قربان نباتیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تامین ایمنی محیط کار از اولویت های راه اندازی کارگاه و واحد تولیدی محسوب می شود اظهار کرد: بازرسی درون کارگاهی برای رسیدگی بهتر به کارگران و محیط کار در دستور ویژه قرار دارد.
وی افزود: ۱۳ بازرس در استان فعالیت دارند که به لحاظ شاخص های تعریف شده مطابق با وضعیت مطلوب هستند و کار بازرسی را انجام می دهند ولی این تعداد نیرو پاسخگوی نیاز بازرسی ها نیست.
معاون روابط کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: برای بازرسی بهتر از کارگاه ها از توان مسوولان ایمنی استفاده شده و بازرسی درون کارگاهی در حال انجام است و در این زمینه ۵۵۲ نفر مسوول ایمنی در واحدهای صنعتی و کارگاهها مستقر هستند و ایمنی محیط کار را بررسی می کنند.
بهره مندی ۴۰۵ نفر از قانون مشاغل سخت
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: نیمه نخست امسال ۵۰۱ پرونده در کمیته های بدوی و تجدید نظر استانی مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.
وی گفت: در این مدت؛ یکهزار و ۳۰۱ عنوان شغلی در کمیتههای بدوی و تجدید نظر استان سخت و زیان آور تشخیص داده شد و ۴۰۵ نفر با استفاده از این قانون بازنشسته شدند.
نباتیان افزود: فرد در صورتی که دست کم ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور اشتغال داشته باشند و حق بیمه مدت مزبور را به صندوق پرداخته باشند می تواند تقاضای بازنشستگی کند.
وی گفت: سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور به هر میزان قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادی به ازای هر سال سابقه یک و نیم سال محاسبه خواهد شد.
معاون روابط کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار کرد: افراد باید تقاضای خود را در سامانه مربوط ثبت کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
براساس این گزارش مشاغل سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن عوامل فیزیکی شیمیایی مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده است.
در خراسان شمالی بیش از ۹۰ هزار نفر کارگر مشمول قانون کار هستند.
نظر شما