افزایش پروازهای طبس با ایجاد روشنایی باند فرودگاه + فیلم

بیرجند - ایرنا - روشنایی باند فرودگاه طبس از مطالبات ۲۰ ساله مردم منطقه بود که در اقدام جهادی ایجاد شد و افزایش ۸۹ درصدی پروازهای این شهرستان را در پی داشته است.

به گزارش ایرنا، خراسان جنوبی در ۲ شهر بیرجند و طبس فرودگاه فعال دارد که عملیات ساخت فرودگاه طبس از سال ۱۳۶۸ آغاز و پروازهای فرودگاه ۲ سال پس از افتتاح رسمی در سال ۱۳۷۴ برقرار شد.

فرودگاه طبس از ابتدای تاسیس زیر نظر اداره کل فرودگاه‌های استان خراسان قرار داشت تا اینکه پس از تغییر در تقسمات کشوری، از ابتدای سال ۱۳۸۱ به اداره کل فرودگاه‌های استان یزد منتقل شد.

پایان فروردین سال ۱۳۹۲ با انتزاع شهرستان طبس از استان یزد و الحاق این شهرستان به استان خراسان جنوبی، فرودگاه طبس زیر مجموعه فرودگاه‌های استان خراسان جنوبی قرار گرفت.

این فرودگاه امکان پذیرش چهار فروند هواپیمای بدنه متوسط و کوچک به‌ طور همزمان را دارد و از لحاظ تعداد و تنوع دستگاه‌ها و سامانه‌های هوانوردی و نقش‌آفرینی در هدایت پروازهای عبوری یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های جنوب شرق کشور محسوب می‌شود.

اما نبود روشنایی در باند این فرودگاه امکان پروازهای شبانه را از شهرستان طبس سلب کرده بود به همین دلیل این زیرساخت مهم همواره از مطالبات مردم و مسئولان بود تا اینکه بعد از حادثه قطار به طور جدی در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت.

موضوعی که استاندار خراسان جنوبی بهمن سال گذشته در جمع مدیران و کارکنان کارخانه کک طبس به آن اشاره کرد و گفت: بعد از حادثه خروج قطار مشهد - یزد از ریل و حضور وزرای کشور و راه و شهرسازی در طبس، طرح تامین و تجهیز روشنایی باند فرودگاه طبس پیگیری شد و اقدام لازم برای رفع مشکل ۲۰ ساله در این دولت رقم خورد.

جواد قناعت بیان کرد: طرح تامین و تجهیز روشنایی باند فرودگاه طبس با اعتبار بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال تکمیل شده است.

اوایل امسال اعلام شد که با اجرا و تکمیل طرح تامین و تجهیز روشنایی باند فرودگاه طبس در یک سال گذشته، نوروز ۱۴۰۲ امکان پرواز شبانه در این فرودگاه فراهم شد.

جهاد ۵۷ روزه برای پاسخ به مطالبه ۲۰ ساله

رئیس اداره امور اجرایی و هوانوردی فرودگاه شهدای طبس با اشاره به اهمیت اجرای این پروژه گفت: موقعیت جغرافیایی شهرستان طبس آن را در خراسان جنوبی و ایران خاص کرده و به خاطر همسایگی با چند استان محل تلاقی در خطوط زمینی و هوایی قرار گرفته است.

حبیب الله زمانی افزود: از همین رو کریدورهای مهم هوایی از آسمان طبس عبور کرده و همدیگر را در این نقطه قطع می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۲ مسیر رفت و برگشت از آسمان طبس عبور می‌کند و نشان از موقعیت خاص این منطقه دارد گفت: فرودگاه طبس از لحاظ سامانه‌های کمک ناوبری پر برخوردار است از همین رو ظرفیت پروازهای شبانه را داشت که به خاطر نبود روشنایی تا سال گذشته چنین امکانی فراهم نبود.

رئیس اداره امور اجرایی و هوانوردی فرودگاه طبس تصریح کرد: اجرای روشنایی باند فرودگاه طبس یکی از مهمترین پروژه‌هایی است که در دولت سیزدهم به مدت ۵۷ روز اجرا شد و از آن زمان شاهد افزایش ۲ برابری بازده فرودگاه هستیم.

وی یادآور شد: این پروژه پنجم آذر سال گذشته شروع شد و دوم بهمن ماه به اتمام رسید لذا در ۶ ماه نخست امسال ۸۹ درصد پروازهای فرودگاه به خاطر چنین زیرساختی افزایش یافت.

زمانی با اشاره به اینکه ۴۶ کیلومتر کابل برای اجرای روشنایی باند زیر زمین قرار گرفته است گفت: به خاطر حادثه خیز بودن شهرستان طبس ایجاد این زیرساخت ضروری بود و اکنون در تمام ساعات شبانه روز و سال می‌توانیم به مسافران خدمات‌دهی کنیم.

معاون استاندار خراسان جنوبی و فرماندار ویژه طبس هم با اشاره به اینکه ۶ ماه نخست امسال ۱۷۸ پرواز در فرودگاه طبس انجام شد گفت: این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۹۴ پرواز بود که نشان از رشد ۸۹ درصدی دارد و حاصل اجرای همین زیرساخت روشنایی باند است.

علی اکبر رحیمی افزود: کل مساحت فرودگاه طبس ۶۸۱ هکتار است که سال ۱۳۷۲ به بهره‌برداری رسید و ۲ هزار و ۹۹۸ متر طول باند است.

افزایش پروازهای فرودگاه از چهار به هشت

وی با اشاره به افزایش پروازهای فرودگاه از چهار به هشت بعد از ایجاد روشنایی باند عنوان کرد: نیمه نخست امسال ۹ هزار و ۴۶۱ مسافر از طریق این فرودگاه جابه‌جا شدند در حالی که آمار مدت مشابه پارسال ۶ هزار و ۲۵۰ نفر بود و رشد ۵۱ درصدی را نشان می‌دهد.

فرماندار ویژه طبس، حادثه خیز بودن این شهرستان را یادآور شد و گفت: زیرساخت راه آهن و جاده فراهم بوده اما اگر در شب اتفاقی رخ می‌داد امکان پرواز نبود لذا با اجرای روشنایی باند از این بابت هم نگرانی نداریم.

افزایش پروازهای طبس با ایجاد روشنایی باند فرودگاه + فیلم
توضیحات فرماندار در فرودگاه طبس

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه توسعه منطقه از مسیر معادن و صنعت دنبال می‌شود افزایش پروازها موجب گسترش رفت و آمد کارشناسان از مرکز شده است و ساعت پروازهای طوری تنظیم شده که آخر هفته می‌توانند سفر کنند.

رحیمی گفت: برآورد کارشناسان برای اجرای پروژه روشنایی باند حداقل ۶ ماه بود اما با پیگیری‌های استاندار در مدت ۵۷ روز به اتمام رسید و ۴۲۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده که اقدام مهم و انقلابی محسوب می‌شود و به مطالبه ۲۰ ساله مردم در دولت سیزدهم پاسخ داده شد.

وی بیان کرد: ۲ ماه بعد از افتتاح پروژه ۲ پرواز در شب اضافه شد که تمامی شهرهای اطراف را پوشش می‌دهیم و توانسته‌ایم ظرفیت خوبی را فراهم کنیم.

فرماندار ویژه طبس با تاکید بر اینکه افزایش پروازها تا پایان سال دنبال می‌شود گفت: با توجه به اینکه ۲ خطوط هواپیمایی رفت و برگشت از آسمان طبس عبور می‌کند اگر هواپیمایی دچار مشکل شود اولین فرودگاه برای فرود اضطراری می‌تواند طبس باشد.

وی با بیان اینکه امکان پرواز ایرباس هم در این فرودگاه وجود دارد افزود: دستگاه‌های مورد نیاز هندلینگ (خدمات پروازی) فرودگاه نیز به مبلغ ۳۲ میلیارد ریال در حال تامین است.

فرودگاه طبس بعد از تامین روشنایی سطوح پروازی در شهرستانی که نقطه اتصال چند استان کشور است، متحول شده و علاوه بر خدمات‌دهی به مسافران، یک زیرساخت مهم در زمان وقوع حوادث محسوب می‌شود.

استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است که حدود ۷۶ درصد ذخایر زغال‌سنگ کشور را در خود جای داده و دارای ژئوپارک جهانی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha