۲۶ هزار کودک در مازندران غربالگری شنوایی شدند

ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران از غربالگری ۲۶ هزار نوزاد و کودک شیرخوار در ۳۱ مرکز زیرپوشش این نهاد حمایتی در یکسال اخیر خبرداد و گفت که همسو با اجرای این طرح، ۶۶ نوزاد دارای اختلال شنوایی در این استان شناسایی شدند.

فریبا بریمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به هفته ناشنوایان دوم تا هشتم مهرماه با عنوان "نقش آفرینی ناشنوایان با پذیرش اجتماعی" اظهار داشت: از این تعداد، ۲۵ نوزاد سمعک دریافت کردند و ۴۱ نوزاد نیز برای اقدامات طبی و جراحی به مراکز درمانی معرفی شدند.

وی شمار افراد ناشنوا و کم شنوای زیرپوشش بهزیستی مازندران را در زمان حاضر هشت هزار و ۳۳۹ نفر ذکرکرد و گفت که هم اکنون، یکهزار و ۸۴ نوزاد و شیرخوار دارای اختلالات خفیف، ۲ هزار و ۶۳۹ نفر دارای اختلالات متوسط، ۲ هزار و ۹۴۸ نفر دارای معلولیت شدید و یکهزار و ۶۶۸ نفر نیز دارای اختلال ناشنوایی خیلی شدید هستند.

این مقام مسوول، مناسب‌ترین زمان برای تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در نوزادان را از بدو تولد تا ۶ ماهگی عنوان کرد و اظهار داشت: طبق مطالعات متعدد، در صورتی که کودک دارای افت شنوایی پیش از سه ماهگی تشخیص داده شود و قبل از سن ۶ ماهگی از وسیله تقویت کننده صوتی و برنامه های توانبخشی مناسب بهره مند شود، می تواند به مهارت‌های گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست پیدا کند.

۲۶ هزار کودک در مازندران غربالگری شنوایی شدند

مدیرکل بهزیستی مازندران، بر لزوم اجرای کامل طرح غربالگری شنوایی در استان تاکید کرد و غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، تشخیص بهنگام و ارجاع به موقع، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارایه تجهیزات توانبخشی، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی و تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت را از جمله خدمات ارایه شده بهزیستی مازندران به ناشنوایان تحت پوشش استان عنوان کرد.

بریمانی با اشاره به پرداخت هزینه کاشت حلزون برای کودکان دچار اختلال شنوایی به خانواده های نیازمند زیرپوشش این نهاد حمایتی، خاطرنشان کرد: هیچ یک از کودکان مازندرانی دارای اختلالات ناشنوایی و کم‌شنوایی خانواده های نیازمند، پشت نوبت برای کاشت حلزون قرار نمی گیرند و این نهاد کمک هزینه درمان این افراد را پرداخت می‌کند.

بهزیستی مازندران ۳۸۳ هزار نفر در قالب ۱۷۱ هزار خانوار را زیرپوشش دارد. این نهاد حمایتی همچنین ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha