به گزارش خبرنگار ایرنا؛ « سیاوش احمدی میر قائد» شامگاه روز چهارشنبه در شورای عشایری استان کرمانشاه که در سرسرای استانداری برگزار شد؛ به پیشرفت کشور در حوزه های مختلف؛ اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و خدمات رسانی در ۵۰ سال گذشته اشاره کرد و افزود: هنوز بیشترجوامع عشایری ما به سبک و سیاق زندگی عشایری نیم قرن گذشته خود زندگی می کنند، که این زیبنده نظام ما با این همه پیشرفت نیست.
وی در ادامه ضریب خدمات فرهنگی در جوامع عشایری را ۱۵ درصد نسبت به دیگر جامعه بیان کرد و گفت: در بسیاری مناطق عشایری کشور تلفن همراه به عنوان یکی از ضروری ترین نیازهای روزمره شان آنتن دهی ندارد .
به گفته احمدی میرقائد، ۲۲۰ هزار خانوار عشایر کشور از نعمت برق به عنوان زیرساختی ترین نیاز برای انجام امور زندگی شان دسترسی ندارند.
وی همچنین ضریب دسترسی جوامع عشایری به بهداشت را کمتر از ۳۰ درصد دانست و گفت: ۶۲ درصد دانش آموزان جوامع عشایری ما با وجودی که پر از استعداد هستند، به دلیل نبود زیرساخت های آموزشی نمی توانند دیپلم اخذ کنند، زیرا سبک و سیاق کلاس های درسی عشایر ما مانند ۵۰ سال گذشته هیچ تغییری نکرده است.
دولت سیزدهم با تصویب ۱۰ مصوب ملی توجه ویژه ای به عشایری دارد
سرپرست سازمان امور عشایری ایران اما در بخش دیگر از توجه ویژه دولت سیزدهم به جامعه عشایری در راستای اجرای عدالت اجتماعی خبر داد و گفت: دولت سیزدهم ۱۰ مصوبه ملی در راستای خدمت رسانی بیشتر بهتر به جامعه عشایری به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده است.
احمدی میرقائد از مهم ترین این طرح ها را برق رسانی به همه ۲۲۰ هزار خانوار عشایری فاقد برق( کوچ رو) اعلام کرد و گفت: بنا برا دستور ویژه رییس جمهور به وزارت نیرو تا ۲ سال آینده حتما این مصوب باید اجرا شود و تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای اجرای آن نیز مصوب شده است.
وی همچنین از راه اندازی ۳۸۰ خانه بهداشت در راستای ارتقا سطح دسترسی جوامع عشایری به خدمات بهداشتی در سالجاری خبر داد .
این مقام مسئول در ادامه یکی از مهم ترین طرح های دولت سیزدهم در راستای کمک به جامعه عشایری را خرید تضمینی یک میلیون راس دام در سال عنوان کرد و گفت: در این طرح که قرار داد آن برعهده جهاد کشاورزی است پنج ماه نهاده دامی به عشایری رایگان تحویل داده می شود تا دوره پروار آن به اتمام برسد .
وی سهم استان کرمانشاه از این طرح خرید تضمینی دام را ۵۰ هزار راس اعلام کرد .
احمدی میرقائد در بخش پایانی صحبت های خود از دستگاه های اجرایی خواست براساس قانون اعتبارات سهم عشایر را از محل بودجه خود نسبت به جمعیت استان ها متعهد باشند تا بسیاری از این بی عدالتی ها جبران شود.
دستگاه های اجرایی در حوزه اعتبارات سهم جامعه عشایری را بپردازند
همچنین استاندار کرمانشاه با اشاره به اسناد بالادستی و مصوبات ملی ملی نسبت به جامعه عشایر مانند طرح ساماندهی؛ از دستگاه های اجرایی استان خواست؛ طبق قانون سهم اعتبارات جامعه عشایر را به این قشر زحمت کش با ارایه خدمات مکلفی خود بپردازند.
« محمد طیب صحرایی» شامگاه روز چهارشنبه در شورای عشایری استان که با حضور" سیاوش احمدی میرقائد" سرپرست سازمان امور عشایری در سراسری استانداری کرمانشاه برگزار شد؛ نمونه سهم عشایر از اعتبارات دستگاه اجرایی را آبرسانی و برق رسانی شرکت توزیع نیروی برق و آب و فاضلاب به آنها عنوان کرد که باید از محل اعتبارات مربوطه آن را تامین کنند.
وی در ادامه از دامپزشکی، شرکت پخش و پالایش، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، اداره غله و امور بارزگانی خواست مشکلات عشایر کوچ رو برون استانی را در خصوص واکسناسیون دام، توزیع سوخت، توزیع علوفه و نهاده دامی، مشکل مرتع، توزیع آرد را با هم افزایی دورن سازمانی با دیگر استان ها حل و فصل کنند.
صحرایی در ادامه از اداره کل امور عشایری استان کرمانشاه خواست در راستای خدمت رسانید بهتر و با کیفیت تر به عشایر استان آمار و اطلاعات دقیق تری از آنها در حوزه و دسته بندی های مختلف ارایه کند.
استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به اختصاص سهم ۸۰۰ پنل خورشیدی برای عشایر کرمانشاه از شرکت توزیع نیروی برق استان خواست آن را با اولویت عشایری کوچ رو تقسیم کنند.
صحرایی در بخش پایانی همچنین خواستار کار کارشناسی دقیق در خصوص نحوه توزیع سهم نفت سفید، توزیع آرد، سوخت رسانی به عشایرکوچ رو، در ارایه تسهیلات بانکی و توزیع نهاده دامی در راستای ایجاد عدالت بین آنان شد.
طبق آمار آخرین سرشماری جمعیت عشایری استان کرمانشاه ۱۳ هزار و ۸۸۰ خانوار با ۷۶ هزار نفر جمعیت است.
گفتنی است عشایر کرمانشاه هفت درصد دام کشور را در اختیار دارند و سالیانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۴ هزار لیتر شیر، ۹ هزار تن روغن حیوانی، هزار و ۷۰۰ تن پشم، مو، کرک، و ۲۱ هزار قطعه صنایع دستی تولید می کنند.
نظر شما