۱۶ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۲۴
کد خبر: 85283329
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

خرس قهوه‌ای زینت هیرکانی +فیلم

۱۶ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۲۴
کد خبر: 85283329
خرس قهوه‌ای زینت هیرکانی +فیلم

ساری-ایرنا- خرس های قهوه ای از گونه های جانوری حفاظت و حمایت شده محیط زیست به شمار می روند که جنگل های هیرکانی در شمال کشور خواستگاه و محل حضور این حیوان ارزشمند بوده و انتشار تصاویری از غذا خوردن توله خرس های قهوه ای بر روی درختان بلوط در کیاسر مازندران نویدبخش روزهای خوش برای این حیوان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خرس قهوه‌ای در بسیاری از مناطق شمالی کشور پراکنده‌ است و اگرچه برخی‌ها معتقدند نفس نسل آنان در جنگل‌های شمال به شماره افتاده، اما در سال‌های اخیر تصاویر زیادی از خرس‌ها در مناطق مختلف مازندران ثبت شده و امیدها را برای بقای این گونه جانوری افزایش داده است.

در تازه ترین ضبط تصویر، ‌در پارک ملی کیاسر در استان مازندران حین بالا رفتن توله خرس ها از درخت بلوط و خوردن میوه ها در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شده که نشان دهنده حال خوش این حیوان در دلِ جنگل های هیرکانی است.

البته حضور خرس های قهوه ای در مازندران فقط محدود به مناطق حفاظت شده و پارک های حیات وحش نیست و بنا به گفته کارشناسان محیط زیست استان این جانوران در اکثر نقاط جنگلی و کوهستانی استان زندگی می کنند.

خرس‌های قهوه‌ای را حیوان همه چیز خوار می‌نامند و غذای آن‌ها شامل طیف وسیعی از گیاهان و حیوانات است که به وفور در ارتفاعات مازندران به چشم می‌خورد و محل حضور و زندگی آنها در مناطق جنگلی بالادست و کوهستانی استان است.

بنا به داده های سازمان حفاظت از محیط زیست خرس قهوه ای گونه جانوری حمایت و حفاظت شده به شمار می رود و در ایران از نظر وضعیت بقا وضعیتی به نسبت بهتر از پلنگ دارد.

خرس قهوه ای و سیاه ۲ نوع خرس موجود در کشور هستند که از بین آنهادر مازندران فقط خرس قهوه ای وجود دارد.

خرس قهوه‌ای زینت هیرکانی +فیلم

خرس قهوه ای یکی از گوشتخوارانی است که تلاش های حفاظتی و پژوهشی گسترده ای در در سراسر حوزه انتشار این گونه در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی به آن اختصاص یافته است. با این حال، این گونه در محدوده قفقاز و خاورمیانه به شدت کمتر از سایر بخش های محدوده پراکنش خود مورد بررسی قرار گرفته است.

همچنین به گزارش انجمن یوزپلنگ ایرانی، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت IUCN در برنامه عمل حفاظت از خرس ها در سال ۱۹۹۹، به گفتن عبارت “جمعیت کوچک” درباره خرس های ایران بسنده کرده و حتی برخی وب سایت ها، خرس های خاورمیانه را تقریبا منقرض شده پنداشته اند.

از سال ۱۳۸۵ خرس قهوه ای به عنوان یکی از گونه های گوشتخواران بزرگ جثه ایران در برنامه های مطالعاتی انجمن یوزپلنگ ایرانی بوده و برنامه های متعددی برای حفظ آن در مناطق مختلف ایران، بخصوص منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شمالی و استان لرستان به عنوان ۲ نماینده البرز و زاگرس درحال اجرا می باشد. تیم مستندسازی انجمن نیز طی سال های اخیر درحال تولید مستندی درباره زندگی این زیرگونه کمتر شناخته شده کشورمان می باشد.

نقشه های موجود در اتحادیه جهانی حفاظت نیز به صورت نادرستی بیان نموده که خرس ها در بخش های عظیمی از ایران منقرض شده اند، درحالیکه خرس های ایران هنوز در بخش های گسترده ای پراکنش تاریخی خود را همچنان حفظ کرده اند.

ازسوی دیگر، طی یک قرن اخیر، تنها حدودا ۱۰ مقاله علمی در مجامع علمی درباره خرس های قهوه ای خاورمیانه و قفقاز منتشر شده است که نشان از ضعف دانش موجود دارد. درعین حال، سه مقاله تابحال درباره خرس قهوه ای در ایران به چاپ رسیده است.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.

پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می دهند.

خرس قهوه‌ای زینت هیرکانی +فیلم

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha