۴ آبان ۱۴۰۲، ۸:۴۰
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85271136
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گردشگری ملایر مهیای سرمایه‌گذاری

۴ آبان ۱۴۰۲، ۸:۴۰
کد خبر: 85271136
گردشگری ملایر مهیای سرمایه‌گذاری

همدان- ایرنا- شهرستان ملایر با دارا بودن بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی و طبیعی و مجموعه های تفریحی در دست ساخت، بسترهای مناسبی برای ورود سرمایه‌گذاران است تا از این رهگذر صنعت گردشگری جهان شهر ملایر بیش از پیش رونق گیرد.

به گزارش ایرنا؛ مجموعه‌های عظیم گردشگری همچون مینی‌وُرلد، بام ملایر، شهر زیرزمینی سامن، باغ تاریخی سیفیه و ده‌هه و صدها اثر و بنای تاریخی، ظرفیت‌های مستعدی است تا دروازه گردشگری این شهر برای همیشه به روی گردشگران باز باشد.

مجموعه تفریحی، توریستی و گردشگری مینی‌وُرلد یا جهان کوچک به عنوان پروژه عظیم گردشگری و منحصر به فرد در خاورمیانه که از سال ۱۳۸۷ با هدف خلق ۱۳۸ اثر شاخص تاریخی ایران و جهان و به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر ساخت آن آغاز شد، امروز به عنوان یکی از مهمترین محرک‌های رشد اقتصادی این شهرستان در کنار دیگر ظرفیت‌هایش به شمار می‌رود.

این طرح با وجود اینکه هنوز تکمیل نشده، در طول سال پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری است و هر ساله بالاترین آمار گردشگران را در این شهرستان به خود اختصاص می‌دهد و در این راستا متولیان این مجموعه مهم گردشگری، در صدد تکمیل بخش‌های مختلف آن هستند.

تاکنون آثار شاخصی همچون تخت جمشید، برج پیزا، پل ورسک، آکروپلیس، برج ایفل، تاج محل، سی‌وسه پل، اهرام ثلاثه مصر، نیم‌تنه‌های شیلی، آرامگاه حافظ و خیام، کاخ خورشید، دیوار بلند چین، برج قابوس، گنبد کابوس، آبشار نیاگارا، باغ مشاهیر و سردیس‌های مشاهیر ایران و جهان، میدان شهدا و المان‌های شهدای خلبان در این مجموعه نصب شده و یا در حال تکمیل است.

با تکمیل بخش عظیمی از این پروژه گردشگری؛ رشد اقتصادی و فرصت‌های شغلی بیشتری را در سایه صنعت گردشگری به عنوان صنعت پاک و یکی از پیشران‌های توسعه، برای شهروندان ملایری به ارمغان آورد، این تنها یک گوشه از ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان است که با تکمیل آن، رُنسانسی در صنعت گردشگری ملایر، استان همدان و غرب کشور رقم خواهد خورد.

از ارگ باستانی نوشیجان در کنار ده‌ها و صدها اثر تاریخی و طبیعی این شهرستان نمی‌توان گذشت، تنها اثر باقی مانده از دوران حکومت مادها در ایران که در ۲۰ کیلومتری شمال غرب ملایر قرار گرفته است و طبق بررسی‌های باستان‌ شناسان، زندگی در سه دوره ماد، هخامنشی و اشکانی را در این منطقه نشان می‌دهد و در نوبت ثبت جهانی است و شهر دستکند سامن که در بستری از سنگ گرانیت ایجاد شده و هسته اولیه این سکونتگاه را متعلق به دوره اشکانیان می‌دانند.

سخن گفتن از جاذبه‌های گردشگری ملایر ساعت‌ها وقت می‌خواهد، از ایجاد مجموعه بزرگ تفریحی و توریستی بام ملایر، منطقه گردشگری سد کلان و تالاب آق‌گل تا شهر مدرن مبلمان منبت که اَبَر پروژه گردشگری در این شهرستان است و در چشم‌انداز تحول اقتصادی ملایر تعریف شده است.

گردشگری ملایر مهیای سرمایه‌گذاری

در میان ظرفیت‌های شاخص و بی‌نظیر گردشگری ملایر، تمامی نیازمندی‌ها و اولویت‌هایی که می‌تواند مسیر تحول اقتصادی در بخش گردشگری را هموار کند، در قالب کمیته تخصصی گردشگری تحول اقتصادی شهرستان ملایر تعریف شد.

بدون شک جهانی شدن مبلمان منبت ملایر یک موتور محرک برای توسعه این شهرستان به ویژه در بخش گردشگری به شمار می‌رود، شهری که با فعالیت بیش از ۹ هزار استادکار و منبت‌کار و بیش از ۲۵ هزار هنرمند شاغل در این حرفه که قادر به تولید بیش از ۶۰ درصد از مبلمان منبت کشور است، در جایگاه نخست جهانی این رشته صنایع دستی تکیه زده و فرماندار ویژه ملایر دغدغه توسعه هرچه بیشتر این هنرصنعت را دارد و مگا پروژه ایجاد بازار بین المللی مبل ملایر با میلیاردها تومان اعتبار به عنوان هدیه ای از دولت سیزدهم در دست اقدام است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ملایر تنها شهر خاورمیانه با ۲ عنوان جهانی است.

"ابراهیم جلیلی" افزود: شهر جهانی مبلمان منبت، شهر جهانی انگور و عنوان ملی هنر مرواربافی و آثار و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی، جاذبه‌های طبیعی و دست‌ساز و برگزاری جشنواره‌های مختلف، جذابیت‌های توریستی زیادی را برای گردشگران و سرمایه‌گذاران به وجود آورده است.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالای این شهرستان در حوزه گردشگری و صنلیع دستی، از همه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این صنعت درآمدزا دعوت به سرمایه‌گذاری می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این شهرستان فراوان است، افزود: مساعدت برای در اختیار گذاشتن امکانات لازم و حمایت در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وجود دارد.

جلیلی بیان کرد: سرمایه‌گذارانی که قصد احداث هتل در این شهرستان را دارند برای صدور پروانه رایگان برای احداث هتل توسط شهرداری با آنها مساعدت خواهد شد.

وی یادآور شد: برای واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی برای بازسازی و بهره‌برداری از سوی بخش خصوصی مشارکت‌های لازم صورت می‌گیرد و مرمت آثار با همکاری مشترک انجام می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: از سرمایه‌گذاران بخش گردشگری با اعطای تسهیلات مالی برای احداث و ایجاد پروژه، توسعه، تکمیل، اصلاح و بازسازی حمایت می‌کنیم.

جلیلی واگذاری مناطق نمونه با طی فرآیند به سرمایه‌گذار، واگذاری اراضی ملی با طی فرآیند قانونی و تخفیف در تعرفه بهای اشتراک خدمات آب و برق و گاز را از دیگر مساعدت‌ها و حمایت‌های لازم از سرمایه‌گذاران این بخش عنوان کرد.

وی از دیگر بسترهای مهیای سرمایه‌گذاری برای گردشگری ملایر به تخفیف پرداخت عوارض به شهرداری، معافیت مالیاتی برای تاسیسات گردشگری، تغییر کاربری‌ها، پرداخت مشوق‌های صادراتی، معافیت بیمه سهم کارفرمایان کارگاه‌های کوچک صنفی تا سقف پنج نفر کارگر برای تمامی رشته‌های صنایع دستی شناسه‌دار اشاره کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر همچنین با استناد به ماده ۳۱ قانون رفع موانع تولید و رقابت‌پذیر و ارتقا نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ اشاره کرد و افزود: درآمدهای خدماتی هتل‌ها و مراکز اقامتی گردشگری دارای پروانه بهره‌برداری از تاریخ شروع بهره‌برداری به مدت پنج سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت ۱۰ سال با نرخ صفر مشمول مالیات هستند.

جلیلی اظهار کرد: معافیت مالیاتی صنایع دستی مطابق ماده ۱۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم این ماده مربوط به معافیت مالیاتی صنایع فرش و قالیبافی می‌شود.

وی گفت: در شرح این ماده قانون آمده است که درآمد کارگاه‌های فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت‌های تعاونی و اتحادیه‌های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ابراز امیدواری کرد: با شناسایی ظرفیت‌ها و توسعه زیرساخت‌های گردشگری، ماندگاری مسافران و گردشگران در ملایر افزایش یابد که این امر موجب رونق هرچه بیشتر تاسیسات اقامتی و گردشگری و ایجاد و توسعه این تاسیسات در شان و جایگاه مردم ملایر شود.

به گزارش ایرنا، سالانه بیش از ۱۵۰ هزار گردشگر از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرستان ملایر به عنوان شهر جهانی انگور و مبلمان منبت دیدن می‌کنند، شهری که تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی در آن شناسایی شده و بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha