به گزارش خبرنگار ایرنا، فوتبال بانوان در ایران همواره در سایه فوتبال آقایان قرار داشته و همین موضوع سبب شده تا در این رشته ورزشی بین بانوان و آقایان تفاوت های زیادی را شاهد باشیم.
قزوین نیز همانند بیشتر استانهای کشور، مستثنی از این قضیه نیست و اکنون که این استان در بخش آقایان برای نخستین مرتبه موفق به کسب سهمیه لیگ برتری شده، انتظارات از مسوولان استانی بالاتر از گذشته رفته تا پیگیری لازم برای فراهم کردن شرایط و زیر ساخت های مناسب در راستای حضور بانوان قزوینی در رقابت های کشوری فراهم شود.
متاسفانه نبودن شرایط و زیرساختهای لازم و همچنین بی توجهی به ستارههای فوتبال بانوان قزوینی، وضعیتی را باعث شده که بیشتر چهرههای معروف این رشته در سایر استان ها بازی کنند.
از سوی دیگر، به عقیده بیشتر کارشناسان و تحلیل گران حوزه فوتبال، استان قزوین در حوزه ورزش نتوانسته بین بانوان و آقایان توازنی برقرار کند و آن قدر که رشته های ورزشی آقایان، به خصوص فوتبال توجه می شود به ورزش بانوان با وجود همه ظرفیت و استعدادها توجه خاص صورت نمی پذیرد.
به دلیل اهمیت ارتقای ورزش بانوان در استان قزوین، استفاده مناسب از ظرفیتها و همچنین رشد و شکوفایی استعدادهای ورزشی منطقه، خبرنگار ایرنا به سراغ مسوولان و فعالان حوزه ورزش رفته تا از جزییات بیشتر از این موضوع اطلاع کسب کند.
فوتبالیست های بانوی قزوینی در سایر استان ها توپ می زنند یا به فوتسال گرایش پیدا می کنند
فاطمه نصیری، داور لیگ برتر بانوان کشور در خصوص وضعیت فوتبال بانوان در قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به شرایط فوتبال بانوان در کشور، به ویژه در قزوین که هیچ حمایت کننده مالی هم ندارند، باعث شده که از داشتن یک تیم فوتبال بی بهره باشیم.
وی اضافه کرد: دلیل نبودن حمایت کننده مالی نیز به خاط عدم پخش زنده فوتبال بانوان و پوشش خبری مناسب است که باعث شده تا هیچ شرکت و یا نهادی حاضر به عقد قرارداد با تیم های بانوان نباشد.
نصیری با بیان اینکه این استان می تواند همانند فوتبال مردان آن دارای تیمهای مطرحی در لیگ برتر باشد، اظهار کرد: بیشتر بانوان فوتبالیست قزوین در استانهای دیگری مشغول به بازی هستند که می توان به بهناز طاهرخانی در تیم فوتبال خاتون بم کرمان اشاره کرد.
به گفته این داور بین المللی، علاقه و استعداد فوتبال در بین بانوان استان قزوین موج میزند، اما متاسفانه زیرساخت ها و بودجه لازم در اختیار آنان نیست و همین مساله باعث شده تا حتی در رده جوانان و نوجوانان هم تیم نداشته باشیم.
نصیری ادامه داد: چندی پیش چند برنامه استعدادیابی مخصوص فوتبال بانوان در ورزشگاه سردار آزادگان قزوین برگزار شد و اکثر استعدادها به دلیل نبودن تیم فوتبال، به فوتسال گرایش پیدا کردند این در حالی است که بنده تضمین می دهم اگر استعدادیابی و پشتیبانی خوبی صورت بگیرد، قطعا استان قزوین میتواند در ابتدای راه در لیگ دسته ۲ فوتبال بانوان تیم داری کند.
وی یادآور شد: پیش از این نیز در محله غیاث آباد (بلوار آزادگان) یک باشگاه فوتبال مخصوص بانوان وجود داشت که فکر می کنم تا الان جمع شده باشد، چون کسی به فوتبال بانوان بها نمیدهد، ضمن اینکه لازمه تشکیل کلاس فوتبال، وجود چمن مصنوعی است که متاسفانه تمام وقت در اختیار ورزشکاران مرد قرار دارد.
این داور لیگ برتری بانوان کشور خاطرنشان کرد: وضعیت فوتبال بانوان تقریبا در همهُ استانها یکسان است و فقط در برخی از شهرها مانند تهران، اصفهان، شیراز و کرمان شاهد برپایی کلاسهای فوتبال، ویژه بانوان هستیم.
نصیری شرایط حضور بانوان در کلاسهای فوتبال را مستلزم رعایت شئونات اسلامی دانست و یادآور شد: یکی از موانع موجود برای تشکیل کلاس فوتبال بانوان همین مساله رعایت حجاب است که متاسفانه از نظر زیرساختی با موانع و کاستیهای متعددی روبرو هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با مهیا شدن زیرساختهای لازم، می توانیم با تیم داری از لیگ دسته ۲ کار را آغاز کنیم تا رفته رفته شرایط حضور در رقابت های لیگ برتر را نیز برای این استان فراهم کنیم.
فقدان فضای مناسب برای بانوان و نبود حمایت کننده مالی
نایب رییس هیات فوتبال قزوین نیز درباره آخرین وضعیت فوتبال بانوان این استان، اظهار کرد: بعد از صعود تیم شمس آذر به رقابت های لیگ برتر پیگیری های لازم از استانداری و اداره کل ورزش و جوانان برای تیم داری استان قزوین در بخش بانوان انجام شد، اما متاسفانه به دلیل نبودن حمایت کننده های مالی، امسال موفق نشدیم که تیم فوتبال بانوان را راه اندازی کنیم.
طاهره کشتیرانی با بیان اینکه هیات فوتبال در این رابطه وظیفه تیم داری ندارد، افزود: اگرچه تیم فوتسال قزوین با حمایت هیات فوتبال از لیگ دسته سه به رقابت های لیگ برتر صعود کرد اما در زمینه فوتبال با اینکه هیات تمام تلاش خود را به کار بست اما متاسفانه با توجه به وجود محدودیت در پوشش بانوان و مهمتر از همه، عدم حمایت کننده مالی تا امروز موفق به تشکیل این تیم نشده ایم.
وی اضافه کرد: بانوان فعال در رشته های فوتبال و فوتسال بانوان همواره در پی جذب حمایت کننده مالی برای تیم داری در رقابت های مختلف شده اند اما حامیان مالی در این حوزه به دلیل عدم پخش تلویزیونی و تبلیغات فضای پیرامون زمین پیش قدم نمی شوند.
کشتیرانی با بیان اینکه علاقه زیادی به بازی فوتبال در بین بانوان قزوینی وجود دارد، یادآور شد: با وجود همه استعدادها و تمایل برای فوتبال بانوان، متاسفانه شرایط مهیا نیست و ما فقط زمین تیم سردار آزادگان را در اختیار داریم که آن هم در اختیار تیم لیگ برتی شمس آذر است.
این با اشاره به اینکه قزوین در بخش بانوان تیم ندارد اما در رده های سنی نوجوانان و بزرگسالان ملی پوش داریم، افزود: بهناز طاهرخانی کاپیتان تیم ملی بزرگسالان کشورمان چون در قزوین تیمی وجود ندارد در بم کرمان توپ می زند و این در حالی است که بانوان داور ما نیز در رویدادهای بین المللی نیز قضاوت می کنند که متاسفانه به هیچ عنوان به چشم هم نمی آیند.
به گفته کشتیرانی، سال گذشته با صعود تیم فوتبال مردان شمس آذر به رقابت های لیگ برتر که اتفاق بسیار خوبی برای ورزش استان بود، اما در عین حال درب این ورزشگاه به روی تمرین بانوان نیز بسته شد.
نایب رییس هیات فوتبال قزوین خاطرنشان کرد: این استان در فوتبال، فوتسال و حتی رشتههای ورزشی دیگر ظرفیت بسیار خوبی دارد و تنها مشکل اصلی نبودن حمایت کننده مالی است که این مشکل بایستی به نحوی از سوی مسوولان متولی مرتفع شود.
تشکیل تیم فوتبال بانوان قزوین با کمک شمس آذر
معاون توسعه ورزش بانوان در اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین در خصوص وضعیت فوتبال در استان قزوین و مشکلات و موانع موجود، اظهار کرد: تیم داری در بخش بانوان نیازمند زیرساخت هایی هست که قرار شده با کمک تیم لیگ برتر مردان این استان بتوانیم در بخش بانوان نیز تیم داری کنیم، در این رابطه با مدیرعامل باشگاه شمس آذر نشست و گفت و گوهایی برگزار شده اما تا الان توافقی صورت نگرفته است.
ندا پاکدامن با بیان اینکه تیم داری در لیگ برتر هزینه بردار است، اضافه کرد: در مرحله نخست باید مقدمات کار فراهم شود تا تیم به سمت حرفه ای شدن و لیگ برتری پیش برود، بعد از آن نوبت به تامین حمایت کننده های مالی می رسد که این موضوع از شرح وظایف هیات فوتبال استان خارج بوده و باشگاه ها باید وارد عمل شوند.
وی ادامه داد: تیم فوتبال شمس آذر در نخستین سال حضور خود در لیگ برتر را داریم که امیدواریم با برنامه ریزی برای سال آینده بتوانیم توافق هایی را ایجاد کنیم تا از ظرفیت این باشگاه در بخش بانوان نیز استنفاده شود.
این مسوول تصریح کرد: در راستای بهبود شرایط فوتبال بانوان در استان قزوین و همچنین حضور بانوان در ورزشگاه ها، نشستی را با مریم کاظمی پور، معاون امور بانوان وزارت ورزش برگزار کردیم و تصمیم گیری شد تا با توجه به ظرفیت هیات فوتبال و استعدادهایی که در استان وجود دارد، در بخش بانوان نیز فعالیت کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین در نشستی با طاهره کشتیرانی، نایب رییس هیات فوتبال قزوین قرار بر این شد با توجه به موقعیت خوب ورزشگاه سردار آزادگان و قرار گرفتن آن در خارج از شهر، میزبان اردو تیم های ملی و همچنین میزبانی رقابت های بین المللی باشیم تا توجه به این رشته در سطح استان افزایش پیدا کند.
معاون توسعه ورزش بانوان استان قزوین با اشاره به اینکه برگزاری کلاس های فوتبال برای بانوان دارای محدودیت هایی است و نمی شود به یک باره همه چیز را یک شبه تغییر داد، تاکید کرد: بنابراین برخی مسایل به زمان نیاز دارد و یکی از کارهای بسیار خوبی که اتفاق افتاد، برگزاری جام پرچم در بین دختران روستایی بود که این مساله مورد استقبال قرار گرفت که امیدواریم با گذشت زمان شرایط برای بانوان قزوینی در رشته فوتبال روز به رو بهبود پیدا کند.
پاکدامن اضافه کرد: مسیری که استان قزوین در آن قرار گرفته، راهی رو به رشد است که امیدوارم با کمک دوستان و ظرفیت سازی بیشتر شرایط خوبی را در بخش فوتبال بانوان این استان فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، این در حالی است که لیگ برتر فوتبال بانوان کشور در حال حاضر با ۱۰ تیم از استان ها و شهرهای کشور از جمله، بم، اصفهان، سیرجان، البرز، ایلام، انزلی، سنندج، فارس، تهران و نیشابور حضور دارند.
یادآوری:
به نظر می رسد با توجه به حضور تیمی از قزوین در رقابت های لیگ برتر فوتبال آقایان، با توجه به فراهم کردن شرایط مناسب و حمایت کننده های مالی مناسب برای فوتبال بانوان، می توان این امید را داشت که در آینده ای نه چندان دور شاهد تیم داری قزوین در بخش فوتبال باشیم، اما مهمتر از همه اینها، ایجاد زیرساختهای مناسب و فراهم کردن مقدمات کار است که مسوولان حوزه ورزشی و پیشکسوتان فوتبال باید از همین امروز در فکر انجام آن باشند.
نظر شما