طرح حفاظت از سه گونه جانوری در معرض تهدید چهارمحال و بختیاری در دست اجراست

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی فهرست(وب لیست) سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت در استان قرار دارد، گفت: هم‌اکنون برنامه عمل مدیریت و حفاظت از سه گونه جانوری در معرض تهدید در استان در دست اجراست.

سعید یوسف‌پور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه عمل ،سه گونه جانوری خرس قهوه‌ای، غاز پیشانی سفید و پلنگ ایرانی در استان در دست اجراست که عملیات اجرای برنامه عمل خرس قهوای از پارسال، غاز پیشانی سفید از ابتدای سالجاری و پلنگ ایرانی نیز به تازگی آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه برنامه عمل گونه‌های جانوری در معرض تهدید به منظور ارتقا وضعیت حفاظتی گونه‌های جانوری به خصوص گونه‌های در معرض تهدید در دست اجراست، گفت: در این برنامه علاوه بر حفظ و مدیریت زیستگاه گونه‌ها، برای حفظ تنوع زیستی نیز برنامه‌ریزی شده است که این امر نیازمند مشارکت جوامع محلی و احساس مسئولیت عمومی است.

به گفته وی، تاکنون در استان ۳۰۴ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار شناسایی شده که ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی وب لیست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت قرار دارد و ۴۹ گونه خزنده چهار گونه دوزیست شناسایی و ۳۲ گونه ماهی شناسایی شده که پلنگ در رده‌بندی در خطر انقراض(EN)، شنگ، خفاش نعل اسبی مدیترنه‌ای، کل و بز در رده‌بندی آسیب‌پذیر(VU)، خروس کلی اجتماعی در رده حفاظتی(cv) ، اردک بلوط در رده‌بندی حفاظتی(nt) و غاز پیشانی سفید و اردک مرمری در رده‌بندی آسیب‌پذیر (VU) قرار دارند.

وی افزود: پارسال یک فرد غاز پیشانی سفید کوچک در تالاب گندمان مشاهده شد که افزایش آگاهی جوامع محلی و گردشگران در زمینه حراست و حفاظت از این گونه و خودداری از شکار این گونه یک راهکار برای افزایش حضور این پرنده در تالاب گندمان است.

یوسف‌پور در ادامه با اشاره به اینکه هم‌اکنون به جز شهرستان شهرکرد و بن همه شهرستان‌های استان و مناطق حفاظت شده استان زیستگاه خرس قهوه‌ای است، افزود: در چند سال‌گذشته در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد پلنگ توسط یک چوپان مشاهده شده، در حالی‌ که تاکنون مستندی در این زمینه ثبت نشده و در برخی مناطق حفاظت شده و آزاد استان نیز پلنگ ثبت شده است.

به گفته وی، هم برای آگاه سازی جامع محلی کارگاه‌های آموزشی حفاظت و حراست از این گونه‌های نادر در برخی مناطق استان با همکاری و حضور متخصصان حیات وحش در دست اجراست.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه حفاظت شده شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و پنج منطقه حفاظت‌شده به مساحت ۱۵۵هزار و ۸۴۴ هکتار و ۲ منطقه شکر ممنوع به مساحت ۵۱ هزار و ۷۲۴ هکتار برای زیستگاه حیات وحش وجود که در مجموع حدود ۱۱/۶۳ درصد مساحت این استان را در بر می‌گیرند و مامنی و منطقه بکری برای زندگی حیات وحش است که این مناطق شامل منطقه حفاظت شده شیدا، هلن، قیصری، سبزکوه و پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه شکار ممنوع خدای آفرید، اثر طبیعی ملی لاله واژگون است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha