به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، خبرنگاری در نشست روز دوشنبه به وقت محلی استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل از او پرسید: شبکه ۵ اوکراین گزارش داده است که ایران آماده انتقال موشک بالستیک به روسیه است. این گزارش از سوی موسسه مطالعات جنگ آمریکا تایید شده است. آیا سازمان ملل قصد دارد جلوی این انتقال را بگیرد و از خطرات چنین انتقالی برای اوکراین آگاهی دارد؟
دوجاریک نیز بدون اشاره به نام جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد: ما همیشه نگرانی های خود را از افزایش سطح تسلیحات در اوکراین به خصوص استفاده از آنها را ابراز داشته ایم.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: همچنین احترام به قوانین بین المللی در این زمینه اهمیت دارد.
این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، گفت: هیچ شواهد تائید شدهای درباره فروش موشک از سوی ایران به روسیه وجود ندارد.
به گزارش ایرنا به نقل از رسانههای اوکراینی، رئیس جمهور اوکراین پس از دیدار با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در کییف با حضور در یک کنفرانس خبری مشترک، تاکید کرد: تا به امروز، بر اساس گزارشهای سرویسهای اطلاعاتی ما هنوز هیچ موشک ایرانی به روسیه فروخته نشده است.
زلنسکی افزود: سرویسهای اطلاعاتی ما در این خصوص با مقامات کشورهای متحد در تعامل و تماس دائمی قرار دارند.
اندیشکده مؤسسه مطالعات جنگ (ISW) مدعی شده است که مقامات ایرانی و روسیه ممکن است پس از انقضای محدودیتهای مربوطه در قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل در ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر)، توافق نامهای در مورد فروش پهپاد و موشک منعقد کنند.
به گزارش ایرنا، اروپا و آمریکا در ماههای گذشته همواره مدعی ارسال سلاح نظامی و پهپاد از سوی جمهوری اسلامی ایران به روسیه شدهاند و این ادعا از سوی رسانههای غربی تشدید شده است.
در همین ارتباط، نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در روز ۱۵ تیرماه (۶ جولای) به عرصه جدال میان دیپلماتهای آمریکا و انگلیس با روسیه تبدیل شد که با دعوت از اوکراین در پی تکمیل سناریوی خود علیه برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران و تداوم تحریمهای موشکی هستند.
رابرت وود سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل ۱۵ تیرماه در نشست دورهای شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام با تکرار اتهامات واشنگتن ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا به شدت نگران استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه زیرساختهای غیرنظامی در اوکراین است و ایران و روسیه قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کردهاند.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در پاسخ، گفت: «ایران قاطعانه اتهامات بی اساس اوکراین را رد میکند. ایران موضع بی طرفانه خود را در قبال درگیری اوکراین حفظ کرده است. ما با صبر و حوصله منتظر شواهد ادعایی از اوکراین، پس از دیدار مقدماتی بین کارشناسان ایرانی و اوکراینی بودهایم. با این حال، استفاده از به اصطلاح «سند» متشکل از عکسهای متناقض و اطلاعات «منبع باز» مشکوک و سوء استفاده از رویههای سازمان ملل برای انتشار آن به عنوان شواهدی از تخلفات ادعایی، همانطور که توسط اوکراین و بریتانیا انجام شده است، غیرحرفهای، فریبکارانه و غیر سازنده است.»
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: درخواست مکرر دبیرخانه برای انجام به اصطلاح تحقیقات فاقد مبنای قانونی است. نه قطعنامه ۲۲۳۱ و نه یادداشت مربوطه رئیس شورای امنیت (S/۲۰۱۶/۴۴) اجازه چنین مأموریت غیرقانونی را نمیدهد. هرگونه یافته یا نتیجه گیری دبیرخانه منتج از چنین فعالیتهای غیرقانونی بی اعتبار است.
ایروانی تاکید کرد: کاملاً مشهور است که برخی کشورها به طور عمدی تلاش میکنند توجه بین المللی را از دلایل اصلی وضعیت فعلی مربوط به اجرای برجام و نقض مداوم قطعنامه ۲۲۳۱ توسط آمریکا از زمان خروج غیرقانونی این کشور از توافق در سال ۲۰۱۸ منحرف کنند. در نتیجه ما قاطعانه اعلام میکنیم که حضور اوکراین را در این نشست به رسمیت نمیشناسیم و قصد نداریم به اتهامات بیاساس و تکراری نماینده اوکراین یا برخی از کشورهای عضو شورا علیه کشورم در این نشست بپردازم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز همواره اعلام کرده است که ادعای ارسال موشک ایرانی به روسیه برای کاربرد علیه اوکراین یک ادعای بی اساس است.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرده است که ما با روسیه همکاری دفاعی داریم اما بی تردید ارسال سلاح و پهپاد علیه اوکراین سیاست ما نیست.
امیرعبداللهیان همچنین با تاکید بر اینکه ایران خواستار توقف جنگ روسیه و اوکراین و بازگشت طرفین به مذاکره است، تصریح کرده است که پهپادهایی که به روسیه دادهایم مربوط به ماهها قبل از جنگ اوکراین است و اگر برای ما ثابت شود روسیه از پهپاد ایرانی در جنگ علیه اوکراین استفاده کرده، نسبت به آن بیتفاوت نخواهیم بود.
نظر شما