به گزارش ایرنا خراسان جنوبی در ۲ شهر بیرجند و طبس فرودگاه فعال دارد اما سالهاست مساله کمبود و لغو پروازها در این استان مشکلاتی را برای مردم به ویژه فعالان صنوف مختلف ایجاد کرده و این روند در سال جاری هم ادامه داشت.
هرچند مسئولان استانی برای برقراری پرواز از سوی شرکتهای مختلف هواپیمایی به طور مستمر پیگیری و مذاکره میکنند اما این مساله به طور کامل حل نشده و دلایل مختلفی نیز برای آن ذکر شده است.
به گفته مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی به لحاظ برآورد جمعیتی در این استان روزانه به طور میانگین ۵۰۰ تا ۶۰۰ مسافر رفت و برگشتی به تهران داریم و ناوگان هواپیمایی مناسب برای فرودگاه بیرجند هواپیماهای کمتر از ۱۵۰ نفر است.
با وجود آنکه مسئولان فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند اذعان دارند زیرساختهای خوبی برای پروازهای متعدد در این فرودگاه فراهم شده همواره شاهد بینظمی پروازها بودهایم به گونهای که تمامی پروازهای یک شرکت هواپیمایی به تعداد ۱۶ پرواز در هفته از فرودگاه بیرجند در سوم مرداد امسال لغو شد.
اما با رایزنی مسئولان به ویژه استاندار در اول شهریور امسال پروازهای شرکت هواپیمایی ایران ایر بار دیگر در فرودگاه بیرجند به تعداد ۶ پرواز در هفته برقرار شد.
افزایش پروازهای خراسان جنوبی با ورود شرکت اروان
پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی همچنان برای بهبود وضعیت پروازهای استان ادامه یافت تا اینکه استاندار خراسان جنوبی در ۳۰ آبان ماه از تداوم و افزایش تعداد پروازهای یک شرکت هواپیمایی دیگر در استان خبر داد.
جواد قناعت در تشریح نتایج دیدار با مدیرعامل شرکت هواپیمایی اروان گفت: در این دیدار ضمن تشکر از حضور این شرکت هواپیمایی در فهرست پروازهای استان، درخواست افزایش پروازها مطرح شد.
وی تصریح کرد: بنا به تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه، پروازهای فعلی هواپیمایی اروان در استان ادامه مییابد و در صورت استقبال مردم و وجود مسافر، این پروازها افزایش خواهد یافت.
توسعه دورههای آموزشی و مشاغل مرتبط با صنعت هواپیمایی
استاندار خراسان جنوبی هفته گذشته در سفر کاری به تهران با معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری هم دیدار کرد و توسعه دورههای آموزشی و مشاغل مرتبط با صنعت هواپیمایی در استان را پیشنهاد داد.
قناعت با اشاره به شرایط استان خراسان جنوبی و زیرساختهای آموزشی موجود گفت: آموزش مشاغل هوانوردی و برگزاری دورههای کوتاه مدت نظیر مهمانداری از مطالبات استان است.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از پهپادها و تصویربرداریهای هوایی اظهار داشت: در صورت دریافت مجوز از سوی سازمان هواپیمایی کشوری، خراسان جنوبی ظرفیت برگزاری دورههای آموزشی مربوط به پهپادها و کوادکوپترها را نیز دارد.
قناعت به بُعد مسافت تا مرکز کشور، نداشتن راه آهن و ناکافی بودن زیرساختهای حمل و نقل استان اشاره کرد و گفت: افزایش و تداوم پروازها از مطالبات بهحق مردم در خراسان جنوبی است.
استاندار خراسان جنوبی در دیدار با فعالان کانونهای فرهنگی، هنری مساجد هم با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای افزایش پروازهای استان گفت: تعداد پروازهای فرودگاه بیرجند افزایش یافته و تا پایان آذر ماه وضعیت پروازهای استان بهتر هم خواهد شد.
بهبود و استمرار پروازهای خراسان جنوبی در آینده نزدیک
اما معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی از تحقق وعده بهبود وضعیت پروازهای بیرجند در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با پیگیریهای انجام شده، به زودی در تعداد پروازهای فرودگاه بیرجند، تنوع حضور شرکتهای هواپیمایی و ظرفیت جابهجایی مسافر وضعیت متفاوتی را تجربه خواهیم کرد.
علیرضا عباسزاده افزود: بهبود وضعیت پروازها به عنوان شاخص مهم ارائه خدمات به مردم و زمینه مهم تحقق رشد و توسعه استان همواره جزو مهمترین دغدغههای مدیریت ارشد استان بوده همچنین از درخواستهای مکرر و مطالبات بهحق مردم، سرمایهگذاران و فعالان علمی و اقتصادی در سطح استان است.
وی اظهار کرد: برای رفع این دغدغه و مطالبه، تلاشها و پیگیریهای زیاد و رایزنیهای مستمر و فشردهای توسط شخص استاندار و مدیران مرتبط صورت گرفته است.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: اخیرا با هماهنگیهای صورت گرفته، اولین پرواز شرکت هواپیمایی اروان روز دوشنبه ۲۹ آبان در فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند انجام شد.
وی افزود: در دیدار استاندار با مدیران ارشد اروان ضمن تقدیر از همکاری این شرکت هواپیمایی در برقراری پرواز در استان نسبت به تثبیت حداقل چهار پرواز در هفته هماهنگی و توافق لازم به عمل آمد.
عباسزاده با اشاره به پیگیریهایی صورت گرفته برای افزایش تعداد پروازها در فرودگاههای استان بیان کرد: در رایزنی با یکی از شرکتهای هواپیمایی برای افزایش پروازهای استان هماهنگی و توافق شده است.
وی گفت: در دیدار استاندار با معاون وزیر و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز ضرورت و برنامه تقویت پروازهای استان مورد تاکید قرار گرفت و با پیگیریهای صورت گرفته، در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت پروازهای فرودگاه بیرجند خواهیم بود.
معاون عمرانی استاندار گفت: امیدواریم با توجه به شرایط خوبی که از نظر فنی، عملیاتی و زیرساخت پروازی در فرودگاه بیرجند داریم، شاهد رونق فعالیتهای متنوع در حوزه پروازی، توسعه فعالیت و مشاغل بخش هوانوردی از جمله هنرستان هوانوردی و آموزشگاه خلبانی، دورههای آموزشی کوتاه مدت و میان مدت کاربری پهپاد، مهماندار و سایر رشتههای مرتبط با هوانوردی در استان باشیم.
افزایش پروازها در گرو استقبال مسافران
مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی هم به خبرنگار ایرنا گفت: چهار پرواز هفتگی از ۲۹ آبان به تعداد پروازهای فرودگاه بیرجند اضافه شد.
عظیم طهماسبی افزود: با پیگیریهای مسئولان استان، این پروازها توسط شرکت هواپیمایی اروان به صورت ۲ پرواز رفت و برگشت در روزهای دوشنبه و پنجشنبه در مسیر تهران - بیرجند - تهران برقرار شده است.
وی عنوان کرد: هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شرکت اروان دوشنبه ساعت ۷:۳۰ از فرودگاه مهرآباد بلند میشود و ساعت ۹ وارد فرودگاه بیرجند خواهد شد همچنین ساعت ۹:۴۵ بیرجند را به مقصد تهران ترک میکند.
مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی گفت: پرواز روز پنجشنبه این شرکت هواپیمایی نیز ساعت هفت از فرودگاه مهرآباد انجام میشود و ساعت ۸:۳۰ در فرودگاه بیرجند خواهد بود همچنین ساعت ۹:۱۵ بیرجند را به مقصد تهران ترک میکند و در صورت استقبال مسافران شاهد تداوم و افزایش پروازهای این ایرلاین در خراسان جنوبی خواهیم بود.
شرکتهای بومی راهکار اساسی افزایش پروازهای خراسان جنوبی
وی افزود: اکنون ۱۶ پرواز رفت و برگشت در مسیر تهران - بیرجند - تهران و ۲ پرواز رفت و برگشت در مسیر بیرجند - مشهد - بیرجند در فرودگاه بیرجند برقرار است.
طهماسبی گفت: امیدواریم با پیگیریهای مستمر مسئولان استان بتوانیم نیاز پروازی دیگر روزهای هفته را تامین کنیم و برنامه زمستانی پروازهای فرودگاه طبس نیز بدون تغییر با هشت پرواز رفت و برگشت در حال انجام است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در فرودگاه بیرجند توسط شرکت هواپیمایی ایران ایر چهار پرواز انجام میشود و از ششم دی ماه تعداد پروازهای این شرکت به هشت پرواز افزایش خواهد یافت.
مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی افزود: برای صبح یکشنبه، عصر دوشنبه و جمعه نیاز به برقراری پرواز داریم که این روزها را براساس اعلام موجود یا سایر اعلانهای شرکتهای هواپیمایی تکمیل خواهیم کرد.
وی گفت: همچنان در فرودگاه بیرجند نیاز به افزایش پروازها داریم که به طور مستمر در حال پیگیری است.
طهماسبی راهاندازی شرکتهای بومی را راهکاری برای حل ریشهای مشکل پروازهای خراسان جنوبی دانست و ادامه داد: شرکتهای هوایی بومی (ایرلاینها) راهکاری برای افزایش پروازهای استان است که این موضوع در دست پیگیری قرار دارد.
نظر شما