پرورش پیشگامان علوم در بالاترین سطح علمی جهان وظیفه دانشگاه است

تهران- ایرنا- سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خطاب به نودانشجویان این دانشگاه گفت: به عنوان نخبه وارد دانشگاه شدید، سعی کنید در دوران تحصیل نخبه بمانید، دانشگاه باید در جهت پرورش پیشگامان علوم و فناوری در بالاترین سطح علمی منطقه و جهان حرکت کند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علیرضا رهایی امروز (پنجشنبه) در مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ که با حضور نودانشجویان این دانشگاه و خانواده های آنها برگزار شد، موفقیت این دانشجویان جدید را تبریک گفت و به تشریح موقعیت و امکانات دانشگاه صنعتی امیرکبیر پرداخت.

وی اظهار داشت: این دانشگاه حدود ۷۰ سال است که خدمات علمی و صنعتی خود را به کشور عرضه می کند و با همت اعضای هیات علمی جایگاه خوبی در حوزه های مختلف علمی کسب کرده است.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: دانشجو بودن و دانشجوی امیرکبیر بودن ارزش دارد و باید قدر آن را دانست، ما انتظاراتی داریم که باید بتوانید این مسیر را ارتقا ببخشید.

رهایی در مورد ماموریت دانشگاه هم گفت: در چشم انداز دانشگاه این جمله را بیان می کنیم که دانشگاه باید به سوی پرورش پیشگامان علوم و فناوری در بالاترین سطح علمی جهان و منطقه حرکت کند.

وی یادآور شد: دانشگاه های کشور در ۲ دهه گذشته جایی در بین دانشگاه های برتر در رتبه های برتر و حتی رتبه های تا ۱۰۰۰ نداشتند؛ ولی با برنامه‌ریزی و هدف گذاری و تلاش جدی، تعداد قابل توجهی از دانشگاه های برتر کشور (۱۳ دانشگاه) در رتبه های زیر ۱۰۰۰ جهانی قرار گرفتند و امیرکبیر در رتبه ۳۶۲ در برخی رتبه بندی ها در سطح جهانی قرار دارد.

وی تاکید کرد: همچنین در سطح داخلی رتبه اول یا دوم دانشگاه های صنعتی کشور هستیم.

پرورش پیشگامان علوم در بالاترین سطح علمی جهان وظیفه دانشگاه است

دانشکده ها و دانشجویان امیرکبیر

استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: ۱۸ دانشکده مشتمل بر دانشکده های قدیمی (۶ دانشکده)، و دانشکده های جدید مانند مهندسی پزشکی و غیره دانشکده های سنتی و تخصصی ویژه مثل مهندسی پلیمر، هوافضا و مهندسی نفت در دانشگاه داریم. همه این دانشکده ها از کارشناسی تا دکتری دانشجو می پذیرند.

رهایی همچنین در مورد تعداد دانشجویان در این دانشگاه یادآور شد: حدود ۱۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف و بیش از ۴۰ هزار دانش آموخته داریم که جایگاه های خوبی در سطح مدیریت کشور دارند.

وی افزود: علاوه بر واحدهای دانشگاهی در تهران واحدهای دیگر هم با عنوان پردیس های ماهشهر، بندرعباس و گرمسار و پردیس بین المللی در جزیره کیش فعالیت می کنند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر جذب و نگهداشت نخبگان گفت: اهداف دانشگاه در جذب و پرورش نخبگان بوده و امکانات خوبی فراهم شده است؛ شامل امکان ادامه تحصیل همزمان در دو رشته و امکان تغییر رشته، اکنون ۱۵۰۰ دانشجوی نخبه استعدادهای درخشان و المپیادی در دانشگاه داریم. همچنین ۳۲۲ دانشجو از ۱۳ کشور در دانشگاه و پردیس های مختلف درس می خوانند که شامل ۱۸۹ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۸۹ نفر ارشد و ۴۴ نفر دکتری هستند. همچنین ۲۴ دانشجوی رتبه برتر در المپیاد علمی دانشجویی داشتیم.

رهایی ادامه داد: دانشگاه ابتکار عملی در ایجاد دوره های جدید داشته، مثل رشته مهندسی و مدیریت نوآوری و فناوری و در مجموع بیش از ۳۰ دور برنامه های ارشد داخل دانشگاه مصوب شده است.

پرورش پیشگامان علوم در بالاترین سطح علمی جهان وظیفه دانشگاه است

افزایش ۶۵ درصدی فروش شرکت های دانش بنیان

وی همچنین گفت: بر اساس ارزیابی و اعلام وزارت علوم، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ۱۴ رشته از جمله برق، شیمی و نساجی قطب علمی بالاترین سطح تخصص در یک زمینه دارد.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر به وجود کتابخانه مجهز در این دانشگاه و پارک علم و فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر ساختمان پارک علم و فناوری در خیابان ولیعصر یک ساختمان نیز در شهریار داریم. رشد فناوری و شرکت های دانش بنیان در پنج سال اخیر مهم بوده و در این مدت در ۵۰ درصد واحدهای فناور، نرخ اشتغالزایی ۴۵ درصد و فروش شرکت ها ۶۵ درصد افزایش یافته است. اکنون ۵۷ واحد فناور و ۲۹ شرکت دانش بنیان در پارک مستقر هستند.

رهایی تاکید کرد: ۲ فعالیت دیگر در دانشگاه یکی در دانشکده هوافضای امیرکبیر است که از گذشته شروع کردیم و ماهواره ام تی ۱۰۰ طراحی و ساخته شد و دیگری طراحی و ساخت ابررایانه سیمرغ در کشور است که در دانشگاه فعال است و بسیاری از صنایع و وزارت خانه ها از آن خدمات پردازشی می گیرند.

پرورش پیشگامان علوم در بالاترین سطح علمی جهان وظیفه دانشگاه است

به گفته وی ۲ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در فهرست پژوهشگران پراستناد هستند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بخش دیگری از سخنان خود به انتظارات دانشگاه از دانشجویان پرداخت و گفت: فضای محیط دانشگاه با دبیرستان متفاوت و در آن رعایت استانداردهای آموزشی دانشگاه مهم است. به عنوان نخبه وارد دانشگاه صنعتی امیرکبیر شدید، درخواست داریم نخبه بمانید و نخبه ماندن ماندن مهم است.

رهایی تاکید کرد: در همان حال شئونات علمی و فرهنگی دانشجویی را رعایت کنید. در خوابگاه ها علاوه بر سطح رفاه قابل قبول برنامه های فرهنگی مناسبی هم پیش بینی شده و اگر مشکلی بود معاونت دانشجویی همیشه پذیرای دانشجویان است.

پرورش پیشگامان علوم در بالاترین سطح علمی جهان وظیفه دانشگاه است

به گزارش ایرنا، آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر امروز با حضور و سخنرانی علیرضا رهایی سرپرست دانشگاه، مهدی رفیع زاده معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مهرداد ساویز معاون دانشجویی و فرهنگی و حجت الاسلام رجبی قائم مقام دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر امسال میزبان هزار و ۵۰۰ نودانشجو است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha