعد مقرر به سرانجام برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : به عنوان نمونه مناطقی مانند نواب ، مازوپشته ، هچیرود ، چاه خانی ، مسده ، ذوات شرق و ذوات غرب چالوس و نقاطی از روستاهای بخش کجور جزو سکونتگاه هایی هستند که مردم این مناطق با بحران کم آبی و افت فشار مواجه هستند و طرح هایی در این نقاط در دست اجراست که مسوولان شرکت آب و فاضلاب شهرستان های نوشهر و چالوس باید با پیگیری تمام این طرح ها را که از دستاوردهای دولت جهادی است به سرانجام برسانند تا دغدغه چندین ساله اهالی این نقاط برطرف شود.

تنش آبی مازندران با اجرای بیش از ۲ هزار طرح آبرسانی برطرف می‌شود

بهره برداری گام دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرستان های نوشهر و چالوس

برار زاده همچنین از بهره برداری گام دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس در آینده نزدیک خبرداد و گفت : از مجموع ۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفرهای استانی دولت در بخش آب و فاضلاب استان ، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان آن برای ارتقای کیفی مدول نخست و تکمیل مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای گردشگرپذیر نوشهر و چالوس اختصاص داده شد.

به گفته وی ، مدول دوم ساخت این تصفیه خانه در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ کلنگ زنی و آن زمان بابت تکمیل آن حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود که متاسفانه بنا به دلایلی از جمله کمبود و اختصاص ندادن اعتبار روند ساخت این طرح ملی لاک پشتی پیش می رفت تا جایی که بنا به گزارش ها تا پیش از سال ۱۴۰۱ این طرح حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت .

وی بیان داشت : با سفرهای استانی دولت به مازندران در بیستم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ این میزان اعتبار برای این تصفیه خانه اختصاص یافت و از آنجاکه آن زمان یعنی در سال ۱۳۸۵ برای مدول نخست آن حدود ۱۰ هزار مترمکعب پیش بینی و به علت ساخت و سازهای بی رویه و افزایش جمعیت روز افزون افقی برای توسعه و تغییر سیستم این تصفیه خانه دیده شده بود با تزریق این اعتبار سعی شد حدود ۲ هزار مترمکعب به مدول نخست تصفیه خانه و ۱۲ هزار مترمکعب هم به ظرفیت مدول دوم آن افزوده شود که با این حساب ظرفیت مدول نخست و دوم این تصفیه خانه حدود ۲۴ هزار مترمکعب می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : نکته دیگر آن این تصفیه خانه پیش از ساخت مدول نخست آن برای جمعیتی حدود ۱۶۰ هزار نفر پیش بینی شده بود منتهی به علت افزایش چند برابر جمعیتی در یک دهه و دو دهه گذشته در مازندران به ویژه غرب این استان برنامه ریزی شده که افق دید این تصفیه خانه تا ۲۰۰ هزار نفر حتی بیشتر در نظر گرفته شود.

برارزاده افزود: براساس بازدید های به عمل آمده از روند اجرای این طرح ، کارها به خوبی پیش می رود و بنا به گزارش پیمانکاران این طرح قرار است به زودی به بهره برداری برسد.

تنش آبی مازندران با اجرای بیش از ۲ هزار طرح آبرسانی برطرف می‌شود

پیش بینی ۱۸۰ میلیارد ریال برای اجرای سه طرح آبرسانی در چالوس

در این آیین با پیش بینی اعتبار اولیه بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال، عملیات کلنگ زنی سه طرح آبرسانی مربوط به شهرستان چالوس آغاز شد و بنا به گفته مسوولان شرکت آب و فاضلاب این طرح ها شامل آبرسانی به روستای "انگوران " چالوس با هدف ایجاد ذخیره مطمئن در زمان اوج مصرف و برخورداری دست کم ۳۰۰ نفر و با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال است.

همچنین بهسازی و تجهیز ایستگاه پمپاژ شهید سردار قاسم سلیمانی به منظور تامین اب آشامیدنی سالم و بهداشتی و ایجاد ذخیره مطمئن با منظور برخورداری دست کم ۸۰ هزار نفر با صرف اعتباری حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال ، آبرسانی به شهر چالوس حفر آب آشامیدنی دوستگر با هدف تامین آب آشامیدنی چالوس در زمان اوج مصرف به منظور برخورداری از ۱۰ هزار نفر و اعتبار حدود ۹۰ میلیاد ریال و برخورداری دست کم ۱۰ هزار نفر از دیگر طرح هاست.

نوشهر و چالوس با جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر جزو شهرستان های غربی استان مازندران به شمار می آید.

منابع آبی مازندران از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سه سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب تامین می‌شود.

شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha