۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۱:۳۶
کد خبر: 85268824
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس اداره نظارت غذا و داروی یزد: قارچ خودرو و فله‌ای مصرف نکنید

یزد- ایرنا- رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و داروی استان یزد با اشاره به اهمیت پیشگیری از مسمومیت های ناشی از قارچ های سمی به شهروندان توصیه کرد: از مصرف قارچ های خودرو و یا جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله‌ای عرضه می شوند، خودداری کنند.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد " مسعود حبیبی" به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها (یکم تا هفتم آبانماه) با بیان اینکه یکی از انواع مسمومیت های کشنده مسمومیت با قارچ های سمی است افزود: برخی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراکی می توانند باعث نارسایی حاد کبدی و مرگ شوند.

وی با بیان اینکه تشخیص قارچ های سمی از انواع غیر سمی از روی شکل ظاهری آنها کاری دشوار بوده و نیاز به تجربه و تبحر دارد تصریح کرد: تنها قارچ هایی که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی می باشند، مصرف شود.

حبیبی ادامه داد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.

رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و دارو استان یزد تصریح کرد: برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست، هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

وی اضافه کرد: هر چند در برخی موارد حرارت برخی از مواد سمی موجود در قارچ ها را از بین می برد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و در اثر فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی باشد.

حبیبی افزود: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید زیرا انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود.

رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و داروی استان یزد تصریح کرد: بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.

حبیبی گفت: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha