رسول امت و رسالت وحدت اسلامی

اردبیل - ایرنا - محبت به همدیگر از نتایج پذیرش اسلام و قوام‌بخش وحدت امت واحده اسلامی است که ایجاد و حفاظت آن مورد تاکید پیامبر خدا (ص) بوده و تحکیم پیوند برادری و برابری مسلمانان در دنیای معاصر ضرورت بیشتر دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، ۱۷ ربیع الاول سالروز طلوع امین‌ترین و مهربان‌ترین آفریده خداوند متعال است که انوار رحمت او کران تا کران هستی را در نوردید و پیام رسالتش اعصار را فراگرفت؛ که ای انسان‌ها شما در حضرت کریم بجز میزان تقوی و خویشتنداری، فضیلتی بر هم ندارید اگر چه نسبت شمایان به همدیگر قیاس شاه و گدا باشد.

طلیعه‌ای که از پا قدمش طاق کسری در خود لرزید و آتشکده‌ها به خاموشی گرایید تا آفتاب عالمتاب آخرین فرستاده حق تعالی، برای همیشه تاریکی جهل را محو گرداند و در سیاهچال دل‌ها چراغ علم و ایمان برافروزد.

همه هستی طفیل و او مقصود / او محمد رسالتش محمود

پیغامبر بزرگی که مکمل پیام آوران قبل از خود است و گوش هوش، حتی در عصر فناوری و اطلاعات نیز تشنه آیات آسمانی اوست. رسول خاتمی که دیوان رسالت به نامش ختم شد و زبان آدمیان در هر محفل و مجمعی بعد از ذکر خداوند، به مدح و ثنای او گشوده می‌شود

بلغ العلی بکماله / کشف الدجی بجماله / حسنت جمیع خصاله / صلوا علیه و آله

اسلام و وحدت مسلمانان


اسلام در کنار تسلیم مسلمانان به فرمان الهی، متضمن وحدت امت نیز هست و علاوه بر تصریح آیات الهی، احادیث و روایات معتبر و مستندی از حضرت مصطفی (ص) و امامان معصوم (ع) بر ضرورت همدلی و همداستانی امت اسلامی بیان شده است.

پیامبر خدا (ص) در حدیثی فرموده است "لَا تَخْتَلِفُوا، فَإِنَّ مَنْ کان قبلکم اخْتَلَفُوا فهلکوا " اختلاف نکنید، آنان که قبل از شما بودند اختلاف کردند و هلاک شدند.
(کنز العمال، حدیث ۸۹۴)

وحدت اسلامی که به تدبیر امام راحل برای روزهای ولادت مسعود حضرت رسول (ص) نامگذاری شد تا فاصله روز میلاد ایشان از نظر شیعیان و سنیان به هفته‌ای برای تحکیم برادری و برابری پیروان دو مذهب مهم تبدیل شود، هم به اهمیت اتحاد مسلمانان اشاره دارد و هم تاکیدی به تسری مفهوم و پیام این مناسبت دینی به تمام ایام سال است.

امروزه وحدت اسلامی بیش از ادوار و اعصار گذشته برای جامعه مسلمانان ضرورت دارد و این همبستگی و درهم تنیدگی نه تنها بین دو مذهب تشیع و تسنن، بلکه برای همه شاخه‌ها و شعبه‌های عقیدتی و اسلامی ارجحیت دارد.

در دنیای معاصر به تعبیر مقام معظم رهبری، شیعه و سنی دشمن مشترک دارند و نه تنها افتراق و اختلاف پیروان مذاهب اسلامی به ضرر آنهاست بلکه ضربه‌ای مهلک به پیکره امت اسلامی محسوب می‌شود و دشمنان مسلمانان که تفرقه و تجزیه را مهم‌ترین حیله برای بر هم زدن وحدت اسلامی و تحقق افکار شیطانی می‌دانند، در طول تاریخ همیشه مترصد این فرصت کینه‌ورزی بوده‌اند.

دشمن تفرقه‌انگیز

بی‌شک رژیم غصبی و جعلی اسرائیل که دندان و چنگالش به خون بی گناهان و مسلمانان آغشته شده، مهم‌ترین دشمن مشترک امت واحده اسلامی در دنیای معاصر و عامل تفرقه است و به گفته نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، "اسرائیل رژیم فتنه و جرثومه فساد است و هرگز نخواهد گذاشت کشورهای مسلمان به هم نزدیک شوند".

تصریح آیت‌الله سیدحسن عاملی نه فقط برای استان اردبیل که تار و پود این خطه همانند سایر استان‌ها با عشق و ایمان محمدی و علوی به هم تنیده شده، بلکه اشارتی بزرگ به جهان اسلام است زیرا به قول ایشان "برای هر انسان آزاده و هر ملت با غیرت بسیار سنگین است که نخست وزیر یک رژیم جعلی، خونریز و جنایتکار یعنی اسرائیل در جای بسیار مهمی مثل تریبون سازمان ملل، ایران را به حمله اتمی تهدید کند در حالی‌که ایران بمب اتم ندارد و تحت شدیدترین فشار آمریکا، اروپا و آژانس است".

در جهانی که شقی‌ترین رژیم بی‌پایبند به معاهده منع تسلیحات هسته‌ای، به دشمنی آشکار با ایران که رساترین فریاد اسلام و آزادگی را در عالم سر می‌دهد برخاسته است، باید مسلمانان سراسر جهان بیش از گذشته دست وحدت همدیگر را بفشارند و پشتیبان هم باشند.

بی‌تفاوتی به جنایات دشمن مشترک مسلمانان نه تنها با مرام اسلام تناسبی ندارد بلکه باعث جری‌تر و بی‌حیاتر شدن دشمن تفرقه‌انداز می‌شود و روایتی که به قول امام جمعه اردبیل در این باره وارد و بسیار هم خطرناک است، حجت را بر مسلمان بی‌اعتنا تمام می‌کند.

آن روایت اینگونه است "مَن شَهِدَ أمرا فَکَرِهَهُ کانَ کَمَن غابَ عَنهُ ومَن غابَ عَن أمرٍ فَرَضِیَهُ کانَ کَمَن شَهِدَهُ" (هر که حاضر و ناظر کاری باشد و آن را ناپسند دارد ، مانند کسی است که آن هنگام غایب بوده ، و هر که در کاری حاضر و ناظر نباشد، ولی بِدان راضی باشد، مانند کسی است که خود در آن حضور و مشارکت داشته است).

با تاسی به این روایت روشن بر ما مسلمانان فرض است که پازل اتحاد اسلامی را در کنار هم تکمیل کنیم و دل‌ها را از کدورت و سردی بزداییم و پشت به پشت هم برای تقویت امت واحده اسلامی در همه حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، دینی و حتی اقتصادی بکوشیم تا بدنه مسلمانان جهان از نظر ساختار و محتوا به هم پیوسته‌تر از همیشه باشد و چون مرتفع‌ترین کوه‌ها از باد و بوران متاثر نشود.

وحدت بر محور ثقلین

دو یادگار ماندگار پیامبر خدا (ص) یعنی قرآن مجید و عترت که از آن به ثقلین یاد می‌شود، حبل‌المتینی محکم و ضامن قوام جامعه اسلامی از زهر نفاق و اختلاف تا روز قیامت است و با وجود اینگونه اشتراکات مهم و ابدی نباید به شبهات جزئی که دستمایه کفار و تفرقه‌افکنان است تمرکز شود.

وحدت اسلامی تقویت کننده عاطفه و محبت نیز هست و برادری در کنار برابری معنا می‌یابد و از این رو دل‌های تکیه داده به قرآن و اهل بیت (ع) روز به روز به هم نزدیک‌تر شده و از نفاق تبری می‌جویند و بنایی محکم می‌سازند که خللی در آن وارد نمی‌شود.

خلل‌پذیر بود هر بنا که می‌بینی / مگر بنای محبت که خالی از خلل است

هدایت آحاد جامعه به تلاقی وحدت، در هر دوره‌ای نیازمند رفع سوء تفاهم‌ها و اختلاف نظرها نیز هست و برداشتن این قبیل موانع همبستگی به قدری ارزشمند است که امام علی (ع) فرموده است: " اصلاح اختلاف‌ها، از نماز و روزه برتر است. (نهج‌البلاغه، وصیت ۴۷)

ایران اسلامی با وجود تنوع اقوام، نژاد و زبان نماد وحدت اسلامی در جهان است و رگ و ریشه این اتحاد نه فقط در بین برادران و خواهران شیعه و سنی مشهود است بلکه همزیستی پیروان سایر مذاهب در کنار مسلمانان نیز مثال‌زدنی است و پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران در مقابل دیدگان تاریخ ، با شکوه‌تر از همیشه بر فراز دماوند در اهتزاز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha