به گزارش خبرنگار ایرنا مستقر در جیرفت، مشکلات آنتندهی، بیشتر در اطراف شهر تجربه می شود، البته مدیران مخابراتی نیز اعلام کرده اند که سایت و دکل موردنیاز در یکی از این نقاط راه اندازی می شود.
گویا آنطور که مدیران مخابرات می گویند برای احداث دکل مخابراتی همچنان در برخی نقاط مقاومت هایی از سوی برخی شهروندان یا سازمان ها صورت می گیرد که در توسعه این فعالیت ها خلل ایجاد می کند.
اما تماس هایی از سوی شهروندان حداقل در مناطقی مانند کهوروئیه و کلرود با خبرنگار ایرنا مستقر در جیرفت حاصل شده بود که مشکلات پوشش دهی و سرعت کم اینترنت را گوشزد می کردند و گلایه داشتند. خبرنگار ایرنا نیز میزان اینترنت را در چند نقطه شهر مورد سنجش قرار داد که مشکل اینترنت کُند همراه را تایید می کرد.
این درحالی است که براساس بررسی های میدانی، در برخی نقاط از جمله بلوار جماران جیرفت نیز گاهی سرعت اینترنت همراه برای ساعت های متوالی به زیر یک مگابایت بر ثانیه می رسد که در عمل، قابل استفاده نیست.
از سوی دیگر گفته می شود به دلیل قدیمی بودن ارتباطات ثابت و استفاده از کابل های مسی در حوزه ای.دی.اس.ال و اینترنت خانگی هم مشکلاتی وجود دارد و مردم جیرفت می گویند نمی توانند اینترنت خانگی با سرعت مناسب تهیه کنند، به عنوان مثال تست(سنجش) سرعت اینترنت ای.دی.اس.ال مخابرات در بلوار جماران حدود سه مگابایت بر ثانیه ثبت شد.
مسئولیت پیگیری اینترنت در شهرها برعهده شرکت مخابرات قرار دارد و در این شرایط حسن آذری نصرآباد مدیر مخابرات منطقه کرمان معتقد است که مشکلات زیادی برای افزایش پوشش وجود دارد که همکاری نکردن مردم و برخی ادارات برای ایجاد سایت های جدید نیز یکی از آنهاست.
وی ادامه داد: طراحی شبکه ها بر اساس ترافیک است و در صورت نیاز سایتی ایجاد می شود که این را خود سیستم شبکه مخابراتی از مرکز انجام داده و برنامه توسعه را در اختیار استان ها گذاشته است.
ممانعت مردمی عامل اصلی
وی اضافه کرد: ممکن است برخی نقاط نیاز به سایت جدید داشته باشد و ما همیشه برنامه توسعه داریم اما در مواقعی با ممانعت مردمی مواجه می شویم.
مدیر مخابرات منطقه کرمان در مورد برخی مناطق که در جیرفت پوشش ضعیف دارند گفت: برای بعضی نقاط شهرستان جیرفت که مشکل پوشش دارند یک سایت همراه اول در شهرک شهید بهشتی در حال نصب و راه اندازی است که بلوارهای پاسداران، جماران و امام علی را پوشش می دهد.
وی اضافه کرد: همکاران در حال نصب آنتن و تجهیزات برای این سایت جدید هستند و به زودی راه اندازی میشود که مشکلات مردم در این نقطه از شهر رفع می شود.
آذری نصرآبادی در مورد یکی دیگر از مناطق شهر جیرفت نیز بیان کرد: در کلرود و کهوروئیه، تاکنون ۲ مرتبه برای احداث سایت اقدام شده که با ممانعت شدید مردمی مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه در مورد کهوروئیه چند نقطه مشخص شده بود که نقطه ای که بهترین پوشش را فراهم می کرد انتخاب شد ادامه داد: با راه اندازی سایت خالق آباد مشکل زیادی از پوشش کهوروئیه نیز برطرف می شود.
مدیر مخابرات منطقه کرمان اضافه کرد: برای ایجاد سایت مخابراتی در شهرک برق در جیرفت هم به ممانعت مردمی برخوردیم و هنوز حل نشده است.
وی همچنان فرهنگ سازی بیشتر رسانه ها و دستگاه های فرهنگی را در این زمینه خواستار شد تا مردم مطلع شوند برخلاف شایعات این امواج ضرری برایشان ندارد و افزود: براساس اعلام منابع علمی، حتی کارشناسان به این نتیجه رسیده اند در نقاطی که پوشش کم یا ضعیف باشد تاثیر منفی امواج بیشتر است.
به گزارش ایرنا باتوجه به اینکه جیرفت با فشردگی بالای جمعیتی مواجه نیست، انتظار می رود در همراهی بیشتر مسئولان محلی، زمینه ایجاد زیرساخت ها و دکل های مخابراتی در نقاط مناسبی از شهر جانمایی و اجرایی شود تا این مشکل نیز زودتر به سامان برسد؛ همچنین اگر مانع و عامل دیگری بر سر راه وجود دارد نیز برداشته شود.
البته این درحالی است که مدیران حوزه ارتباطات استان نیز اذعان دارند که طی سال های اخیر آنطور که باید در جنوب کرمان به ویژه جیرفت توسعه زیرساخت های ارتباطی اتفاق نیافتاده است؛ به ویژه در حوزه ارتباطات روستایی نیز که البته در آنجا شرکت مخابرات مسئولیت مستقیم ندارد، مردم با مشکلاتی مواجه هستند.
مردادماه امسال نیز مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان اعلام کرد که ۱۶ سایت جدید تلفن همراه ایرانسل با فناوری ۲G/۳G/۴G برای ۲۲ روستای شهرستان های جیرفت و عنبرآباد با اعتبار یکهزار و ۲۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت ارتباطات کلنگ زنی شده است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
- ایجاد ۱۶ سایت تلفن همراه در جیرفت و عنبرآباد آغاز شد
در این شرایط انتظار می رود در عصر کنونی که بیشتر فعالیت ها بر بستر اینترنت و در قالب گوشی های هوشمند متمرکز است، توسعه زیرساخت های موردنیاز در نقاط روستایی و شهری با اولویت و سرعت بیشتری انجام شود؛ مناطق مختلفی از استان کرمان هستند که همچنان در این زمینه مشکلات زیادی دارند و مسئولان استانی نیز بارها در جلسات مکرر با مدیران کشوری پیگیر حل این مسائل شده اند.
نظر شما