به گزارش ایرنا،دولت سیزدهم با راه اندازی طرح های بزرگ و کوچک گردشگری در روستاهای استان به دنبال رونق اقتصادی این مناطق و همچنین فراهم کردن گردشگری ارزان قیمت و آشنایی ایرانیان با جاذبه های زندگی سنتی روستاهاست.
کارشناسان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد می گویند:استان با وجود ۱۴ منطقه نمونه گردشگری، داشتن یک هزار و ۷۵۰ روستا با صدها جاذبه چون بافتهای تاریخی، طبیعی و آب و هوای متنوع ، زنان سخت کوشی که از دیرباز در کنار کار در مزارع به تولید محصولات صنایع دستی هم مشغول بوده اند ظرفیت های مغفول زیادی برای درآمدزایی دارد که در صورت شکوفا شدن می تواند به مهاجرت معکوس از شهر به روستا نیز منجر شود به همین علت دولت مصمم است تا با تشویق جوامع محلی به ایجاد واحدهای خدمات گردشگری کشاورزی و اقامتگاه های بومگردی در این خصوص گام های اثربخشی بردارد.
آنان تاکید می کنند در حالی که روستاها به عنوان مراکز اصلی تولید قلب تپنده توسعه اقتصادی استان محسوب می شوند باید تلاش های گسترده ای برای احیای کارکردهای اقتصادی و اجتماعی این مناطق انجام داده شود.
این صاحب نظران اعتقاد دارند که کاهش مساله مهم تمرکز در کلان شهرها و آلودگی هوا، حاشیه نشینی، مشاغل کاذب و آسیب های اجتماعی از پیامدهای تجربه شده آن در سال های اخیر بوده نیازمند توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی ساکنان مناطق روستایی و پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهر است.
بهره برداری از ۱۰ طرح
معاون اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت:از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون۱۰طرح گردشگری روستایی استان بهره برداری شده است.
فرشید کرمی اظهار کرد: ۶ اقامتگاه بومگردی، یک پارک آبی، یک مجتمع رفاهی و یک مجموعه گردشگری کشاورزی از جمله طرح های افتتاح شده مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم است.
وی بیان کرد: این طرح ها افزون بر بهره برداری برای فروش سوغات و محصولات تولیدی روستاییان ۱۷۰ فرصت شغلی مستقیم ایجاد کرده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بهره برداری از پارک آبی در روستای تلخسرو مهمترین این طرح هاست که منجر به ایجاد ۱۲۰ شغل مستقیم شده است.
کرمی خاطرنشان کرد: پارک آبی یاسوج در زمینی به مساحت ۶ هزار و ۲۰۰ مترمربع و ظرفیت سرویس دهی به یک هزار نفر در هر سانس، بزرگترین پارک آبی جنوب کشور است که ایجاد آن در روستای تلخسرو منجر به رونق گردشگری در بافت های تاریخی این منطقه شده است.
وی تصریح کرد : این طرح گردشگری چند سال به دلیل کمبود اعتبار غیرفعال بود که در دولت سیزدهم با تزریق ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به مرحله بهرهبرداری رسید.
معاون اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه همچنین ۶اقامتگاه بومگردی در دوران فعالیت دولت سیزدهم در روستاهای استان راه اندازی شده تاکید کرد که برای هر کدام از این طرح ها ۱۵میلیازد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است.
کرمی عنوان کرد که راه اندازی این تعداد اقامتگاه بومگردی افزون بر ایجاد۱۵فرصت شغلی مستقیم به رونق فروش محصولات روستایی مناطق مذکور کمک کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اقامتگاه های بومگردی مکان هایی دیدنی و طبیعی هستند که با استفاده از امکانات محل ساماندهی می شوند و تبدیل به مکان هایی می شوند تا گردشگران ضمن استفاده از طبیعت و چشم اندازهای گردشگری با صنایع دستی و آداب و رسوم محلی هم آشنا شوند.
کرمی تاکید کرد: اهالی روستاها می توانند با دریافت تسهیلات ارزان قیمت بانکی و مرمت خانه قدیمی خود به صورتی که سبک و سیاق سنتی آن حفظ شود از این طریق ثروت آفرینی کنند.
وی ابراز داشت:هم اینک ۱۵ اقامتگاه بومگردی فعال در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که سرمایه گذاران آنان به دلیل استقبال گردشگران درآمد خوبی در این مراکز کسب می کنند.
گردشگری کشاورزی
معاون اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طرح گردشگری کشاورزی روستای بیاره از دیگر اقدام های دولت در استان بوده است.
روستای بیاره در پنج کیلومتری شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا در کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است که قرار گرفتن این روستا در پهنه رشته کوه های دنا از یک طرف و داشتن طبیعتی زیبا و دلنشین با درختان سرسبز انگور بر زیبایی پنهان و ناشناخته این روستای زیبا و رویایی افزوده است.
وی تاکید کرد:گردشگری کشاورزی (اگروتوریسم) نوعی گردشگری است که در آن، مهمانان با خانوارهای روستایی و کشاورزان زندگی کرده و علاوه بر آموزش نحوه فعالیت های کشاورزی و زندگی در کشتزارها و مناطق کشاورزی، در کار سنتی کشاورزی نیز مشارکت می کنند.
او تاکید می کند که روستاهای استان کوچک کهگیلویه و بویراحمد به دلیل اقلیم چهار فصل، وجود کوهساران، طبیعت بکر،هوای پاک و آبشار و چشمه سارها در کنار تنوع تولید محصولات کشاورزی خاص نظیر پسته کوهی، گل های زینتی،بلوط،پرورش کرم ابریشم و مزارع کشت زعفران مستعد توسعه گردشگری کشاورزی است اما از این ظرفیت آنچنان که باید و شاید استفاده نشده است به طوری که تاکنون فقط چند مورد مجوز گردشگری کشاورزی در استان صادر شده است.
کرمی ابراز داشت:چوپانی گله های گاو و گوسفند در مراتع ، پرورش احشام، دوشیدن شیر، درست کردن کشک، برداشت و پاک کردن زعفران ، چیدن میوه های جنگلی، تداعی خاطره شیرین رویاهای دوران کودکی برای برخی شهرنشین ها و انبساط خاطر و آرامش روحی آنان از زندگی روستانشینی است که رونق گردشگری کشاورزی می تواند افزون بر درآمدزایی برای روستانشینان زمینه گردشگری ارزان قیمت در این مناطق را فراهم کند.
وی تاکید کرد: گردشگری کشاورزی علاوه بر کاهش استرس و فشارهای روحی زندگی شهرنشینی، درآمدزایی پایدار با حفظ شیوه زندگی سنتی را برای اهالی مناطق روستایی به همراه دارد
وی تاکید کرد که نگاه نگاه دولت سیزدهم توسعه زیرساختهای گردشگری در مناطق کم برخوردار کشور با هدف رونق اقتصادی است.
براساس آمار موجود این استان سالانه پذیرای بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گردشگر است که تعدادی از آنها جهانگردان کشورهای خارجی هستند.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.
نظر شما