به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، سفارت نروژ در مکزیک اعلام کرد دولت ونزوئلا و اپوزیسیون توافق کردند تا گفتوگوهای سیاسی خود را که به مدت ۱۱ ماه متوقف شده بود، در باربادوس از سر بگیرند.
در اطلاعیه مشترک منتشر شده در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا و ائتلاف اپوزیسیون پلتفرم واحد دموکراتیک (Plataforma Unitaria Democrática) اعلام کردند روند گفتوگو و مذاکره با میانجیگری نروژ و با هدف دستیابی به یک توافق سیاسی از سر گرفته میشود.
طبق این اطلاعیه کوتاه که توسط خورخه رودریگس (Jorge Rodríguez) رئیس هیئت مذاکرات دولت و خراردو بلاید (Gerardo Blyde) رئیس گروه مخالفان منتشر شد، این مذاکرات از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (امروز سه شنبه، ۲۵ مهر ۱۴۰۲) در بریج تاون (Bridgetown) باربادوس آغاز خواهد شد.
از زمان آغاز گفتوگو میان حزب حاکم ونزوئلا و مخالفان در ۱۳ اوت ۲۰۲۱ (۲۲ مرداد ۱۴۰۰)، زمانی که هر دو هیات یادداشت تفاهمی را در پایتخت مکزیک امضا کردند، سه دور مذاکرات در این کشور برگزار شده است.
در نتیجه آن دور از مذاکرات که سه ماه بعد به حالت تعلیق درآمد، مخالفان، برگزاری انتخابات «آزاد» در انتخابات منطقهای نوامبر ۲۰۲۱ را خواستار شدند، در حالی که پایان تحریمهای بینالمللی مطالبه دولت ونزوئلا بود.
دو طرف در نوامبر ۲۰۲۲ (آبان- آذر ۱۴۰۱) در حالی به مکزیک بازگشتند که دومین توافقنامه جزئی برای حمایت از مردم ونزوئلا را امضا کردند که هدف آن بازیابی منابع دولتی مسدود شده در سیستم مالی بینالمللی بود؛ اما گفتوگوها دوباره متوقف شد.
مادورو اطمینان داده است که اجماع سراسری در این کشور مبنی بر اینکه «تحریمها باید برداشته شوند» وجود دارد، در حالی که اپوزیسیون از سرگیری روندی برای تضمین انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را خواستار است که هنوز تاریخ دقیق آن مشخص نشده است.
دولت آمریکا در ماه اوت (مرداد- شهریور) اطمینان داد که اگر دولت مادورو اصلاحاتی را انجام دهد که به برگزاری انتخابات «آزاد و منصفانه» منجر شود، بخشی از تحریمهای نفتی کاهش یافته و اجازه واردات نفت خام ونزوئلا به شرکتها و کشورهای بیشتری اعطا خواهد شد.
در این راستا، تارنمای لس آنجلس تایمز به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرد توافقی میان دولت و مخالفان ونزوئلا بر سر شرایط جدید انتخاباتی حاصل شده است که امضای این طرح پس از مذاکرات امروز، امکان کاهش برخی تحریمهای نفتی آمریکا علیه دولت مادورو را فراهم میکند.
طبق این گزارش، دولت ونزوئلا موافقت کرده است که روند انتخابات در این کشور آمریکای جنوبی با مجوز حضور ناظران اتحادیه اروپا انجام شود. پیشبرد طرحی برای رفع ممنوعیتهایی که مخالفان اصلی دولت را از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری منع میکند نیز از جمله موارد مورد توافق است.
خبرها از فعال شدن مجدد گفتوگوها میان دولت و مخالفان ونزوئلا، به فاصله چند روز از انتخابات مقدماتی مخالفان انجام میشود که برای ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) برنامهریزی شده است. مخالفان با برگزاری این انتخابات، یک نامزد واحد انتخاب میکنند تا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، با مادورو رقابت کند.
نظر شما