رونق کشاورزی گچساران و باشت با سرمایه گذاری ۹ هزارمیلیارد ریالی

گچساران ایرنا- بخش کشاورزی شهرستان های گچساران و باشت در دولت سیزدهم با سرمایه گذاری ۹ هزارو  ۴۹۰ میلیارد ریال در قالب ارائه تسهیلات و اجرای طرح های مهم و کلان عمرانی و اقتصادی روی ریل توسعه قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، قبل از دولت سیزدهم عمده مشکلات کشاورزی شهرستان های گچساران و باشت ضعف زیرساخت ها و ارائه تسهیلات برای بهره مندی بیشتر از ظرفیت های کشاورزی بود که خوشبختانه در چند سال اخیر پیگیری لازم برای رفع این مشکلات انجام و زمینه شکوفایی بخش کشاورزی در این شهرستان ها فراهم شد.

بیش از ۵۰هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت در شهرستان های گچساران و باشت وجود دارد که با وجود سد کوثر و قرار گرفتن در کنار رودخانه های پرآب و دائمی در سال های گذشته از این پتا نسیل ها برای توسعه و شکوفایی بخش کشاورزی این مناطق به نحو احسن استفاده نشد.

بطوری که بیش از چهار هزار هکتار زمین زراعی آبی در شهرستان باشت وجود دارد که از این میزان سه هزارو ۳۳۶ هکتار معادل ۸۴ درصد از طریق منابع زیر زمینی تامین و ۳۴۰ هکتار از طریق رودخانه ها و قنوات تامین آب می شود.

بیشتر مردم شهرستان های گچساران و باشت از طریق کشاورزی سنتی تامین معاش می کنند و رفع مشکلات و توسعه بخش کشاوری این مناطق برای آنها یک آرزو بوده که دولت سیزدهم با رفع محرومیت زدایی در مناطق محروم توانست مشکلات بخش کشاورزی این شهرستان ها را برطرف و روند اجرایی طرح ها را شتاب بخشد.

کمبود برخی زیر ساخت های کشاورزی از جمله نبود تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در فصل برداشت ، نبود سردخانه برای نگهداری محصولات کشاورزی، نبود دسترسی به مزارع کشاورزی در سال های گذشته موجب شده بود کشاورزان شهرستان های گچساران و باشت با مشکلاتی متعددی مواجه شوند که با اقدامات دولت سیزدهم مهمترین حوزه معیشتی این شهرستان ها در مسیر توسعه قرار گرفته است.

هزینه یکهزارو ۷۵۰ میلیاردی برای توسعه بخش کشاورزی گچساران

مدیرجهاد کشاورزی گچساران گفت: یکهزارو ۷۵۰ میلیارد ریال در بخش توسعه کشاورزی این شهرستان در قالب تسهیلات و طرح های عمرانی در دولت سیزدهم در گچساران هزینه شد.

علی دستلاف افزود: این میزان اعتبار در زمینه اجرای سیستم تحت فشار، ساخت و تکمیل مجتمع گلخانه ای، اجرای کشتارگاه صنعتی مرغ ، احداث مرغداری تخم گذار، پرورش گیاهان دارویی وپرداخت تسهیلات در زمینه دامدار کارت و خرید ماشین آلات کشاورزی هزینه شده است.

وی ابراز کرد: ۵۳ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در قالب دامدار کارت به بهره برداران شهرستان در این مدت در قالب ۸۸ فقره پرداخت شده و این نوع تسهیلات بانکی با سود ۱۰درصد و دوره بازپرداخت ۹ماهه برای حمایت از دامداران پیش بینی شده است.

رونق کشاورزی گچساران و باشت با سرمایه گذاری ۹ هزارمیلیارد ریالی

دستلاف ابراز کرد: در این مدت همچنین بیش از ۷۳ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای خرید ۵۱ دستگاه کمباین به کشاورزان این شهرستان پرداخت شد.

مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: ۴۵طرح عمرانی شامل ساخت کانال های آبیاری، جاده بین مزارع، خط انتقال، اجرای سیستم آبیاری تحت فشار، تامین آب اراضی کشاورزی برای توسعه بخش کشاورزی گچساران در دولت سیزدهم اجرا شد .

توسعه آبیاری نوین و تکمیل مجتمع های گلخانه ای در گچساران

وی بیان کرد: سیستم آبیاری تحت فشار (بارانی و قطره‌ای) در ۲۸۳ هکتار از زمین های کشاورزی گچساران با اعتباری ۱۱۳ میلیارد ریال اجرا شد.

دستلاف اظهار کرد: ساخت ۱۴ کانال آبیاری در روستاهای خیرآباد ده جلیل، مردان معصوم، دیل، مارین، آرو، شامبراکان، اسپر، سرتیره، گبرستان، نازمکان، سیدجمال‌الدین و رودبال به طول ۲ کیلومتر با سطح زیرکشت ۵۰۰ هکتار و اعتباری بیش از ۴۲ میلیارد ریال در دولت سیزدهم در این شهرستان اجرا شد.

رونق کشاورزی گچساران و باشت با سرمایه گذاری ۹ هزارمیلیارد ریالی

وی تصریح کرد: ساخت و مرمت ایستگاه‌های پمپاژ شامبراکان، دیل و آرو، دژسلیمان و باباکلان با سطح زیر کشت یکهزار هکتار با اعتباری بیش از ۷۰ میلیارد ریال انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: همچنین در این مدت ساخت ۲ دهنه پل در روستاهای اسلام آباد لیشتر و ماهور باشت، احداث جاده بین مزارع رودبال به طول پنج کیلومتر با اعتباری بیش از ۳۰ میلیارد ریال اجرا شد.

دستلاف ابراز کرد: با بهره برداری از این تعداد طرح جاده بین مزارع بیش از یکهزارو ۱۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی این مناطق زیر پوشش قرار گرفت.

وی افزود: تکمیل زیر ساخت ۲ مجتمع گلخانه‌ای ماهور باشت و ناصرآباد به مساحت ۵۰ هکتار و با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال در دولت سیزدهم اجرا شد.

دستلاف بیان کرد: اجرای شبکه فرعی سه تامین آب اراضی شامل لیشتر (روستای اسلام آباد و آب انجیر)، روستای ماهور باشت، روستای اسپر و تنگ انگشترک خیرآباد به طول ۲۶ کیلومتر و با زیر کشت ۲ هزار هکتار با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال در این مدت اجرا شد.

ساخت بزرگترین گلخانه ای هیدروپونیک محصولات سبزی و صیفی جنوب کشور در گچساران

وی بیان کرد: عملیات ساخت بزرگترین گلخانه ای هیدروپونیک محصولات سبزی و صیفی جنوب کشور در گچساران با اعتبار بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال در دولت سیزدهم در این شهرستان آغاز و این طرح هم اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
دستلاف افزود: مساحت این گلخانه ۱۳۸ هزارو ۵۰۰ متر مربع می باشد که ۱۰۰ هزار متر مربع از مساحت این گلخانه زیر کشت محصولات سبزی و صیفی خواهد رفت.

مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: تولید سالانه این گلخانه سه هزارو ۵۰۰ تن است که با اجرای این طرح بیش از ۱۵۰ نفر بصورت مستقیم و ۲۱۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.

وی بیان کرد: در این مدت همچنین طرح کشتارگاه صنعتی مرغ دلناز در منطقه لیشتر با اعتبار یکهزارو ۲۰۰میلیارد ریال و اشتغال ۳۵۰ نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم و کشت گیاهان دارویی درزمینی به مساحت ۲۰هکتار با اعتبار ۳۶میلیارد ریال اجرا شد.

هزینه هفت هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال برای توسعه کشاورزی باشت در دولت سیزدهم

مدیر جهاد کشاورزی باشت گفت: هفت هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال در بخش توسعه کشاورزی در قالب تسهیلات و طرح های عمرانی در دولت سیزدهم در این شهرستان هزینه شد و از این میزان اعتبارات بیش از ۳۳۰ میلیارد ریال در قالب پرداخت تسهیلات در زمینه کشاورز کارت، دامدار کارت، تامین آب و برقی کردن چاه ها و خرید ماشین آلات کشاورزی بوده است.

محمد انصاری افزود: این تعداد اعتبار برای اجرای بیش ۳۳طرح عمرانی و اقتصادی در بخش کشاورزی با اشتغالزایی ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم هزینه و اجرا شد.

وی تصریح کرد: عملیات ساخت ۶ طرح کانال آبیاری مزارع برنج روستاهای فتح، لار، شاه بهرام ، پیچاب و رود رونه با اعتبار ۳۹میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در دولت سیزدهم در این شهرستان آغاز و در کمتراز یک سال به بهره برداری رسیده است.

انصاری افزود: ساخت پل بین مزارع روستای آلکان با اعتبار یک میلیارد و ۷۰۰میلیون ریال، مرمت و بازسازی ۱۲ رشته قنات با اعتباری حدود ۱۵میلیارد ریال و ساخت گلخانه سبزی و صیفی مجتمع گلخانه فدک به مساحت ۶ هزار مترمربع با اعتبار ۶۵ میلیارد ریال از مهمترین طرح های اجرا شده در دولت سیزدهم در این شهرستان بوده است.

نوسازی ماشین‌آلات کشاورزی

فرماندار باشت گفت: در راستای تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی شهرستان در دولت سیزدهم ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی به ۶ متقاضی پرداخت شد.

نادر گرامی تصریح کرد: سال گذشته تاکنون ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای طرح های سامانه نوین آبیاری در اراضی زراعی و باغات این شهرستان پرداخت و در این زمینه بیش از ۵۰ هکتار از اراضی و باغات این شهرستان به سیستم آبیاری نوین تبدیل شد.

وی ابراز کرد: هم اکنون ۲طرح پرواربندی صنعتی ۵۰۰راسی گوساله و بره با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریالی، گلخانه گیاهان دارویی سرابیز با اعتباری حدود ۳۴۰میلیارد ریال، گلخانه سبزی و صیفی با اعتباری حدود ۳۵۰ میلیارد ریال در سرابیز باشت، ساخت سردخانه و بسته بندی با ظرفیت یکهزار تنی دهباشی با اعتبار ۲۶۰ میلیارد ریال در جاده کمربندی، سردخانه ۵۰۰تنی در شهرک صنعتی خان احمد اعتباری حدود ۵۰میلیارد ریال در دست اجراست.

توسعه تولید خوراک دام کارخانه فدک از ۱۵هزار تن به ۵۴هزار تن

نادر گرامی اظهار کرد: همچنین در این مدت توسعه تولید خوراک دام و طیور کارخانه فدک از ۱۵هزار تن به ۵۴هزار تن افزایش یافت که در این زمینه یکهزارو ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد و این کارخانه ظرفیت تولید ۵۲ هزار تن انواع خوراک دام، طیور و آبزیان را در سال دارد.

وی گفت: ساخت زنجیره کامل تولید مرغ گوشتی ۵۰۰ هزار قطعه ای خان احمد هم اکنون با پیشرفت چشمگیری و اعتبار یکهزارو ۳۰۰ میلیارد ریال هم اکنون در دست ساخت است.

گرامی ادامه داد: بهره برداری از طرح سردخانه ۸۰۰تنی نیکبخت در شهرک صنعتی خان احمد اعتباری حدود ۷۰میلیارد ریال ، ساخت مرغ گوشتی ۲۰ هزار قطعه ای درخشان در روستای تل مویزی با اعتبار حدود ۴۰ میلیارد ریال از دیگر طرح های اجرا شده در دولت سیزدهم در شهرستان باشت بوده است.

وی اظهار کرد: طرح استخر ذخیره آب باغات پشتکوه با اعتبار هشت میلیارد ریال اعتبار و جاده بین مزارع روستای شوش علیا و مله برفی با اعتبار بیش از ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال ،تکمیل پمپاژ باغات چاه تلخ مرحله اول با اعتبار۵۰ میلیارد ریال و پمپاژ باغات غورک با اعتبار سی و یک میلیارد ریال از مهمترین طرح های اجرا شده در دولت سیزدهم در این شهرستان بوده است.

پرداخت تسهیلات برای تقویت بخش کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی باشت گفت: از سال گذشته تاکنون ۱۵۸ فقره تسهیلات به میزان ۳۳۰ میلیارد ریال در قالب تبصره ۱۶، ۱۸، ماده ۵۲ و مکانیزاسیون و دام دار کارت به کشاورزان این شهرستان پرداخت شد.

محمد انصاری ادامه داد: ۱۶۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب تبصره ۱۸ به ۱۲ متقاضی، ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات ماده ۵۲به هفت نفر، ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون و دام دار کارت به ۱۲۹نفر و ۲ میلیارد ریال تسهیلات به ۱۰ متقاضی در قالب تبصره ۱۶ پرداخت شد.

انصاری بیان کرد: طرح کاداستر یا حدنگاری در تمام اراضی کشاورزی این شهرستان اجرا شد. وی افزود: بیش از یکهزار سند تک برگ برای زمین های کشاورزی این شهرستان در سالجاری

ساخت نخستین سردخانه های مواد غذایی در باشت کمتر از یکسال

رییس اداره جهاد کشاورزی باشت می گوید:- ۲ سردخانه مواد غذایی در شهرک صنعتی «خان احمد» شهرستان باشت کمتر از یکسال در دولت سیزدهم اجرا شد و این واحد های دارای ظرفیت ۵۰۰ و ۸۰۰ تن است که عملیات اجرایی آنها در بهمن ماه پارسال آغاز شد.

رونق کشاورزی گچساران و باشت با سرمایه گذاری ۹ هزارمیلیارد ریالی

انصاری ابراز کرد: ساخت سوله و تامین تجهیزات مورد نیاز این سردخانه ها در کمتر از هفت ماه نشان دهنده حمایت دولت و عزم بخش خصوصی برای راه اندازی این واحدهاست.

وی با بیان اینکه باغداران در فصل برداشت لیمو ترش هر سال با مشکل مواجه بودند گفت: راه اندازی این سردخانه های نگهداری میوه افزون بر ایجاد۱۰ فرصت شغلی مستقیم به جلب رضایت سرمایه گذاران بخش خصوصی به افزایش درآمد بهره برداران محلی کمک می کند و هم اکنون این واحدها با مشکلاتی مواجه هستند که بزودی برطرف خواهد شد.

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان باشت عنوان کرد: این سرمایه گذاران در مجموع ۱۶۰ میلیارد ریال برای احداث واحدهای صنعتی مذکور هزینه کرده اند که ۱۰۰ میلیارد ریال آن تسهیلات بانکی از محل تبصره ۱۸ بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha