به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حسین حسینی روز چهارشنبه در آیین کلنگزنی طرح توسعه مجتمعهای پرورش ماهیان خاویاری رنگینبان پلدختر اظهار کرد: قدرت مانور صنعت شیلات برای امکانسنجی تولید انواع گونههای آبزی به ویژه ماهیان خاویاری در ۲۲ استان بیش از ۲۱۲ مزرعه با ظرفیت تولیدی بیش از ۲۰ هزار تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار می باشد در حالی که سابق بر این تنها به دریاچه خزر وابسته بودیم.
وی تصریح کرد: ۱۸ تن و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی پارسال در کشور استحصال و بیش از چهار هزار و ۵۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری نیز برداشت شد.
وی با بیان اینکه شیلات عامل توسعه آینده کشور در بحث امنیت غذایی و اشتغال است ادامه داد: لرستان در میان استانهای داخلی به عنوان پیشرو و نمونه کشور در زمینه شیلات و آبزی پروری محسوب می شود.
رییس سازمان شیلات کشور عنوان کرد: پنج مجتمع بزرگ شیلاتی تولید خاویار در استان لرستان به تعداد مجتمعهایی که اکنون در حال فعالیت هستند افزوده شده و تداوم این روند با یک نگاه انقلابی در دستور کار قرار داده شده است.
حسینی با بیان اینکه از محل طرح ربیع قرارگاه خاتم پروژه هفت هزار میلیارد ریالی برای لرستان تعریف شده است تصریح کرد: این استان در خصوص ایجاد زنجیرههای ارزش نیز به عنوان پایلوت ( نمونه آزمایشی) انتخاب شد که نشان دهنده استعدادهای استان و پیشرو و پیشران بودن آن است.
ریییس سازمان شیلات کشور بیان کرد: برای اولین بار در یک منطقه سردسیر لرستان در حال استحصال خاویار هستیم که از نگاه اشتغال، معیشت، ارز آوری و سهم آبزیان در استان قابل اهمیت است و امید می رود در آینده ای نزدیک شاهد ایجاد شهر شیلاتی در منطقه باشیم چراکه فراخوان و کارهای ایجاد شهر شیلاتی انجام شده و امیدواریم خیلی زود شاهد رونق شیلات در این منطقه باشیم.
سالانه ۵۰۰ کیلوگرم خاویار در لرستان تولید می شود که طبق یک برنامه زمان بندی شده تا چهار سال آینده این رقم به ۱۵ تن افزایش خواهد یافت.
نظر شما