دختران قهرمان یزدی روز چهارشنبه با حضور در دفتر ایرنا یزد با ابراز خرسندی از اینکه برای استان و کشور خود افتخار آفرینی می کنند، گلایه هایی هم از امکانات و تجهیزات غیراستاندارد استان داشتند؛ شرایطی که آنها را مجبور کرده برای تمرینات خود راهی تهران شوند و این روند خالی از مشکلات و دردسرهای خاص خود نیست.
به گفته آنها نبود مربی تخصصی در رشته های مورد نظر در استان نیز مزید بر علت شده و ورزشکاران مجبور هستند با هزینه های شخصی در تهران تمرین کنند.
رکورددار یزدی دو ۱۰۰ متر نوجوانان ایران و نفر سوم همین رشته در رده بزرگسالان، می گوید: به علت نبود مربی متخصص در رشتههای دو ۱۰۰ و ۲۰۰ متر به ناچار برای تمرین به تهران مراجعه می کنم که در آنجا همه هزینه های اقامت و تغذیه با خودمان است.
"ساناز امیریپور" که با رکورد ۱۲.۲۱ ، نفر سوم بزرگسالان و اول نوجوانان، رکورددار باشگاهی ۱۰۰ متر جوانان و همچنین رکورددار ۴ در ۱۰۰ متر امدادی ایران است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: از ۱۳ سالگی فعالیت در دو و میدانی را آغاز و تا الان ۵۹ مدال شامل ۱۱ برنز، ۱۳ نقره و ۳۵ طلا در رقابت های بین المللی، قهرمانی کشور، لیگ های باشگاهی، قهرمانی جوانان کشور و قهرمانی نوجوانان کشور و همچنین نونهالان کسب کردم.
وی که ۲۰ سال دارد و دانشجوی کارشناسی علوم ورزشی است، اضافه کرد: تمام هزینه های تمرین در تهران شامل هزینه های رفت و برگشت، تمرین، مکان استراحت و غذا را خودم پرداخت می کنم.
نبود مربی تخصصی در رشته های مورد نظر در استان یزد نیز مزید بر علت شده و ورزشکاران مجبور هستند با هزینه های شخصی در تهران تمرین کنندامیریپور که در مسابقات استانی در سن ۱۳ سالگی، ۲ مدال طلا کسب و جزو نخبگان ورزشی استان معرفی شد، افزود: نبود حامی مالی باعث شده تا نتوانم تمرکز کافی داشته باشم؛ اگر به لحاظ مالی تامین شوم می توانم در خارج از کشور هم رکورد بزنم و برای کشورم افتخار کسب کنم.
رکورد فعلی این ملی پوش جوان که هم مدرک مربیگری و هم داوری درجه سه این رشته را دارد در ۱۰۰ متر ۱۲.۱ ثانیه و در ۲۰۰ متر هم ۲۴.۷۵ ثانیه است.
امیری پور با بیان اینکه از طریق معلم ورزشم خانم اکبر زاده به این رشته روی آوردم، تصریح کرد: در مدرسه در ورزشهای دویدنی شرکت می کردم و همیشه نفر اول بودم و سریع به پایان خط می رسیدم؛ یکی از مربیان از من تست گرفت و مرا بعنوان یک استعداد به ورزش دو و میدانی معرفی کرد.
این دختر قهرمان که در مسابقات نوجوانان آسیا در سال ۹۷ در هنگ کنک نیز حضور داشته اضافه کرد: اولین دختری بودم که از یزد به تیم ملی دعوت شدم؛ در سال ۹۵، چهار بار در دو ۱۰۰ متر رکورد زدم.
مادر ساناز مربیگری درجه سه آمادگی جسمانی دارد و خودش هنوز دست بر آتش دارد و ورزش می کند و پدرش هم در فوتبال و کاراته فعالیت داشته است.
رکورددار دو ۱۰۰ متر نوجوانان ایران از نبود حامی مالی گله دارد و معتقد است: واحدهای صنعتی و متمول فقط از رشته های گروهی حمایت می کنند و رغبتی به زیر پوشش قرار دادن رشته های انفرادی ندارند؛ هم هزینه های تمرین را پرداخت می کنم و هم هزینه های تحصیل در دانشگاه را و این سخت است.
وی اکنون زیر نظر "ایمان روغنی" رکورد دار اسبق دوهای امدادی و ۲۰۰ متر ایران تمرین میکند و امسال به اردوی بازی های آسیایی دعوت شده است؛ در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مسابقات بین المللی استانبول و باکو شرکت کرد و صاحب مدال شد.
نیزه من را یکی از بستگانم خرید
"فاطمه خدایی" ۱۹ ساله، دانشجوی علوم ورزشی و رکوردار پرش با نیزه نوجوانان ایران با سه متر و ۲۰ سانتیمتر هم به ایرنا گفت: نیزه ورزشی من را سه سال قبل یکی از بستگانم به قیمت ۱۴ میلیون تومان برایم خرید و اکنون با همین نیزه تمرین می کنم.
وی که رکورد خود را در کمتر از یکسال بعد از آن به سه متر و ۳۰ سانتمیتر رساند افزود: در رده بزرگسالان، هفت مقام اول، هشت مقام دومی و هشت مقام سومی دارم و در مجموع ۲۳ مدال از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ دریافت کردم.
وی در آخرین مسابقه خود در رده باشگاهی که ۲۰ مهرماه امسال در تهران برگزار شد مقام سوم بزرگسالان کشور را کسب کرد و در رده باشگاهی نیز همین قهرمانی را تکرار کرد.
فاطمه ورزش را در ۶ سالگی با ژیمناستیک شروع کرد و چندین حکم قهرمانی و مدال کسب کرد و در سال ۹۶ به دو و میدانی روی اورد
واحدهای صنعتی و متمول فقط از رشته های گروهی حمایت می کنند و رغبتی به زیر پوشش قرار دادن رشته های انفرادی ندارندوی اضافه کرد: تمریناتم را در تهران انجام میدهم و همه هزینه ها شامل اسکان، رفت و برگشت، غذا و.... بر عهده خودم هست ضمن آنکه حامی مالی ندارم و خانواده ام حامی اصلی من هستند.
خدایی که اکنون دارنده رتبه سوم کشوری پرش با نیزه در رده بزرگسالان است یادآور شد: اگر شرایط اسکان ما در تهران برای انجام تمرینات فراهم شود بسیار عالیست؛ من ماهی یک هفته به تهران می روم برای تمرین زیرا تجهیزات و امکانات یزد در این رشته ، مناسب نیست و کیفیت مربیان یزدی مانند تهران نمی شود.
این ورزشکار جوان، درخواست دیگر خود را استاندارد سازی پیست دو و میدانی محل سکونت خود در اردکان اعلام کرد و افزود: هر چند زیر ساخت های این مکان فراهم شده اما از استانداردهای قابل قبول به دور است.
وی که در سه مسابقه بین المللی نیز شرکت و صاحب ۲ مقام دومی و یک مقام سومی شده گفت: حتی برای رفت و برگشت از اردکان به یزد هم با مشکلاتی روبرو هستم، خانواده خیلی از من حمایت کردند و حامی اصلی من بودند.
فاطمه از مربی خود آقای ربانی و همچنین پدر و مادرش که زحمات زیادی برای او کشیدند، قدردانی کرد.
نظر شما