بخش عمده مسافران اردبیل گردشگر فرهنگی هستند

اردبیل - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل گفت: بخش عمده مسافران این استان گردشگر فرهنگی هستند که در کنار آن باید ظرفیت‌های طبیعی و گردشگری سلامت هم به آنان معرفی شود.

حسن محمدی ادیب روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نشست پیش روی وزیران گردشگری عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در اردبیل در قالب رویداد اردبیل ۲۰۲۳ اظهار کرد: گردشگری بعد از کشاورزی مهم‌ترین بخش اقتصاد استان اردبیل است که زمینه‌ها و ظرفیت‌های بسیار بالایی برای توسعه استان دارد.

وی مهم‌ترین هدف از برگزاری رویداد اردبیل۲۰۲۳ را برندسازی و معرفی گردشگری اردبیل عنوان کرد و گفت: در این راستا در ابتدای سال میلادی جاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در تهران از غرفه اردبیل آغاز شد و بعد از ماه مبارک رمضان در ششم اردیبهشت ماه با حضور سفرای کشورهای اکو و چند کشور دیگر رسماً این رویداد در اردبیل آغاز به کار کرد.

محمدی ادیب ادامه داد در این رویداد در اردیبهشت ماه امسال نمایندگان ۲۷ رسانه بین‌المللی در اردبیل حضور یافتند و بیش از ۲۰۰دقیقه برنامه از شبکه‌ها و رسانه‌های بین‌المللی درباره گردشگری اردبیل برنامه پخش شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: با توجه به برگزاری موفق نشست سفرا پیشنهاد شد نشست وزرا در اردبیل برگزار شود که این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت و قرار شد نشست وزرا مهرماه در اردبیل برگزار شود.

رشد ۲ برابری گردشگران خارجی اردبیل

وی در خصوص دستاوردهای رویداد اردبیل ۲۰۲۳ برای استان طی ماه‌های اخیر گفت: بعد از نشست سفرای اکو در اردبیل حضور گردشگران خارجی اردبیل افزایش یافت به طوری که در ۶ ماه اول سال جاری تعداد گردشگران خارجی در مقایسه با سال قبل ۲ برابر شد علاوه بر این صدور مجوز سرمایه‌گذاری در مقایسه با سال قبل ۳۰ درصد افزایش یافت.

محمدی ادیب درباره برنامه‌های نشست وزرای گردشگری در اردبیل هم اظهار کرد: نشست کارشناسان ارشد اکو روز چهارشنبه در مجموعه تاریخی شیخ صفی‌الدین اردبیلی برگزار خواهد شد. در ادامه روز پنجشنبه نشست وزرا در نگارخانه ختایی برگزار می‌شود و در این نشست نتیجه نشست کارشناسان بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

بخش عمده گردشگران اردبیل گردشگر فرهنگی هستند

وی افزود: در این نشست رسمی و دیپلماتیک علاوه بر موضوعات معمول، بخش ویژه اردبیل هم برگزار می‌شود که در آن ظرفیت‌ها و فرصت‌های استان اردبیل ارائه خواهد شد و میهمانان این بسته‌ها و ظرفیت‌ها را در کشورهای خود معرفی خواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل خاطرنشان کرد: برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری اردبیل در گذشته زحمات زیادی کشیده شده است اما این تلاش‌ها تاکنون نتایج چندانی نداشته است. برای همین مبنای این رویداد معرفی جدی‌تر اردبیل به گردشگران خارجی است و همه تلاش خود را خواهیم کرد حداکثر بهره‌برداری را از فرصت نشست وزرا در اردبیل داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو حضور گردشگران و توسعه زیرساخت‌های مربوط را لازم و ملزوم هم خواند و گفت: واقعیت این است که حضور گردشگر منجر به افزایش جذب سرمایه و درآمد از جمله در بخش زیرساخت‌ها می‌شود و از سوی دیگر توسعه این زیرساخت‌ها منجر به افزایش حضور گردشگران در استان می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود:با توجه به ظرفیت‌ها و امکاناتی که داریم، آمادگی کامل برای استقبال از گردشگران را داریم اما در عین حال همزمان توسعه زیرساخت‌های گردشگری از جمله ساخت هتل‌های استاندارد جهانی، توسعه فرودگاه‌های استان و ارتقای زیرساخت‌های بهداشت و حمل و نقل را در دستور کار داریم.

امکان افزایش ۲برابری پروازهای فرودگاه اردبیل وجود دارد

وی ادامه داد: در این زمینه تاکنون اقدامات خوبی شده است برای مثال با اقدامات انجام شده در فرودگاه اردبیل، کنسلی پروازهای این فرودگاه به حداقل رسیده است. از دید ما امکان افزایش پروازهای فرودگاه اردبیل به ۲ برابر وجود دارد و در این زمینه از معاونین اقتصادی ایرلاین‌های کشور هم در این نشست دعوت کردیم تا ضمن بررسی میدانی شاهد حضور و افزایش پروازهای داخلی باشیم.

محمدی ادیب خاطرنشان کرد: علاوه بر این پیگیر برقراری پروازهای بین‌المللی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، چین، ترکیه و جمهوری آذربایجان و سایر کشورها هستیم.

راه‌آهن اردبیل از فرصت‌های توسعه گردشگری استان است

وی گفت: راه‌آهن اردبیل هم از دیگر فرصت‌های توسعه گردشگری اردبیل است که با تکمیل و بهره‌برداری از آن راه دسترسی گردشگران به اردبیل تسهیل شده و متنوع‌تر خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل یادآور شد: علیرغم جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیر گردشگری در اردبیل عمده گردشگران در اردبیل گردشگران فرهنگی هستند که با هدف بازدید از آثار تاریخی همچون مجموعه تاریخی شیخ صفی به اردبیل سفر می‌کنند.

پیگیر ثبت عنبران به عنوان شهر جهانی کلیم هستیم

محمدی ادیب ادامه داد: این در حالی است که می‌توان از ظرفیت‌های موجود برای توسعه گردشگری سلامت و گردشگری طبیعت استفاده کنیم ، در این راستا خردادماه امسال رئیس شورای جهانی گردشگری به اردبیل سفر کرد و از ظرفیت‌های صنایع دستی اردبیل، عنبران و اصلاندوز بازدید کرد و پیشنهاد کرد عنبران به عنوان شهر جهانی کلیم ثبت شود که اقدامات آن در دست پیگیری است.

گردشگری اردبیل فصلی است/۹۰ پروژه گردشگری در استان در دست اجراست

وی گفت: در حال حاضر گردشگری استان به صورت فصلی و در فصل‌های بهار و تابستان فعال است و باید به این سمت برویم که گردشگری استان دایمی شود و در سایر فصل‌ها هم گردشگران به استان سفر کنند.

محمدی ادیب با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های گردشگری استان تصریح کرد: در حال حاضر ۹۰ پروژه مختلف گردشگری در مناطق مختلف استان در دست اجراست که از جمله آن ساخت و توسعه مجتمع‌های گردشگری با استانداردهای جهانی است.

وی خاطرنشان کرد: هر چند شعار گردشگری ما "سفر ارزان قیمت به اردبیل" است در عین حال باید بپذیریم که گردشگرانی هم هستند که حاضر هستند در ازای خدمات و امکانات بالاتر و بهتر هزینه‌های آن را هم پرداخت کنند و این بخش هم باید مدنظر باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در خصوص گردشگری سلامت استان هم یادآور شد: قبلاً درباره توریسم سلامت شعارهای زیادی داده شده است اما غیر از مجموعه‌های آبدرمانی که از گذشته هم وجود داشته اتفاق جدیدی نیفتاده است.

محمدی ادیب خاطرنشان کرد: در این زمینه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی پیگیر هستیم که خواص درمانی آبهای درمانی به صورت علمی و مستند در قالب مقالات علمی در مجلات معتبر معرفی شود ، در کنار آن پیگیر راه‌اندازی مجموعه‌های دهکده‌های و توریسم سلامت در شهرهای سرعین ، نیر و مشگین‌شهر هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha